Gå til innhold

Hjemmeautomasjon - Hva er det og hvorfor skulle jeg bry meg? (Automasjonskaféen)


Anbefalte innlegg

Jeg kjører alle mine temperatursensorer på 433MHz som tas imot av en RTLSDR-pinne og sendes videre ut med MQTT. Håper å bytte ut RTLSDR-pinnen med en Sonoff RF-bridge, men har ikke fått flasha den enda.

Sensorene mine kommer fra Clas og koster 79,- stykket. Nok rekkevidde til å dekke mitt hus iallefall. De rapporterer temperatur, luftfuktighet og batteritilstand. 

Endret av Wattengård
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...
  • 4 uker senere...

prøver meg her siden magic mirror tråden virker død på diskusjon.no

Begynte å leke meg litt med en pi jeg hadde til overs. Kom til det uendelig valget om akryloverflate eller cashe ut for en glassflate. Fikk tilbud fra glassmester på 2700,- (Passer akkurat på skjermen). 

Synspunkter på glass vs. akryl? Ser at film er utelukket. Og noen særnorske erfaringer?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei. Trenger litt hjelp til noen spørsmål jeg har.

Har akkruat kjøpt meg et hus fra 1983, og har mye varmekabler. Disse er alle på 1-2-3 regulator, men jeg vil gjøre de smarte. Greia er at jeg ikke har mulighet for å legge gulvføler i alle gulver (i hvertfall ikke de støpte) ,og jeg har heller ikke bestemt meg for smarthus-system.

Angående smarthus-system, så heller jeg nok mest mot HA. Er elektronikkingeniør, og jobber med automasjon til daglig, så det burde gå greit. Men er også fristet av enklere og mer plug-and-play systemer som futurehome og homey. Uansett må de termostatene jeg nå skal bytte til fungere med alle systemer.

Så kommer vi til det jeg egentlig lurer på, og det er termostat. Har sett på HeatIT sine, og de er nok de beste og rimeligste. Men siden jeg ikke har mulighet for gulvføler, hvilken modell er da best?
Kan noen av dem kombineres med en temp-føler (f.eks Fibaro sin), slik at HA kan ta inn tempen fra den sensoren, og styre termostaten etter det?
Og den gulvføleren som følger med, kan den puttes under parkett? Skal ta ut veggtilvegg-teppe, og legge parkett i stedenfor. Kunne kanskje lurt den føleren ned inni veggen og ut under listen og under parketten da.

Lenke til kommentar
mongojarle skrev (7 timer siden):

Har sett på HeatIT sine, og de er nok de beste og rimeligste. Men siden jeg ikke har mulighet for gulvføler, hvilken modell er da best?

Du har bare et valg, nemlig den første versjonen. Det er bare den som kan brukes som effektregulator.

 

mongojarle skrev (7 timer siden):

Kan noen av dem kombineres med en temp-føler (f.eks Fibaro sin), slik at HA kan ta inn tempen fra den sensoren, og styre termostaten etter det?

Ja, men da kan du like greit bare sette inn et vanlig On/Off relé med Z-wave. Fibaro Single Swith, f.eks.

 

mongojarle skrev (7 timer siden):

Og den gulvføleren som følger med, kan den puttes under parkett?

Det kommer litt an på overgulvet ditt. Ideelt sett burde du slisset ned et trekkerør slik at du kan bytte den hvis den ryker (for det kan fort skje).

Lenke til kommentar
toreae skrev (På 13.3.2020 den 18.16):

Er det ikke bare bad/våtrom som skal gulvføler. Andre rom anbefales vel romføler?

nope.. alle gulv blir gjerne lagt med gulvføler så langt det lar seg gjøre.

er det betonggulv/flis/lineoleum blir det ofte brukt for å regulere temperatur direkte, men er det parkett eller andre tregulv legges det ned en gulvføler for å begrense temperaturen i gulvet. De fleste tregulv tar skade om temperaturen blir for høy.

-Trikker ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...