Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

medion selger billige bærbare, men ser ut som de fleste har integrerte skjermkortløsninger, noe som vil forklare noe av det. Computercity har noen mediongreier. De jeg har sett avertert har ikke vært noe å sikle etter, for å si det sånn.. Litt gimmick-feel over hele medion-"tilbudet".

Lenke til kommentar

Jeg har sett på en Medion desktop erstatter til 6999,-. Grei nok, men ikke noe mer. Her er et par av de største ulempene:

 

- Skjermen er uskarp og har liten sysnvinkel. Så fort du beveger deg litt til siden eller opp/ned så blir teksten uskarp - sammenlignet med andre bærbare som stod utstilt.

- Bytting av komponenter: Å sette i mer minne krevde vistnok at man sendte maskinen inn til fabrikken.

- Billig kabinett. Hvis man er uheldig å ødelegger noe, så finnes ikke kabinett som reservedel.

 

Nei - legg heller på en 1000-lapp og kjøp en Fujitsu-Siemens eller lignende. De har ikke de samme problemene.

Lenke til kommentar

Medion merket TROR jeg er et stort merkenavn i Tyskland. Den dyreste modellen på elkjøp med widescreen har bra grafikkort og mobile prosessor + 2firewire +DVD brenner +++++

 

Ville aldrig selv kjøpt et merke jeg ikke kjenner og ihvertfall ikke fra elkjøp men selve specsene og pris ser veldig bra ut.

Lenke til kommentar

hei!

 

Jeg er på utikk etter en student pc, det jeg hovedsaklig vil bruke den til er skriving, mp3 og filmer. kommer ikke til å spille noe.

 

jeg har da kommet over en rimelig aggressiv maskin fra Medion på siba.no. Er det noen som har noen direkte negative erfaringer med dette merket eller er det bare rene spekulasjoner i de foregående postene? :roll:

 

spesifikasjoner henten fra medionshop.de:

-----------------

15" TFT XGA Color Display

Intel P4 Prozessor mit 2.6 GHz

256 MB DDR-RAM <--- oppgradert til 512 MB DDR-RAM

30 GB Festplatte <--- oppgradert til 40 GB harddisk

DVD/CD-RW Laufwerk. 8x DVD / 24x CD-R / 10x CD-RW / 24x CD-ROM

Grafik: Grafikchip integriert in SIS M650 mit bis zu 64MB shared Memory <--- har hørt det er rimelig dårlig med integrert skjermkort!? hvordan ser dette ut?

16 Bit Soundchip

Internes 56K V.90 Daten-Fax-Modem

10/100 Mbit Fast Ethernet LAN Anschluß

2 integrierte Lautsprecher und Mikrofon

Integriertes Touchpad mit 2 Maustasten

Deutsche Tastatur incl. EURO Symbol und 2 Multimedia Hotkeys

Li-Ion Hochleistungsakku

Externes Netzteil, VDE geprüft

 

Anschlüsse: 1x Mikrofon In, 1x Infrarot, 3x USB 2.0, 1x TV out, 1x externer Monitor, 1x parallel, 1x seriell, 1x Modem (RJ 11), 1x LAN (RJ 45), 1x Line out incl. S/P-DIF, 1x Fire Wire (IEEE 1394)

-----------------

 

Og dette for kun 10990 med 1 års garanti! Har dere noe å utsette på denne? Vær så snill å kom med noe negativt om det, eller så slår jeg til :-? :) :smile: :D

Lenke til kommentar

jeg og osse-mon jobber på computercity, og som har sier så er det de maskinene vi har minst reklamasjoner på. kundene er fornøyde, og det er mye pc til den prisen. det var en over er som kommenterte at man måtte sende maskinen til fabrikken for å sette inn mere minne, det er jeg ikke sikker på men, jeg det skulle forundre meg mye om det er tilfelle. skjermene er som han sier, de er ikke like skarpe som f.eks. fujitsu-siemens lifebook, evt compaq evo.

 

er du ute etter en billig pc, og batteritid ikke betyr så veldig mye(de bruker jo desktop komponenter), så er det bare å løpe å kjøpe.

 

mvh

vegard nerland

salgskonsulent computercity sandvika

Lenke til kommentar

i forhold til en compaq evo er ikke skjermen mye å skryte av, men de er jo kjempegode. den er helt kurant, du bør ta en tur inn i butikken å se på en, de er utstilte alle sammen. batteritiden har jeg aldri testet selv, men av erfaring tipper jeg den ligger på ca 1,5 timer ellerno, kanskje 2 timer hvis du er heldig.

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte en Medion laptop på siba med de samme spesifikasjonene som du beskrev i begynnelsen av påsken til 13000. Etter tre uker fikk jeg bluescreen :evil: når jeg startet den opp. Formaterte harddisken, men da fikk jeg bluescreen :evil: under installeringen av WinXP. Jeg leverte den på service, og nå etter nesten en måned har de fikset det (hovedkortet måtte byttes). Ettersom det tok så lang tid fikk jeg heve kjøpet (God erfaring med service på siba 8) ). Den feilen jeg opplevde har de ikke hatt på noen av de andre PC-ene, så det var nok tilfeldig.

