Gå til innhold

Lærerne må tåle å bli spyttet på


Anbefalte innlegg

Gjest medlem-211409

1 Du skrev "Tenk på hva skolen kunne begå av fysisk avstraffelse av elever før i tiden." Du rettferdiggjorde altså hvorfor elever bør kunne bruke fysisk vold og krenkelse mot lærere fordi lærere krenket og brukte fysiske metoder mot elever før. Min sammenligning viste hvordan verden ville fungert om alle hadde tenkt på samme hevngjerrige måte som deg.

 

Og jeg har forklart at det gjelder både det samt slik det fungerer i dag. Som man sår skal man høste! Trist, men snat for lærerne og de adre idiotene som jobber i skolen.

 

2 Jeg går på vg1 og har aldri vært med på noe slikt i mitt snart 11 år lange skoleliv med haugevis av forskjellige lærere. Vi har byttet på lærere omtrent hvert til annenhvert år. Mine lærere har alltid vært til hjelp og aldri hatt behov for å vise sin autoritet og makt med mindre det har vært for elevenes beste. Lærerrasist??

 

Du har altså vært svært heldig. Det burde du virkelig ta til deg! Men når det gjelder hva som er til elevenes beste å er det subjektivt og du kan ta svært feil der. Om en lærer feks. hadde tatt i meg i sløydtimen for å si at jeg skulle gjør noe annet hadde vedkommend efått seg høvlen som jeg holdt midt i pannen!

 

Ja, det er mye rasisme fra lærerne!

 

3 Jo, det var det du skrev: "Vil lærerne ha autoritet og respekt får de først gjøre seg fortjent til det". Så det jeg skrev får stå.

 

Hva sikter du til her?

1) Tror du misforstod innlegget mitt... Jeg mente ikke at det var rettferdig å ta hevn på lærere nå, fordi lærere brukte fysiske metoder for å holde barna i ro før. Jeg poengterte hvor dumt det var om alle skulle tatt hevn på hverandre for hva som har skjedd for flerfoldige år siden.

 

F.eks (som jeg skrev tidligere) om kvinner skulle tatt hevn på menn nå, siden kvinner hadde færre rettigheter enn menn før. F. eks fikk de ikke stemme.

 

2) "Om en lærer feks. hadde tatt i meg i sløydtimen for å si at jeg skulle gjør noe annet hadde vedkommend efått seg høvlen som jeg holdt midt i pannen!"

 

Så du er for at barn skal ha anarki i sløydsalen? Fordi en lærer forteller deg hva du skal gjøre, så ville du gått til fysisk angrep på vedkommende? Etter all sannsynlighet ville denne læreren bare hjelpe slik at du behersket verktøyene på sløydsalen bedre... Og du ville gått til fysisk angrep på læreren?

 

"Ja, det er mye rasisme fra lærerne!". Da jeg skrev "lærerrasist", var det egentlig ment som et spørsmål til deg: Om du var en rasist mot lærere. Men jeg burde holdt meg for god til å skrive det.

 

3) Du skrev: "Vil lærerne ha autoritet og respekt får de først gjøre seg fortjent til det." Jeg svarte da at man ikke kan tenke slikt og stilte deg et enkelt spørsmål om hvordan verden ville fungert om alle tenkte slik. Da ville alle gått rundt og spyttet på hverandre og knivstukket hverandre om man ikke var 100% fornøyd med hva alle andre gjør.

Endret av medlem-211409
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-211409

@Glimti

 

Hvorfor mener du egentlig at elever skal slippe å følge norsk regelverk og få lov til å spytte/knivstikke lærere?

Edit: Feilformulerte meg

 

Hvorfor mener du at det er kun elever som skal slippe å følge norsk regelverk. Hvorfor ikke ansatte som mener arbeidsgiverne deres er urettferdige osv?

Endret av medlem-211409
Lenke til kommentar

Det stilles for lite krav til elevene

 

Politikerne mener det må følge tydeligere plikter med retten til videregående opplæring.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4084844.ece

 

Hva er poenget? Slik som jeg ser det er vel heller den saken et slag i ansiktet for deg...?

 

"- Vi må begynne å stille krav til elevene og slutte med en sosialpedagogikk der holdningen er at alt ordner seg, og vi ikke skal måle noe. Dersom man skal ha en forventning om fast tilknyntning til arbedsislivet i fremtiden, må man faktisk jobbe på skolen."

 

Det som sies her er at det må stilles krav til ELEVENE.. fra lærerne..

