Gå til innhold

verdsetter de folk som kan arabisk i forsvaret?


isaac elric

Anbefalte innlegg

har en kamerat fra somalia på 21 år som kan arabisk og engelsk flytende. norsken er bra. han kom hit for 5 år siden og har rent rulleblad. hva må han gjøre for å komme seg inn i forsvaret? jeg har hørt tidligere at det å kunne arabisk i forsvaret dersom man skal tjene i utlandet er gull verdt. vil dette vært til hjelp?

 

verdsetter svar fra noen som har litt greie på dette :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kan innvandrerbakgrunn være til hinder for sikkerhetsklarering og liknende? F.eks manglende bakgrunnsinfo på familie osv.?

Ja.

Et ganske meningsløst svar når det ikke er utfyllende på noen som helst måte. Alle vet at sikkerhetsklarering kan ryke på mye rart. Det var et ledende spørsmål mot sikkerhetsklarering av innvandrere generelt.

Er Forsvaret generelt skeptisk til innvandrere når det gjelder sikkerhetsklarerte stillinger? Hvilke vilkår pleier innvandrere å ryke på i sammenheng med sikkerhetsklarering? Noe av dette er sikkert gradert info, men en generell holdning kan sikkert uttrykkes av en som vet noe sikkert.

 

God å ha som værnepliktig, gull og ha på intops!

Hvor mange stillinger kan en egentlig ha i førstegangstjenesten hvor en har bruk for arabisk?

SBBN sender vel et knippe vernepliktige til LDKN/FOH for diverse administrative greier. Telefonvakt og liknende. Du skal ikke se bort i fra at en med gode språkkunnskaper kan bli satt som reservetolk på samme plassen.

På GSV kan russisk-språklige vernepliktige bli satt på Grensekontoret og avtale møter med russerne.

Lenke til kommentar

Hvordan FOST generelt stiller seg til utenlandske folk vet jeg ikke. Jeg hadde en Afghaner i troppen i rekrutten som ble sikkerhetsklarert. Han snakka dari eller pashtu (usikker hvilket), men vet ikke hvor lenge han har bodd i Norge/om han er født i Norge. Han snakka i alle fall ikke gebrokkent og var godt integrert, for å si det sånn.

Men tjenestegjorde også med tre fra sør-amerika som også hadde bodd mesteparten av landet i Norge. De ble ikke sikkerhetsklarert på grunn av det. De hadde vært sør-amerikanske (husker ikke hvilket land. Tror det var Chile) statsborgere (dobbelt statsborgerskap fram til de ble 18).

Det er mine erfaringer. De er altså delte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...