Gå til innhold

Den store lommelykt tråden


Anbefalte innlegg

Mye bra batteri forslag, keeppower er vell Sanyo med ny drakt og beskyttelse. Men jeg vet ikke om jeg skal kaste meg over innkjøp med engang. Jeg har jo to røde Sanyo batterier som jeg er godt fornøyd med pluss det ene protected Panasonic.

 

Foreløpig så får Convoy S2+ protected siden dette er den billigste lykten mens Fenix mest sannsynlig har ganske gode kretser i seg så det burde vell gå greit med mine vanlig Sanyo.

 

Jeg er uansett påpasselig med lading og jeg kjører aldri batteriene veldig tomme. Ladning skjer i 90% av tilfellene på laveste verdi (0.25A) med min xtar vp2.

 

Protected koster jo en del ekstra også føler jeg at den ekstra lengden kan muligens slite ut deler / fjærene over tid? Jeg syntes det føles nærmest som "korken" på både S2+ og PD35TAC nærmest spretter av på siste skrugjenge ved bruk av protected.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Protected koster jo en del ekstra også føler jeg at den ekstra lengden kan muligens slite ut deler / fjærene over tid? Jeg syntes det føles nærmest som "korken" på både S2+ og PD35TAC nærmest spretter av på siste skrugjenge ved bruk av protected.

 

Dersom det blir trangt i en lykt ved bruk av batterier med PCB, så er en mulighet å klippe litt på fjæren.

Må bare passe på å ikke ta for mye, så ikke kontakten blir for dårlig, samt beregne litt ekstra for å lage ny ende på fjæren (pluss litt pussing) for ikke å ripe opp batteriet.

 

Nå har jeg ikke gjort dette selv med noen av mine lykter, men jeg vurderer det sterkt på et par, siden jeg synes det ser ut som om tuppen på batteriet begynner å bli dyttet innover av presset.

 

For fjæren er det ikke noe problem, men det kan gå utover batteriet etter lang nok tid.

 

Ladning skjer i 90% av tilfellene på laveste verdi (0.25A) med min Xtar VP2.

Du kan trygt sette den opp til 0.5 A, hvis du kan. Batteriene er beregnet på 1A lading...selv om jeg lar dem kjøle seg litt ned i romtemperatur etterpå, før jeg stenger dem inne i en metallhylse (i.e. en lykt).

Er i praksis som å brenne en CD - du vet du skal sette brenneren på lavest mulig hastighet for å få den beste brenne-kvaliteten, men om du setter den midt på, så er ikke levetiden på CDen merkbart redusert.

 

P.s.

Du skulle ikke tilfeldigvis vite om en lader som går opp til 4.35 Volt?

Fenix laderen min går kun opp til standard 4.2 V, men jeg har noen batterier som gjerne kunne få opp til 4.35 V for å yte maks.

 

Min Fenix ARE-C2 har desverre ingen slik Ampere-knapp. Skulle gjerne hatt det, og jeg er på jakt etter en lader som kan gi meg det Fenix laderen ikke kan. Som bla.a. mulighet for 0.5 A ladestrøm. Og opp til 4.35 Volt.

Prisen spiller ingen rolle.

 

Denne ser fristende ut:

Xtar VP4 Plus Dragon

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?426643-Test-review-of-Charger-Xtar-VP4-Plus-Dragon

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Er det noen her som har prøvd Emisar D4? 2000+ lm fra en ~100mm lang lykt....

 

Minner meg veldig mye om Manker E14 II (litt over 500kr.). En såkalt "dragster-lykt". Er på 2200 Lumen. 1x 18650.

 

Har ikke kjøpt en slikt lykt selv (ennå), men de finnes. Såklart, du får ikke lang lystid med noe slikt. Dessuten blir dem VELDIG(!) varme etter kun få minutter.

 

Er sikkert gøy å ha, da. :)

 

Hvis du spør om det er reelle spesifikasjoner...såvidt jeg vet, ja. Selv om jeg ikke kjenner akkurat Emisar D4.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Noen som har testet Imalent DT70? Ser den ikke helt holder hva den lover. Erfaringer med merket?

http://www.valostore.no/sammenligning_av_prestasjon/?t=204

 

 

De tester litt lykter i lyslabben sin ( blant annet boruit sin "5000" lumen lykt du får hos ladelys), og fant ut at denne ikke akkurat er på 16 000 lumen ;)

 

 

Litt avsporing, men noen som vet hvilken lykt det blir brukt i the martian? I scenen rett etter halve basen eksploderte.

