Gå til innhold

S-ATA, Raid, hovedkort og Barton


Anbefalte innlegg

Hoj!

Jeg kjører i dag et oppsett med 1 x HD til OS (XP Pro) og 2 X HD i Raid 0 til programmer. Dette funker strålende til spillingen min 8)

Nå ønsker jeg å bytte ut mitt gamle Abit KT7A-Raid til fordel for et HK som støtter høyere CPU-hastighet. Jeg har tenkt på en Barton XP 2500+. Siden jeg har 4 x 80Gb 7200 disker liggende, ønsker jeg primært å kun kjøpe én 30Gb 10000rpmr S-ATA disk for OS og så benytte de HD'ene jeg har til Raid 0. Overgang til rent S-ATA oppsett senere.

De aller fleste kortene jeg har sjekket nå, har enten kun PATA-Raid eller SATA Raid. Dilemmaet mitt blir om jeg skal kjøpe ekstra kontroller for S-ATA Raid eller P-ATA Raid, og så hvilket kort jeg skal velge.

 

Til nå har jeg tenkt på et Abit NF7-S v2 (Støtter S-ATA Raid), eller et EPoX EP-8K9A2+ (støtter PATA Raid).

 

Dette ble muligens komplisert, men jeg tar imot all hjelp med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det er vel billigere med PATA raid kort enn SATA? men på en annen side så har du da et ganske fremtidsrettet Raid kort hvis du kjøper et SATA

 

hvis SATA raid kort ikke koster så mye mer, så ville jeg kjøpt det, fordi jeg regner med du bytter ut HK oftere enn et evt. raid kort... da kan du ha SATA på HK senere oxo :)

Lenke til kommentar

Tanken min var at siden ekstern SATA kontroller er dyrere enn ekstern PATA kontroller, og hovedkortene koster høvelig like mye, så vil det "lønne seg" å kjøpe et med innebygd SATA-støtte og heller kjøpe ekstern PATA-kontroller.............trodde jeg ihvertfall :roll:

 

Noen som vet om kort med BÅDE SATA raid og PATA raid?

Lenke til kommentar

har faktisk sett et hk med overgang fra p-ata til s-ata eller omvendt senest i dag.. Jeg er nærmest overbevist om at jeg må ha sett det på tomshardware.com (ikke 100% sikker)..

 

Men hvorfor i det hele tatt bry seg? Kjør s-ata! det er fremtiden (i hvertfall til det nye kommer :lol: .. er vel en sammenligning mellom s-ata og p-ata her på hw.no? jeg mener å huske at konklusjonen var det samme jeg mener her..

 

ALDRI kjøp deg et hovedkort som støtter begge delene (p- og s-ata).. Da ender du opp med no jalla dritt som bøgger, bailer ut fra overklokking, er ustabilt og alt sånt lite gjennomtenkt shit..

 

Gå for abit-kortet du! det har jeg gjort :D Du blir sikkert fornøyd uansett..

 

 

mvh

 

--alexio

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...