Gå til innhold

Southbrigde kjøling


Jay

Anbefalte innlegg

Hepp,

 

vurderer å gå til anskaffelse av barton/nforce2 kombinasjon. Hørte southbrigde her kunne bli ganske varm ved overklokking. Det jeg da lurer på er om det holder i massevis med en enkel ribbe på denne eller om det er hensiktsmessig å bruke vannkjøling på samme måte som northbrigde?

 

- J

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørs hvor ekstrem du har tenkt å være. Selvfølgelig er det en fordel med vannkjøling også her, men det hjelper nok i massevis hvis du kanskje plansliper southbridge og setter på en passiv ribbe m artic silver thermal adhessive.

 

Hvis du går og tenker i disse baner, så kan du likesågodt kjøle MOSFET`ene rundt socketen også. Hjelper lite med høy spenning hvis denne ikke er stabil! Her trenger du nok ikke tenke på vannkjøling, da en passiv ribbe vil gjøre susen.

 

DrErling

Lenke til kommentar

http://www.amdforums.com er en bra plass å starte.

 

Ingen kort her har hull rundt southbridge --> http://www6.tomshardware.com/motherboard/2...0523/index.html

 

Mitt abit nf7s har såvidt jeg husker heller ikke hull rundt souhbridge (er på jobb så jeg får ikke sett). Tror nok artic silver lim er den sikreste veien å gå.

 

Fant ikke direkte link til guide for plansliping av southbridge, men hvis du kjøper 600 våtslipepapir og 1200 våtslipepapir samt har en liten klosse som er plan så har du kommet et stykke. Tape rundt southbrigde`n for å ikke skade komponentene rundt.

Hvis du ikke vet hva du holder på med, så er det nok en god idè å ikke prøve på dette...

 

DrE

Lenke til kommentar
Takker,  

 

siden jeg har bare 2 tommeltotter så skal jeg nok gjøre et forsøk ja..  :-)  

 

Har disse noe for seg: Cooler Master CRC-U01 ?

 

- J

 

nja... jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Nå som det finnes minnebrikker som takler 466mhz ddr på agressive settinger, så tror jeg det er brikkesettet på hovedkortet som er flaskehalsen. Tviler på at det er verdt investeringen å kjøpe kjøleribber til minnet. Jeg ville heller sett om jeg klarte å få hovedkortet til å takle 1/1 setting i forhold til minnet. (altså fsb=minnehastighet, f.eks 200mhz fsb og ddr400 på minnet)

 

Selvfølgelig, har du veldig lyst, og ikke ser på kronene du må betale for minnekjøling som tapte penger, så peis på. Det ser hvertfall heftig ut :yes:

 

DrErling

Lenke til kommentar

Microcool ChipSink leveres med dobbeltsidig teip. Er denne dobbeltsidige teipen brukbar, eller bør man fjerne den og bruke Artic Silver lim? Dersom det er to grader forskjell er det ikke noen vits, men vanligvis pleier jo goop en har i skuffen hjemme å være bedre enn det som følger med osv... ;)

 

Vurderer å sette Zalman northbridge på southbridgen min. Den leveres både med tape og lim... Hvorfor tape? Hva er tapen god for sammenliknet med medfølgende lim, og sammenliknet med Artic Silver lim?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...