Gå til innhold

Sliter med lav tro, noen som har noen tips?


Anbefalte innlegg

Det var selvsagt en spøk fra min side, da noe som aldri har eksistert ei heller kan opphøre å eksistere. (Nå vil vel kristne si at døden ikke er slutten på eksistens, men snarer veien til det fantastiske etterlivet i himmelen.)

 

Når det er sagt synes jeg kritikken av Timeo er korrekt. Vedkommende kunne like gjerne spurt om:

 

"Hei, jeg heter Timeo og i det siste har jeg følt meg dårlig til sinns. Jeg vet Gud er der ute og våker over meg, men siden jeg er egoistisk mener jeg han bør vise sin eksistens for meg til en hver tid. Kan noen andre her skrive noen oppløftende ord om Gud og Jesus? Legg gjerne med noen bibelvers."

 

“Is God willing to prevent evil, but not able?

Then he is not omnipotent.

Is he able, but not willing?

Then he is malevolent.

Is he both able and willing?

Then whence cometh evil?

Is he neither able nor willing?

Then why call him God?”

-Epikur (sies det nå i hvert fall)

Endret av kloffsk
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Tro er ikke en følelse, men valg.

 

Livet er ikke en serie,

rekke med anledninger.

Men en serie med valg.

Det er ikke noe som et lite valg.

For de bygger på hverandre.

 

 

På denne siden, bloggen Betraktning er det mange fine ideer om å få styrke til troen.

 

Søk ikke å forstå så du kan tro, men tro så du kan forstå.

Endret av PowerShot-x
Lenke til kommentar

Tro er ikke en følelse, men valg.

 

Livet er ikke en serie,

rekke med anledninger.

Men en serie med valg.

Det er ikke noe som et lite valg.

For de bygger på hverandre.

 

Jeg tror det blir litt dumt å sitte å vente på at noe skal skje, men vi sitter med kraften å viljen til å bevege oss. Det du er i dag er hva du valgte i går. Vi kan ikke behandle Gud som en eller annet stjernetegn.

 

Det står noen finne greier her.

Jeg ser ingen grunn til at bønn skal hjelpe. Og før vi bestemmer om det er din gud vi skal behandle, må vi bestemme hvor mange guder og gudinner vi skal behandle, og hva gudene og gudinnene heter.

 

Hva heter gudene og gudinnene?

Hvem er de?

Hvor mange er de?

 

Med andre ord, en håpløs debatt.

Lenke til kommentar

Det er da bare å begynne med den vi har hørt mest om, og teste de ut :roll:

Teste de ut ja. Så da er resultatet selvsagt avhengig av hvilken tid og hvilket sted man vokser opp i. Om jeg vokser opp i et muslimsk land blir det Allah. Om jeg vokser opp i øst-asia blir det Buddha. Om jeg vokser opp i India blir det Vishnu? Og valget ditt er like mye avhengig av hvor du er, hvor du er vokst opp, hvem foreldrene dine er. Og da har det ikke lenger noe å si hvilken gud du tror på, for du har aldri hatt et reelt valg.

 

Om man skal teste ut hellige guder og gudinner, da ville jeg begynt med de eldste, også hadde din gud kommer i siste rekke blant new-age religionene. Men du vrir alt til din fordel, slik at alle skal gjøre sånn som deg, og velge den guden du har valgt. Lykke til, jeg vet du vil møte mye motstand.

Endret av Abigor
Lenke til kommentar

Hei Timeo!

 

La meg gi deg av sannheten.

 

"Menneskene jager lykken og får derved kun flygtige fornøjelser. Man oplever, at lykken flygter. Vi lever i en illusion, hvis vi tror, at vi kan finde lykken og beholde den ved at jage efter den. Men den, der gør andre lykkelige, bliver selv lykkelig."(Klaus E. Berger)

 

"Som den sentimentale narrer sig selv med sit hykleri, således vil også den religi-øse ofte narre sig selv og andre. At ville fastholde det, de fleste religiøse vil, er som at ville holde en solstråle i sine hænder og sige: “Se, her er lyset!” Men se: Der er kun mørke!

Menneskene bliver religiøse pga. persondyrkelse, frygt eller fordi, de søger trøst. På denne måde finder de måske trøst; men de finder heller ikke mere. De finder det, de søger. Men den, der søger i kærligheden, vil finde det, som er sjælens sol.

Religion er noget, der breder sig i hvert enkelt menneske, når det først er kommet ind, ligesom hykleri. Ja, faktisk er det religiøse maskeret hykleri.

To latinske ordsprog siger: “Lasten sniger sig ind i vort hjerte under navn af dyd.” “Lasten ved, hun er grim, derfor maskerer hun sig.”

Religion dyrker folk for deres egen skyld. Retfærdighed dyrker man for andres skyld. Hvad er størst?"(Klaus E. Berger)

 

Hva er Gud?

 

-Gud er

"Gud er kraft, kærlighed og visdom, og disse tre er Ét. Gud er sandhed, godhed og skønhed, og disse tre er Ét.