 

Med tanke på spesifikasjonene, fungerer denne maskinen stort sett bra. Det er imidlertidig et relativt simpelt kabinett, og det integrerte skjermkortet har begrenset kapasitet. Tror jeg oppnådde 1700 3Dmarks i 3Dmark2001, men er ikke helt sikker på hvor nøyaktig dette tallet er (det er jo noen uker siden, og jeg har kastet den lappen jeg skrev det opp på). Prøvde ikke å spille noen nyere spill, så jeg kan ikke uttale meg om ytelsen utover dette.

 

Når den kjøres på batteri yter prosessoren omkring 2Ghz for å spare strøm. Når den står i ro holder batteriet i ca. 1t 45min, men dersom man bruker den til noe annet enn Word synker dette raskt.

 

Jeg må også opplyse om at maskinen jeg hadde ikke hadde s-vhs utgang (som er standarden), men en kompositt video utgang for tv. Denne løsningen gir litt dårligere billedkvalitet, men med en kort tv-kabel merket jeg liten forskjell fra s-vhs utgangen på min Dual pIII@1912MHz.

 

Den er stor, tung, den bråker, og den har dårlig batteritid. Jeg trodde ikke det gjorde noe for meg, men etter å ha prøvd det kommer jeg nok ikke til å kjøpe en desktop-erstatter en gang til. Det er upraktisk å måtte lete etter en stikkontakt hvis man skal bruke pc-en i mer enn en time, og det er upraktisk å høre støy fra laptopen når man sitter på en forelesning (Er ikke noe jetmotor, men det er litt mer en jeg hadde trodd, og de rundt deg kan bli plaget av det).

 

Jeg kommer til å satse på en centrino-maskin neste gang. Jeg tror det er verdt å gå litt opp i pris og litt ned i prosessor-hastighet for å få en ordentlig bærbar. Så lenge jeg har en stasjonær PC hjemme, vil jeg ikke ha bruk for å ha med en når jeg skal ut. Da er det viktigere at den kan brukes hvor som helst, uten at man må tenke på strøm og å irritere andre. Små laptop'er er stiligere, og tar igjen det de taperi ytelse gjennom mobiliteten.

 

Jeg håper dette hjelper på beslutningen din. Hvis du lurer på noe mer om Medion PC'en (jeg er nesten helt sikker på at den du tenker på tilsvarer den jeg hadde) er det bare å spørre.

Lenke til kommentar
hadde de den medionen med dvdbrenner til 13k??

 

Nei, den hadde ikke DVD-brenner. Den hadde DVD/CD-RW Combo: DVD-rom som også kan brenne cd-er

 

og at den skrur ned hastigheten når den kjører på bat er jo normalt for alle bærbare med mobile cpu

 

Det er vel mindre vanlig med mobile cpu enn med desktop cpu som dette er. Jeg har ikke lest så mye om det, men så vidt jeg vet skal centrino-prosessorene yte veldig bra i forhold til klokkefrekvensen når den kjører på batteri, og jeg tviler derfor på at hastigheten settes ned på den.

Lenke til kommentar
hadde de den medionen med dvdbrenner til 13k??

 

Nei, den hadde ikke DVD-brenner. Den hadde DVD/CD-RW Combo: DVD-rom som også kan brenne cd-er

 

da er det jo ikke nærheten samme pcen du snakker om, den som trådstarteren spurte om har jo widescreen skjerm, 60gb hd,dvdbrenner og geforce4 Go med 64 mb minne som jeg tipper gir mer enn 1700 i 3dmark!

 

kan sees her: http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...s_vartypes_text

 

 

Synes det ser ut som en ok pc til en ok pris jeg, kan sikkert hende at batteritide er litt slapp, men hvor lenge er man uten å være nært en kontakt?

Lenke til kommentar
hadde de den medionen med dvdbrenner til 13k??

 

Nei, den hadde ikke DVD-brenner. Den hadde DVD/CD-RW Combo: DVD-rom som også kan brenne cd-er

 

da er det jo ikke nærheten samme pcen du snakker om, den som trådstarteren spurte om har jo widescreen skjerm, 60gb hd,dvdbrenner og geforce4 Go med 64 mb minne som jeg tipper gir mer enn 1700 i 3dmark!

 

Innlegget mitt var ment til "propellen" som så på den PC-en jeg hadde på siba. Ikke diss meg uten å ha lest alle innleggene. Maskinen trådstarteren har sett på er ikke den jeg hadde, og det er ikke den jeg sa at jeg hadde. Det er sannsynligvis bare du som har misforstått det.

Lenke til kommentar

Medion som noen sa er ganske stort i tyskland. I d siste har alle de tysk "billig" butikkene, som aldi etc. fått in dataer...

Eg kjøpte nettopp en gericom te 8000 kr, som eg vet funker fint, ingen problemer, og 3 års garantie....

Så eg har bare positivt å si om disse "billig" maskinene, selfølgelig vil noen være "ikke" bra, men te prisen bryr eg meg ikke om d...

en bra URL er <url> www.discountfan.de </url>

Hochi

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...