Gå til innhold

Reiseforsikring ved +9mnd reise


Samuro

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Skal reise over lengre tid, mest sannsynlig mellom 1 og 2 år, og må ha en reiseforsikring. Jeg er veldig usikker på hvordan jeg skal ordne det, og lurer på om det rimeligste er å ha Europeiske Reiseforsikring (eller tilsvarende ordning hvor jeg kan ha forsikring for 45-dagers reise) frem til tiden er oppbrukt, og så sette opp et ettårig forsikringsavtale med en mer spesifisert?

 

Slik jeg forstår det, er det billigere å forsikre seg når en reiser innenfor Europa, og derfor forestiller jeg meg at jeg kan ha en rimelig forsikring de 2-3 første månedene som jeg befinner meg i Europa, og så bruke de 10-20 000 kronene det koster å få en "verdensomspennende reiseforsikring for et år". Slik tror jeg at jeg vil få mest for pengene, uten å miste noen rettigheter eller forsikrings"gleder".

 

Det jeg da lurer på er følgende;

Er dette en god modell?

Hvem tilbyr de beste reiseforsikringene?

Hvem tilbyr reiseforsikring for +9mnd?

Har du noen gode tips/råd til valg av forsikring?

 

Alle tips mottas med takk; jeg har reist ufattelig lite før, og å planlegge en verdensomspennende backpackingtur viser seg å kreve en god del forberedelse mtp det "formelle" - så hvert ord du skriver er til en stor glede for meg!

 

Mange takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
det jeg hadde gjort var å kontakte flere forsikringsselskaper og få inn none tilbud, etter det kan du jo bestemme deg.

Joda, men samtidig er det så få selskaper som tilbyr helårsforsikring at jeg går litt i surr og må lete meg gjennom en jungel av informasjon før jeg faktisk skjønner at firmaene ikke kan hjelpe meg. Til nå har jeg kun funnet étt selskap som tilbyr det jeg leter etter, nemlig Gouda. Derfor håpte jeg noen som kanskje visste mer om dette hadde noen selskaper de kunne anbefale :)

Lenke til kommentar
En helårs reiseforsikring for hele verden koster 1255 NOK hos Europeiske...

 

Les helst gjennom vilkårene før du svarer. Helårs reiseforsikring for hele verden koster 1255 NOK hos Europeiske, men med "helår" mener Europeiske at den gjelder i 1. år, ikke at reisen varer i 1. år.

 

Hvor og når gjelder forsikringen?

Forsikringen gjelder innenfor valgt geografisk område for enkeltreiser av inntil 45 dagers varighet (60 dager for If Pluss-kunder).

Lenke til kommentar
x-plore er ikke så billig, jeg sparte litt over 1000kr med og velge sparebanken isteden for xplore for 6månder

Ok, fett! Har også sjekket ut Gouda, og der må jeg betale rundt 10100 kroner for ett års forsikring, tror kanskje det kan være det rimeligste alternativet så langt. Jeg har allikevel sendt Sparebanken en e-post for å sjekke hva de har å tilby, så takk for tipset!

Lenke til kommentar

Gouda er det danske selskapet, right?

Navnet ringer en bjelle hvertfall, og jeg vet kameratene mine som seilte jorda rundt brukte et dansk selskap, med ca den prisen du nevner. Han ene fikk giktfeber i USA, og en av de andre hadde også noen sykehusopphold. Giktfeberen, med sykehus og medisiner i USA, samt hjemreise, beløp seg til flere hundre tusen kroner. Det bød ikke på problemer. Så da har du hvertfall én referanse :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...