Så om man ser for seg et scenario der spillereglene dine skulle fått sin fulle rett

hadde vi altså hatt en skole der lærerne stiller krav til elevene, mens elevene spytter, knivstikker og kaster ting på lærerne fordi forfedrene deres var for strenge.... ?

 

Forstår du ikke selv hvor vrangstilt og ute på jordet meningene dine er?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Og ja, det skal vere eit skilje mellom elevar og lærarar.

Hvorfor?

 

Dette er elementær leiingsteori.

 

Du kan enkelt formulere det slik:

Kvifor skal det vere eit skilje mellom deg og sjefen din?

 

Det skilje er veldig viktig på mange måtar, blant anna å oppretthalde respekt for autoriteten.

Kvifor er det viktig?

La meg nytta eit praktisk eksempel her. Fredag, siste time, 20 elevar. Det trur eg er noko av det mest krevjande når det gjeld læringssituasjonar du kan komme opp i. Her blir kravet om dyktig leiing sett på prøve. Då er du avhengig av at rolla di for elevane er distansert, respektert og pårekneleg(elevane veit kva sanksjonar som kjem dersom dei ikkje gjer noko gale). Men hugs og at elevane skal lære, dei skal ikkje berre sitte heilt i ro. Så no gjeld engasjement for faget og pedagogiske verkemiddel.

 

Det skal vere heilt klart for alle elevar at læraren er sjefen i klasserommet. Og ein lærar skal oppføre seg VELDIG dårleg dersom det skal vere grunnlag til å spytte/slå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det må være slitsomt å være så desperat etter å finne feil ved en yrkesgruppe. Ja lærere er mennesker som alle andre og ja det er sikkert noen som ikke alltid er like snille som i alle andre grupperinger i samfunnet. Jeg synes synd på lærerne som hadde deg. De burde ha fått dobbel lønn for den jobben de gjorde.

 

Jeg hater dem for hva de har valgt å være og for hva de gjør! Når det gjelder de lærerne jeg har hatt så var det dem som valgte å frivillig være lærere mens jeg aldri valgte frivillig å være elev så noe synd på dem var det aldri. Ikke på noen andre lærere heller for den saks skyld.

Endret av Glimti
Lenke til kommentar

Det er en trist sak. Ikke spennende.

 

Jeg har sett folk som mener at hvite er bedre enn svarte. Jeg har sett folk som mener at jøder er ondskapsfulle og jeg har sett folk som mener at muslimer ikke hører hjemme i Europa, men dette er første gang jeg har sett en person som mener at lærere er ondskapsfulle og gjør det de gjør kun for å plage elevene sine...

 

Det jeg sa var at det blir spennende å se hva som kommer fram og hva som egentlig kommer ut av det.

 

Vil du ha svar på resten av innlegget eller kan det være det samme siden du har strøket over det?

Lenke til kommentar

Hva i alle dager er det som er så gale med å være lærer? Fortjener fengselsvakter å bli knivstukket fordi de har valgt å være fengselsvakter? Nei. Fortjener sjefer å bli trakkasert av ansatte fordi de velger en lederstilling? Nei. Fortjener lærere å bli mishandlet av elever fordi de velger å bli lærere? Nei.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har pokker ta ingenting å si. Forholdet er det samme for læreren og dens arbeidsstilling. Det er det eneste relevante her. Om eleven har frustrasjon for å måtte være på skolen, er det likevel ingen begrunnelse til hvorfor småkrypete utagerer mot lærere. Så jo. Sammenligningen er fullstendig legitim.

 

Av hvilken årsak elevene er på skolen, er helt irrelevant til hvorfor lærere er lærere.

Endret av cuadro
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Forholdet er ikke det samme da elevene aldri har bedt om å komme dit. Elevene blir tvunget og lærerne innbiller seg at de automatisk kan bestemme over dem og ha respekt og autoritet. Hvilket er feil! Og når det gjelder arbeidsvilkårene er det helt enkelt: Liker ikke lærerne jobben kan de bare slutte!

Lenke til kommentar

Nå bommer du fullstendig. Det er ikke poenget. Jeg spurte deg hva som er gale med å være lærer, og det har du ikke svart på. En lærer har akkurat det samme forhold til sin arbeidsplass som en fengselsvakt, eller hvilken som helst annen direktiv lederstilling. Hva som gjelder de ansatte under der igjen, innsatte eller elever, er raknende likegyldig.

 

[..]lærerne innbiller seg at de automatisk kan bestemme over dem og ha respekt og autoritet.

 

Dette har vi allerede gått gjennom i tråden mange ganger. Det stemmer ikke. Alle andre i tråden har konstantert igjen og igjen at dette er noe en lærer må arbeide for.

