Gå til innhold

Problemer med ADAT inngang på creative x-fi


oyvguj18

Anbefalte innlegg

jeg har kjøpt meg en digimaax d8, og har koblet det til mitt creative x-fi titanium lydkort, via ADAT inngang. clock'en på digimaxen er satt på 44.1k og det er også det interne lydkortet i pcn. Men likevell får jeg ikke lyd inn fra digimaxen. noen som vet hva jeg gjøre feil? eller er det noe med driverne på lydkortet i pcn?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

Er det ADAT på X-Fi-kortet da? Er du sikker på at du ikke blander det med S/PDIF? Så vidt jeg kan se ut fra spesifikasjonene, er det S/PDIF og ikke ADAT du har på ditt lydkort.

 

S/PDIF er jo noe de fleste lydkort har, og dette brukes for å overføre lyd for eksempel fra PC-en til surroundforsterker. Skal du gjøre flerspors opptak på en PC med en 8-kanals preamp som Digimax D8, trenger du støtte for ADAT Lightpipe på lydkortet. Denne har samme type kontakt som S/PDIF, men teknologiene er ikke kompatible med hverandre.

 

Fra Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/ADAT_Lightpipe):

Lightpipe uses fiber optic cables (hence its name) to carry data, with Toslink connectors at either end, making them identical to S/PDIF optical cables. However, the data streams of the two protocols are totally incompatible. S/PDIF is mostly used for transferring stereo or multi-channel surround sound audio, whereas the ADAT optical interface supports up to 8 channels at 48 kHz, 24 bit.

Så - det du da trenger i tillegg til Digimax D8 er f.eks. et Presonus Firestudio Lightpipe ADAT-interface, eller et M-Audio ProFire Lightbridge - eller noe tilsvarende.

 

Har for øvrig inget som helst grunnlag for å anbefale noen av de nevnte interface'ene, men har selv veldig lyst på Presonus Firestudio Lightpipe og et par-tre Digimax D8...

 

Vegard

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...