Gud er retfærdighed, kundskab og renhed, og disse tre er Ét. Gud er glans, medlidenhed og hellighed, og disse tre er Ét.

Og disse fire treenigheder er Ét i den skjulte guddom, den Fuld-komne, den Uendelige, den Eneste."(urev. 66,2-4)

 

Hvor er Gud?

 

"Der var nogle tvivlere, som kom til Jesus og sagde: “Du fortæller os, at vores liv og tilværelse er i Gud; men vi har aldrig set Gud, heller ikke kender vi til nogen gud. Kan du vise os ham, som du kalder Fader-Moderen, den eneste Gud? Vi ved ikke, om der findes nogen Gud.”

Jesus svarede dem og sagde: “Lyt til denne lignelse om fiskene: Fiskene i en flod talte med hinanden og sagde: ‘De fortæller os, at vores liv er i vandet, men vi har aldrig set vandet, vi ved ikke, hvad det er.’ Da sagde nogle iblandt dem, som var klogere end de andre: ‘Vi har hørt, at en klog og lærd fisk bor ude i havet, og han ved alt. Lad os rejse ud til ham og bede ham vise os, hvad vand er.’

Så tog nogle af dem afsted for at finde denne store og kloge fisk! Og til slut kom de ud i havet, hvor den kloge fisk boede og forelagde ham deres spørgsmål.

Og da han havde hørt på dem, sagde han til dem: ‘Åh, I dumme fisk, som ikke tænker jer om! Blot I få, som søger, er kloge. I lever og rører jer i vandet og har hele jeres tilværelse der; fra vandet kom I, til vandet vender I tilbage. I lever i vandet, og I ved det ikke!’

Ligeledes lever I i Gud; og alligevel beder I mig: ‘Vis os Gud!’ Gud er i alle ting, og alle ting er i Gud.”(urev. 57,7-10)

 

"Elsk og tilbed Gud oven over jer, under jer, på jeres højre side, på jeres venstre side, foran jer, bagved jer, inden i jer og omkring jer. Sandelig: der er kun Én Gud, som er alt i alle, og af hvem alle ting består; det er alt livs og stofs kilde, uden begyndelse og uden ende."(urev. 64,4)

 

"Gud er ånd, og de, som tilbeder Gud, bør tilbede i ånd og sandhed til alle tider og på alle steder.”(urev. 47,9)

 

Hvordan skal du be?

 

"Og når du beder, skal du ikke være som hyklerne; for de elsker at stå og bede i synagoger og på gadehjørnerne for at blive set af mennesker. Sandelig siger jeg dig: de har allerede fået deres løn!

Men du, når du beder, så gå ind i dit kammer, og når du har lukket din dør, så bed til din Fader-Moder, som er i det skjulte; og den Skjulte, som ser i det skjulte, vil åbenlyst anerkende dig."(urev. 26,3-4)

 

"Søker du sannheten om livet, ja det virkelige livet!

 

Mange mener nok at det ikke finnes en mening med livet, vi blir født, vokser opp, får kanskje barn, blir gamle og en dag dør vi, og det var det.

Heldigvis er ikke virkeligheten slik, for det er virkelig en dyp mening med alt, og det går virkelig an å finne sannheten om livet.

 

Søker man i det religiøse, ja så finner man det religiøse, men ikke svar på sannheten, for de leter ikke etter svar. Faktisk så hindrer de religiøse sannheten i å komme frem, for over hele verden har man forvandlet det som var den ekte kjærlighetens lære, til religiøse seremonier og overtro.

De religiøse har trampet rundt i det, som opprinnelig var meningen, at menneske skulle lære og forstå i kjærlighet.

Slik er det også med det ny religiøse, for de elsker også det mystiske og dyrker overtro, slik kommer man ikke frem til sannheten, men man fjerner seg faktisk fra den.

 

Nei sannheten trer frem gjennom ekte kjærlighet, derfor er det også skjult så lenge mennesker ikke tar i bruk dette som er ekte kjærlighet.

 

Mange kloke hoder har grublet og spekulert over meningen med livet, men sannheten forble et lukket land, for man kan ikke spekulere seg frem til sannheten.

 

Hvordan skaffer man seg denne ekte kjærlighet; jo ved å holde sjelens lov. Vi har spiren i oss til å starte det hele, men denne spiren må også dyrkes frem.

 

Sjelens lov er kjærlighetens lov, og ekte kjærlighet henger nøye sammen med rettferdighet og godhet. Dette ligger i personligheten til mennesket, og det er vår oppgave å bruke av dette, som i virkeligheten er ånd.

 

Jeg vegrer meg mange ganger for å bruke ordet Gud, for det får mange ganger folk til å rygge bakover. Det er jo heller ikke merkelig, for de religiøse har missbrukt dette så vanvittig.

 

Men når jeg velger å bruke ordet Gud, så mener jeg den store Ånd som alt har sin tilværelse i.