Endret av cuadro
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nei. Innlegget ditt handler om at elever er tvunget til å gå på skole. Den sier ingenting om hva som er gale med lærere, foruten en stråmann - og forholdsvis gal påstand - som jeg tok for meg i innlegget mitt. Du har ikke en eneste gang klart å addressere hva som er galt med å velge å være lærer.

 

Forholdet er det samme for læreren og dens arbeidsstilling. Det er det eneste relevante her.

 

Forholdet er ikke det samme da elevene aldri har bedt om å komme dit. Elevene blir tvunget[..]

 

En gang til:

 

Forholdet [..] læreren [..] arbeidsstilling. Det er det eneste relevante her.

 

[..]elevene[..] Elevene blir tvunget[..]

Endret av cuadro
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nå begynner du å bli vel vrang! Er det egentlig noe du vil diskutere her?

 

Forholdet er ikke det samme da elevene aldri har bedt om å komme dit. Elevene blir tvunget og lærerne innbiller seg at de automatisk kan bestemme over dem og ha respekt og autoritet. Hvilket er feil! Og når det gjelder arbeidsvilkårene er det helt enkelt: Liker ikke lærerne jobben kan de bare slutte!

 

Dette er ikke noen gal påstand! Tvert imot, det er akkurat det lærerne tror. De tror at de er lederne og at elevene bare har å høre etter på dem uansett hva det gjelder. Men det er altså feil og det sier seg selv at den slags automatisk møter motstand! I tillegg tror lærerne at de kan bestemme en masse arbeid som elevene skal gjøre på fritiden (lekser) mens de selv gjerne har fritimer i løpet av skoledagen til å få unnagjort flere ting. Og det er gjerne slik at elever ikke skal få være inne i friminuttene selvom det er dårlig vær mens lærerne kan kose seg med kaffe på lærerværelset med mindre de har vakt.

Lenke til kommentar

Påstanden din er gal. Det er ingenting mer å diskutere utover det. Den er direkte feil. Faktafeil.

 

Du har altså absolutt ingen innsyn i hva lærere sier om saken. Det er helt feil. Du mener altså at du skal kunne spytte på eller mishandle lærere, fordi du har fordommer om lærere som generelt ikke stemmer. Da var den diskusjonen ferdig. Takk for at du gjør deg selv så naken. :)

Endret av cuadro
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hør nå: Lærernes jobb foregår for det meste i klasserommet med elevene så elevene er helt sentrale her når vi diskuterer lærernes jobb. Det er umulig å komme utenom. Det er også umulig å komme utenom at lærerne er der frivillig og får betalt for det mens elevene er der under tvang og ikke blir betalt. Det er heller ikke til å nekte for at lærerne har langt flere rettigheter enn elevene. Så si meg nå, er det underlig at lærerne møter motstand? Er det rart at elevene ikke gidder å legge seg langflate for lærerne? Nei, selvsagt ikke!

Lenke til kommentar

Hør nå: Lærernes jobb foregår for det meste i klasserommet med elevene så elevene er helt sentrale her når vi diskuterer lærernes jobb.

 

Ikke relevant når vi diskuterer om det er akseptablet at lærerne blir spyttet på, eller mishandlet på andre måter, på grunn av sitt yrkesvalg.

 

Det er umulig å komme utenom. Det er også umulig å komme utenom at lærerne er der frivillig og får betalt for det mens elevene er der under tvang og ikke blir betalt.

 

Legitimerer ikke mishandling. Det er i det hele tatt kun fornuftig at det er slik.

 

Det er heller ikke til å nekte for at lærerne har langt flere rettigheter enn elevene.

 

Selvfølgelig har de det.

 

Så si meg nå, er det underlig at lærerne møter motstand? Er det rart at elevene ikke gidder å legge seg langflate for lærerne? Nei, selvsagt ikke!

 

Ingenting av overnevnte krever at elevene skal legge seg langflate for lærere. Og det har heller ingenting med saken å gjøre. Du argumenterer for mishandling. Det er noe helt annet, og det har ingenting med disse retoriske virkemidlene dine å gjøre. Lærere møter motstand FOR HVA?!

 

Og vi har allerede fått fasiten av deg nå:

 

Du har altså absolutt ingen innsyn i hva lærere sier om saken. Det er helt feil. Du mener altså at du skal kunne spytte på eller mishandle lærere, fordi du har fordommer om lærere som generelt ikke stemmer. Da var den diskusjonen ferdig.

 

At du nå prøver å spore av diskusjonen, fordi det ble så tydelig hvor tåpelig din holdning er, er bare semi-komisk.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...