Gå til innhold

Hva er best oppfrisking for en LCD Skjerm


Lef

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tror ikke det spiller noe særlig rolle på en LCD skjerm, for pikselene blir jo ikke oppfrisket på samme måte som en CRT skjerm (en elektronstråle som sveiper over skjermen). Ihvertfall har ikke jeg merket noen forskjell på 60Hz og 75Hz på min 191T, men den står på 75Hz nå.

Lenke til kommentar

75MHz ^^

_________________

j3w w4nk3r

 

Nå er ikke jeg så veldig inne i barneleken 1337, men det ser veldig ut som om den signaturen din sier "jew wanker". Sist jeg sjekket var ikke det noe spes hyggelig uttalelse så jeg vil foreslå at du fjerner den. Rasisitiske uttalelser i forhold til jøder eller andre burde ikke godtas på forumet, og jeg tror neppe det blir det heller dersom moderatorene er oppmerksome på det.

Skulle jeg ta helt feil av signaturen kan du jo evt alikevel vurdere å endre den siden den lett kan oppfattes slik jeg gjør.

 

Andy :grumpy:

Lenke til kommentar

CRT-skjermer flimrer. Hvis man setter oppfriskingen raskt nok så vil flimringen bli så rask at pixlene ikke rekker å slukke før de friskes opp igjen. Dette er grunnen til at man ønske høy oppfriskingsrate på CRT-skjermer. Slukketiden er forresten også avhengig av om det er en rask eller treg type fosfor som brukes i billedrøret. Alle moderne CRT-skjermer bruker forholdsvis raske typer fosfor.

 

LCD-skjermer flimrer ikke synlig i utgangspunktet. (Dvs. den "flimrer" med 40-80kHz, noe som er alt for raskt til å oppfattes av øyet) Derfor finnes det aldri synlig flimring på LCD-skjermer.

 

Ulempen med høy oppfrisking på CRT og LCD skjermer med analog tilkobling er at signalene må gå raskere ved høyere oppfrisking. Dette fører til mer signalstøy, og kan sees som et mer uklart bilde. På LCD-skjermer som bruker DVI går signalene digitalt og høyere oppfriskingsrate betyr ikke mer uklare bilder.

 

Derfor blir min anbefaling:

Bruk 60Hz om du har VGA-tilkobling og bruk 75Hz om du har DVI-tilkobling.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...