Kan du poste et skjermbilde? Ryktene sier han hadde en Coast HP21 (Led Lenser X21.2), men siden jeg ikke har filmen for hånd selv, så kan jeg ikke uttale meg.

 

http://www.ledlenser-store.co.uk/torches-c70/x21-2-led-torch-p941

 

Etter å ha sjekket ut filmen på ny, og kikket på lykten på nettet, virker det til å stemme. Ser flere led i front, og tilogmed en "kantete" avrunding( ekstrautstyr på led lenser) som skal hindre den i å rulle.

Endret av Ozelot
Lenke til kommentar

Har folk gjort noen lykt-kupp i det siste? Jeg kom over en Fenix tk75 ( 2015 modell) på ebay til røverkupp på bare 180 kroner. Denne lykten er veilende til ca 1300 kroner ellers på ebay så spent på hva som kommer i posten. Får med noen batterier og en kjipa-lader, men regner det blir gjenvinning på alt utenom lykta da de var av ukjent merke.

 

Har du mottatt denne ennå? Jeg er også spent på å høre hva som kommer.

Lenke til kommentar

Så, tilbud...jeg kom over en Nitecore TM16 - visstnok en "ny i boks" lykt. Nypris/listepris er ~1100kr. Denne: 128kr. Med gratis frakt.

http://flashlight.nitecore.com/ILLUMINATION/TM/TM16/

 

Artikkelen er 100% kopiert fra offisiell Ebay forhandler, og selgers navn er en tallrekke og med "0" i karakter. Første handel, altså. Vedkommende er også registert siden 29. juli 2017. Oppholdssted: Kina.

 

Svindel? Antageligvis. Tyvegods? Kanskje.

 

...Jeg er fristet til å kjøpe bare for å se hva som kommer.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Har ikke fått lykten min, men har sendt beskjed til selger om når den blir sendt.

 

Hvis det går mer enn 1 uke uten svar, så ber jeg om pengene igjen.

 

Kan du sende meg linken til varen du kjøpte? Jeg er nysgjerrig på å se hva den sier.

 

Og så...jeg trodde PayPal dekket slike ting som kjøp av falske varer - men gjennom et kjapt søk på nettet, så ser det ut som dem ikke gidder å holde det dem lover.

 

Massevis av auto-genererte, generiske svar, og til slutt ett "nei" fra PayPal support. Mens politiet (kjenner ikke Norges lover på dette området) sier at å sende tilbake en falsk gjenstand tilsvarer et lovbrudd grunnet at det gjør man medskyldig i salg av falske varer.

Og en tilbakesending - og bevis for dette - er nettopp hva PayPal krever for å betale noe som helst tilbake.

 

Så jeg har nå spurt selgeren "om denne lykten er en autentisk Nitecore TM16, og ikke en falsk eller uekte lykt" (jepp, brukte begge ordene for at det ikke skulle være noen tvil). Tviler på at jeg får noe svar i tide. Er en auksjon som går ut snart.

 

Er faktisk fristende å kjøpe bare for å sjekke hvordan PayPal faktisk er å få pengene tilbake fra, slik dem garanterer (og en forsikring vi betaler et gebyr for), skulle det vise seg at gjenstanden er falsk.

 

...Damn, hvis det viser seg at jeg kanskje må innom en politistasjon for å førhøre meg om hvordan lovene er ved tilbakesending av falske gods *grøss*. Nei, da tror jeg heller jeg bare beholder lykten, uansett hva som kommer. ^^

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

 

Har ikke fått lykten min, men har sendt beskjed til selger om når den blir sendt.

 

Hvis det går mer enn 1 uke uten svar, så ber jeg om pengene igjen.

 

Kan du sende meg linken til varen du kjøpte? Jeg er nysgjerrig på å se hva den sier.

 

http://www.ebay.com/itm/Fenix-TK75-2015-CREE-LED-4000-lumen-flashlight-w-4X-18650-batteries/302398374459?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
Lenke til kommentar

 

Jepp, jepp, likner veldig på annonsen jeg ser på også. Helt likt utformet.

 

Gjorde ett kjapt søk på temaet ("ebay fake listings"), og denne ser relevant ut:

https://community.ebay.com/t5/eBay-Chat/eBay-Member-with-FAKE-LISTINGS-scamming-people/td-p/2979251

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Har gått til anskaffelse av en lader til...men tips til alle andre: les teksten (grundig!) minst 3 ganger, og vær sikker på hva dere byr på.

