Gå til innhold

Utfordring - Ditt beste forumbilde i 2009


Anbefalte innlegg

Etter ønke, så gjentar vi suksessen fra i fjor. Her skal vi feire oss selv og lage en kavalkade over 2009.

 

Gå igjennom de bildene dere har postet i bildekritikken, brukerbildetrådene, levert i utfordringene, vist i Akam-treff-trådene og deltatt i fotokonkurransene med. Velg så ut det bildet du synes er best, og post det her. Men kun ett bilde. Det er det som er utfordringen her.

 

Reglene er enkle.

  • Du må ha tatt bildet.
  • Du kan kun legge ut ett bilde.
  • Bildet må postet i bildekritikken, brukerbildetrådene, i en utfordring, i en akam-treff bildetråd, eller i en av fotokonkurransene i 2009.
  • Du må legge ved en link hvor bildet var postet opprinnelig.
  • Bilder i liggende (landskap-) format skal ikke være større enn 1280 piksler i lengden.
  • Bilder i stående (portrett-) format skal ikke være større enn 1024 piksler i høyden.

Ingen frist denne gangen. Det er lov til å kommentere innlagte bilder, men dette er ingen avansert bildekritikk.

 

Tom

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er visst først ute jeg.

 

post-132318-1263411626_thumb.jpg

Fra oktoberfesten. Var jammen meg vanskelig å velge et bilde. Jeg har tatt så mange forskjellige bilder i løpet av året. Valgte dette fordi det er et bilde mange kan kjenne seg igjen i, og fordi det har en historie.

 

Var veldig gøy å se gjennom trådene igjen.

 

 

Det siste bildet i junifesten blir fortsatt (!) brukt som profilbilde på facebook av han på bildet. Kjempegøy!

 

Lenke til kommentar

Mitt favorittbilde fra 2009 kommer nok fra Aprilfesten, hvor det het Fra kaos stiger orden, men i hodet mitt har det etter hvert fått tittelen Love is Enormous - hentet fra teksten til Groupers superfantastiske Heavy Water/I'd Rather Be Sleeping, som jeg begynner å nynne på hver gang jeg ser bildet:

 

505128259_JPhNT-X2-1.jpg

 

Bildet ble tatt på en særdeles tåkefull dag. Jeg hadde kjørt barna til Nes i Ådal for å overlevere dem til farmor og farfar for påskeferie på fjellet, og jeg hadde irritert meg grønn over at jeg ikke bare kunne stoppe og hoppe ut å ta bilder - enslige trær på tåkelagte jorder etc. Så på hjemveien satte jeg meg fore å ta bilder, men tåken hadde begynt å lette! Jeg jaget tåken nedover dalen, fant et motiv, men før jeg rakk å parkere bilen og klargjøre kameraet, var tåken lettet og øyeblikket borte. :wallbash:

 

Etter noen halvgode bilder satte jeg kursen hjemover, litt misfornøyd, men så kom jeg til Tyrifjorden, og der, i tett trafikk og 70-sone på svingete vei, åpenbarte motivet seg foran meg. Jeg kastet bilen inn i en busslomme, rev med meg kameraet, løp over den tett traffikerte veien, hoppet over autovernet, delvis løp, delvis skled ned en bratt skråning, og snublet inn i noens hage... Der satte jeg raskt opp tripoden, fokuserte (en AIs 55/2.8 Micro med ødelagt blendermekanisme), komponerte , gjorde én eksponering, og løp tilbake til bilen med en fantastisk god følelse.

 

Edit: kanskje på sin plass å nevne at bildet ikke er s/h-konvertert. :)

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Jeg hadde litt lyst å legge inn det første bilde jeg la ut her på Akam, i og med det var et av de bildene som fikk meg til å interessere meg for foto. Det var den første posten min på forumet her. Nå når jeg så på det et halvt år etterpå, så må jeg innrømme ovenfor meg selv at det ikke er mitt beste forumbilde i 2009.

 

Da må det jo bli et tåkebilde!

Bilde ble tatt i fredagen i Uke 50mm. Jeg ble veldig godt fornøyd med stemningen i bilde og for en gang skyld irriterte jeg meg ikke over den gule utebelysningen som blir brukt i kommunen jeg bor.

 

Link til orginalpost

 

Tåkeheimen

738162528_qNV8W-L.jpg

Lenke til kommentar

Et relativt lite spenstig bilde, men det er likevel det bildet jeg selv liker best fra i fjor. Det var en flott solrik kveld i oslo sentrum med lange skygger, og en blind mann kom gående nedover gata. Han så ut til å gå langs en av skyggene, kanskje var han bare svaksynt?

 

Walking the line

 

post-50883-1263814423_thumb.jpg

 

Nikkormat FTn & 50mm: Fuji Superia 200

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...