Gå til innhold

Canon slipper etterlengtet EF 70-200mm F2.8 L IS II USM - objektiv!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, med en en forbedret IS, autofokumsmotor, introduksjonen av fluor-element m.m., lukter det dyrere...ihvertfall i begynnelsen...Usikker på om jeg tør å kjøpe nå, eller vente.

 

Noen som har erfart bruken av 70-200 f/2.8 IS på Can Eos 7D? Blir bildene SÅ mye mykere på crop-kamera i forhold til full-frame?

Lenke til kommentar
etterlengtet? Var det noe feil med den forrige versjonen?

 

Ikke direkte noen feil, men rom noen for forbedringer. Både IS (4-trinn), autofokusbiten (for å matche de nye, gode autofokussystemene til EOS-1D MARK IV og EOS 7D), nærgrense og værtetting blir forbedret nå.

 

Jeg tror at vi som vurderer å handle 70-200 IS f/2.8 versjon 1 nå kan ha god samvittighet med dette. Disse er lette å selge brukt igjen senere, dog til en kanskje enda mer redusert pris pga den nye varianten som kommer.

Lenke til kommentar
Noen som har erfart bruken av 70-200 f/2.8 IS på Can Eos 7D? Blir bildene SÅ mye mykere på crop-kamera i forhold til full-frame?

 

Hvorfor skulle de bli mykere (jeg antar du mener det motsatte av skarpere)? Crop utnytter jo bare den midterste delen av bildesirkelen, de aller fleste objektiver er skarpest i midten, og blir mindre skarpe ut mot kantene, så jeg skulle tro de ble skarpere enn på fullformat... det er i hvertfall en kjent sak at Nikons gamle 70-200 2.8VR gjør seg bedre på crop enn fullframe.

Lenke til kommentar
Hvorfor skulle de bli mykere (jeg antar du mener det motsatte av skarpere)? Crop utnytter jo bare den midterste delen av bildesirkelen, de aller fleste objektiver er skarpest i midten, og blir mindre skarpe ut mot kantene, så jeg skulle tro de ble skarpere enn på fullformat...

Dersom oppløsningen til sensoren er høyere enn oppløsningsevnen til objektivet kan dette såvidt jeg forstår få uheldige konsekvenser for skarpheten (pga interpoleringen?). De fleste fullformatkameraer har en lavere oppløsning enn crop-kameraene (til tross for flere megapiksler) og kan i mange tilfeller være en "bedre match" for optikken. To av de objektivene jeg tok med meg fra D300 til D700 oppleves i hvert fall skarpere i senter på fullformat (85/1.4 og 70-300 VR). Det er sikkert andre her som kan forklare dette bedre enn meg.

 

NB. Jeg vet ingenting om oppløsningsevnen til EF 70-200, jeg uttaler meg helt generelt...

 

det er i hvertfall en kjent sak at Nikons gamle 70-200 2.8VR gjør seg bedre på crop enn fullframe.

Dette har med vignettering og hjørneskarphet å gjøre - ikke skarphet generelt.

Lenke til kommentar

Oppløsningsevnen til 70-200 f 2.8 skal visstnok være god, men det spørs om ikke MKII har noen klare forbedringer her. Den har jo blitt laget mye med blant annet EOS 7 og EOS 1D mark IV sine nye fokussystemer i tankene. Jeg er ihvertfall i ingen tvil om at det nye objektivet kommer til å bli knakende godt, spesielt også nå som OL er rett rundt hjørnet.

Lenke til kommentar

Spørs om man får solgt den første versjon på bruktmarkedet, nå som den andre snart kommer ut? Dersom vedkommende ønsker å bruke bruktkjøp-pengene som økonomisk hjelp til å kjøpe versjon 2.

 

Jeg planlegger ikke å bytte ut den første versjonen, da jeg nettop kjøpte den. Men det kan jo være godt å se litt av fremtiden. For alt vi vet så kan jo den nye versjonen være "super skarp" på crop (1,6 og 1,3). Slik Nikon sin første versjon var.

 

Hva tror dere? Bør man selge nå eller vente på testene først.

 

 

EDIT: På foto.no ser jeg blant annet 2 utgaver av den første versjonen (med og uten is), som har blitt lagt ut for salg i dag. :p hehe

Endret av stonhans
Lenke til kommentar

Dette er jo kjempegode nyheter, først og fremst for de som er ute etter et godt kjøp på en brukt 70-200mm f/2.8 IS. Det er jo et glimrende objektiv som ikke blir dårligere av at det nå lanseres i en versjon 2.

 

Det gjelder å ikke hive seg på de som nå legges ut på bruktmarkedet, vent heller til en stund etter at det nye objektivet er i salg. Da har nok prisen på versjon 2 falt til ned mot gatepris på dagens versjon - og bruktprisen på versjon 1 vil garantert falle en god del.

Lenke til kommentar

Er klar over at denne tråden handler om det nye Canon objektivet. Tenkte litt på vist koster 25-26 tusen, er det da like greit å kjøpe Sigma 120-300mm F2.8 EX DG APO HSM som koster omtrent det samme som canons sitt men tilleg får litt mer brennvidde? Er klar over at Sigmaen veier 2,6kg, men tenker kansje mest på bildekvalitet og brennvidde...noen som føler for å si noen ord om forskjellene på desse to objektivene? :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...