 

Jeg skulle ha en Xtar VP2, men endte opp med Xtar VC2 (Plus Master). Forskjellen er svært liten, og dem ser helt like ut i farten.

 

Forskjellene:

VP2 har bryter for ladespenning (VC2 har ikke dette).

VP2 har Volt-avlesing (VC2 har bare - delvis unøyaktig - prosent-avlesing).

VP2 kommer med vegg-adapter (VC2 kommer kun med USB-kabel - som vil kreve 2.1 Ampere).

 

Laderen var billig, den...men jeg måtte ut med ytterligere 90kr. for vegg-USB adapter (så jeg i det hele tatt kan få brukt laderen). Og da var jeg totalt kun få kroner unna prisen på en VP2, som har alt det jeg faktisk var på jakt etter. :|

 

Eneste positive er at VC2 kan brukes som powerbank. Selv om dette ikke er noe jeg har direkte bruk for.

http://lygte-info.dk/review/Review%20Charger%20Xtar%20VC2%20Plus%20Master%20UK.html

 

Så for å kompensere (og skaffe noe som faktisk er nyttig), så har jeg også et bud inne på en Nitecore i8.

http://www.nitecorestore.com/Nitecore-i8-Intelligent-Charger-p/chg-nite-i8.htm

 

8 ladeplasser, er dog bare 0,5 A per plass (så det er ingen hurtig-lader), men at den kan ta alle 8 batteriene fra min TK76 med batteri-extender gjør den verdt det. Spesielt ettersom skal jeg først lade opp alle batteriene til det beistet, så regner jeg god tid uansett.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Jeg har vurdert å heller bruke en computerlader ( sånn du bruker til lipo batterier til diverse rc-biler\fly etc) og lade hvert batteri( dvs den pakken med 4x18650) istedenfor å finne en lader som tar minst 6-8 18650. Er vel bare jeg som har computerlader ligge og slenge, men tenker at da kan jeg lade raskere og i tillegg få mer info enn om jeg hadde brukt en typisk 18650 lader.

 

 

Ps. fikk nettopp melding fra paypal ang. det "kuppet" jeg trodde jeg hadde klart :p

"Good news! We issued you a full refund of $23.47 on Sep 15, 2017." ingen ny tk75 på meg nei :/

Lenke til kommentar

Ps. fikk nettopp melding fra paypal ang. det "kuppet" jeg trodde jeg hadde klart :p

"Good news! We issued you a full refund of $23.47 on Sep 15, 2017." ingen ny tk75 på meg nei :/

 

Ante meg at noe sånt kom til å skje...

Godt du fikk pengene tiltake da. Selv droppet jeg å engang prøve på "tilbudet" jeg hadde funnet.

 

Ja, jeg har sett på slike RC-ladere. Men koster ikke dem rundt 1000-lappen?

Er såklart fordeler og ulemper med slike, bla.a. at man må sørge for å sjekke ladespenningen/strømmen. Ville være synd å kjøre 2 A inn på et AAA batteri. Fordelen såklart er at dem tar alle batterier.

Men akkurat slike ladere skal jeg være forsiktig med å uttale meg om, da jeg ikke har erfaring med slike.

 

Har du et navn/nummer så jeg kan sjekke opp om det er noe for meg å vurdere? Kanskje tilogmed et bilde av hva du har liggendes?

Men det hadde jo vært noe...bare koble på 2 klyper og lade hele batterimagasinet på en gang.

 

Den Nitecore i8 som jeg bød på ble så dyr etterhvert at den ikke ble interessant lenger. Selv om jeg har lagt inn ett bud på en annen i8, så er jeg åpen for andre ladere. Men jeg hadde håpet på noe som ikke tar opp for mye plass.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Nitecore SC4 støtter 4.35 V på utspenningen om du fremdeles lette etter noe slikt. Den koster ganske mye mer enn sine andre 4-celle ladere da. Ligger vel til ca samme som i8 ved veiledende.

 

Jeg har kikket på den.

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?435693-New-Nitecore-Superb-Charger-SC4

 

Alle tre Nitecore i8 som jeg har bydd på har endt opp for dyrt (særlig når en jeg gikk glipp av ble solgt for 275kr. - mens alle nå går for nærmere 350kr.), så jeg har lagt den litt på vent.

 

Er en kurrant auksjon på en SC4 pågående nå som jeg skal holde øye med.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...