Gå til innhold

trådløst nett kort og linux


Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe trådløst nett kort for laptoppen. Det er et krav at det fungerer med linux. Hvilke kort fungerer?

Jeg vil helst ha noe som støtter 22mbit.

AP er en d-link 614+ (wifi, 802.11b+ standard)

 

Jeg oppfordrer alle som har erfaring med trådløsnett og linux til å poste hvilke kort de har prøvd, og hvordan de (ikke) fungerte.

 

-pg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruker selv et Orinoco silver kort, og har bare gode erfaringer med det. Det var plug&play i RH 9, litt mer knot å sette det opp i tidligere versjoner. Har også inngang for ekstern antenne, noe som gjør at det nok er en del dyrere enn "vanlige" kort. Men, du spurte etter alle erfaringer ;)

 

-magnus

Lenke til kommentar

Hei :)

 

Har ikke brukt noe annet enn PCI kort i Linux, men vet at de fleste programmer til å knekke WEP og slike programmer liker best Prism2 chip sett på kortene... Så hvis du skal bruke noe slikt, så vil jeg vel anbefale det :)

Lenke til kommentar
Dette er også delvis pga at det Amerikanske militæret fant ut at wlan forstyrrer radarene deres og at det er inngått avtaler mellom produsenter og militutten om ikke å frigi spesifikasjoner slik at de kan misbrukes...

Nettopp av denne grunnen er det nok best å velge et 11mbit kort som man vet støttes i Linux... At det "kanskje" kommer en driver om en ukes tid høres eksperimentelt og ustabilt ut, men ser ikke bort fra at det kan bli bra iløpet av et års tid. Men, hvorfor bruke masse tid og ressurser på å oppnå en teoretisk hastighet på 22MBit?

 

-magnus

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...