Dette er i aller høyeste grad levende og virkelig, og er alle tings opphav. Ingen kan si at dette gjelder ikke meg, for vi lever og rører oss i dette vidundervesen alle sammen.

 

Det er altså vår oppgave å bringe dette frem i oss selv, og det skal være så enkelt, likevel er det utrolig vanskelig, for mennesket prøver alltid å gå utenom dette som er starten på det hele.

Den ekte kjærlighet dyrker man for andres skyld, og ikke for egen vinning.

Mange vil påstå at de har ekte kjærlighet, men hva har de som motiv for det de gjør, er det for å få ære av andre mennesker, slik at andre skal se hvor gode de er.

Slik finner man i alle fald ut hva ekte kjærlighet ikke er.

 

Nei, ekte kjærlighet bruker man overfor andre, uten baktanker, og uten å forvente noe til seg selv. Slik starter veien til sannheten, og ingen andre veier finnes.

 

Hvis du kjære venn, har kommet til denne nettsiden, og søker den ekte kjærlighetens lære, da skal du være hjertelig velkommen.

Som du kanskje har forstått, så er ikke dette en religiøs bevegelse, heller ikke ny religiøst.

 

Jeg søkte selv sannheten, og ønsket å finne svar på hvorfor vi er her, og hva som er meningen med den harde tilværelsen vi har her på jorden.

 

Jeg vokste opp i et ”kristent” hjem, og ble påvirket av dette i hele oppveksten. Hele tiden hadde jeg på følelsen at ting ikke stemte, og det var fryktelig forvirrende. Jesu ord i bibelen kunne jeg tro og forstå, men jeg fant ikke det logiske i selve ”kristendommen”. Det ble veldig vanskelig, for ingen kunne gi meg fornuftige svar på det jeg spurte om.

 

Dette resulterte i, at jeg forlot dette miljøet i ungdomstiden. Så var jeg blant disse utenfor, men heller ikke her fant jeg roen. Jeg prøvde å snakke med folk, om tro og hva meningen med livet var. Men jeg fant jo ikke svar på dette, og til slutt så følte jeg at jeg ikke hadde noe å holde fast i, for ingen kunne hjelpe meg med dette jeg ville ha svar på.

 

For å gjøre en lang historie kort, så har jeg til slutt funnet dette jeg søkte. Jeg gikk i en lang prosess med meg selv, og til slutt skjedde noe helt fantastisk. Det jeg hadde søkt å få svar på i fra andre, kom plutselig innenfra, så nært og trygt. Hvis jeg skal sammenligne dette med noe, så var det som å bli omfavnet av en kjærlig mor, ikke fysisk, men dypt inne i sjelen. I dette vidunderlige som skjedde, så kom svarene, som ble formet i mine tanker.

Det første jeg husker av dette var: Alle religioner har en bit av sannhet i seg, men menneskene har spunnet en hel masse rundt dette, og delt det opp.

Plutselig forstod jeg hvorfor jeg ikke kunne finne sannheten der ute i religionene, nettopp fordi menneskene har tråkket det ned, og missbrukt det som opprinnelig var den ekte sanne lære.

 

Så fant jeg boken til Klaus E. Berger (Sandheden som folk ikke måtte høre) og det kunne ikke passet bedre at jeg fikk tak i denne boken akkurat da. Det var fantastisk å lese og samtidig oppdage, at det jeg kjente innenfra stemte med det jeg leste i boken. Nå kunne jeg endelig forstå sammenhengen i det hele, og når man forstår, så kan man også virkelig tro.

 

Etter en tid tok jeg mot til meg, og skrev et brev til Klaus, for jeg følte at jeg liksom hadde stoppet opp i den utvikling jeg var i. Dette resulterte i mange brev etter hvert, og disse brevene har blitt til en ny bok (Sandheden skjult af religionen)

Nå har også tre nye bøker kommet til, dette er også et resultat av brev veksling med andre lesere.

 

Kjære leser, du som søker den ekte kjærlighetens lære, ja for jeg vet du finnes der ute et sted. Denne siden er laget nettopp til deg, og nå kan du lese utdrag fra bøkene, så vet jeg at dette kan bli starten på noe helt vidunderlig.

 

Hjertelig velkommen skal du være!"(Eivind Rogn)

 

Link til siden: Sannheten

 

Håper dette hjelper deg i første omgang Timeo! Vil du ha mer, eller vil spørre om noe spesifikt, så bare spør, så vil jeg svare deg!

Lenke til kommentar

Jeg ville prøvd å be til denne Guden selv om jeg ikke kjente han, og bedt han vise seg på noen måte. Om det finnes en Gud så må han jo høre, om han er intressert i kontakt.

Jeg vet hva du ville prøvd, fordi du allerede har prøvd det og har fortalt om det. Snakker du fortsatt om guden din? Hvorfor utelukker du alle andre guder og gudinner? Hvorfor er du så fastlåst?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...