Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

(For) stram streng under penis?


Gjest Guest_Meg_*

Anbefalte innlegg

Gjest Guest_Meg_*

Hei hobbyleger!

 

Dette har bekymret meg i mer eller mindre grad i et par år alt, men jeg tenker jeg må gjøre noe med dette snart.

 

Har ikke så mange realistiske referanser å gå etter, men jeg tror strengen under penisen min er for stram. Jeg hadde problemer med trang forhud til jeg var rundt 11 år tenker jeg, dette løste seg av seg selv etter mye varmt vann, noe makt og tålmodighet.

 

Forhuden går enkelt over hodet, men når den er så langt tilbake jeg får til med ereksjon blir det 5-10mm "klaring" mellom kanten til hodet og bretten med hud, alt etter hvor erigert den er. See?

 

Drar jeg forhuden tilbake med penis i slapp tilstand får jeg strukket ut all hud bak hodet, men da blir penisen bøyd veldig nedover.

 

Merk at strengen var strammere før, og det blir gradvis bedre, men hvis det fortsetter i dette tempoet vil det nok være normalt om 5 år tenker jeg.

 

Jeg er nå 18 og har russetiden foran meg. Så hvis jeg må gjennom noen inngrep må det skje snarest.

 

Jeg er fortsatt jomfru, vil strengen/penisen "takle" sex slik den er nå? Vil det være nødvendig å dra til legen og få en liten snippsnipp? Finnes det andre knep som tar under et halvt år?

 

Håper på raske og riktige svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde jeg vært deg. trådstarter, ville jeg ha spurt legen min om han/hun kunne vurdere om jeg trengte operasjon. Du burde nok oppsøke legen for en sjekk rimelig raskt, for hvis legen din finner ut at du burde tatt en operasjon vil det ta litt tid før ting gror på plass. Så hvis du skal ha utstyret i orden til russetida bør du nok snakke med legen din så fort som mulig. Håper ting ordner seg, og husk at det er bedre å oppsøke legen en gang for mye enn en gang for lite.

Endret av karlh1802
Lenke til kommentar
Ok, men jeg vil uansett tøye det litt mer, det er litt for stramt for meg. Hvor mye kan jeg utrette med reseptfri hydrokortison og et halvt år?

 

Så vidt jeg har forstått brukes Hudrokortison kun til behandling av betennelser hvis man ikke har fått anbefalt Hydrokortison til noe annet av lege. Så hvis du har tenkt å bruke Hydrokortison for å tøye strengen mellom penishodet og penisskaftet vil jeg for all del anbefale deg å ta en tur til legen først.

 

Hvis du ikke vil at legen din skal se på deg, kan du benytte deg av andre tilbud. Du kan spørre om henvisning til gynekolog, bestille direkte hos en privatpraktiserende gynekolog eller benytte deg av en Helsestasjon for ungdom et sted i nærheten av der du bor.

 

Det er desssuten ikke sikkert at du nødvendigvis må dra av deg boxeren og vise deg fram, hvis du klarer å forklare rimelig detaljert hvor stort problem du har med strengen. Det blir uansett veldig viktig at du tenker over om det gjør vondt å onanere? Når det gjør vondest, og om du klarer å leve med stram streng?

 

Alt i alt, hvis det viser seg at du må vise fram penisen din, må du huske på at det kun er for å ta en sjekk. De fleste erfarne gynekologer er nok vant til at gutter kan bli litt opphisset av selve situasjonen å skulle kle av seg, men da er det viktig å tenke på noe annet og prøve å konsentrere tankene et annet sted.

 

Har du tenkt å få utstyret i orden til russetida bør du absolutt handle kjapt, siden et operasjonssår på penis bruker litt tid på å gro.

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

For den stakkars arme sjel som skulle slite med dette og nå har funnet denne tråden, vil jeg komme med noe mere beroligende nyheter enn det som er oppgitt. Dette ettersom jeg selv har vært gjennom dette.

Skulle man til slutt måtte klippe strengen er dette ganske smertefritt ( som stikket ved en blodprøve)og jeg vil annbefale og få gjort det uten bedøvelse, siden den faktisk kan være vondere og få satt enn selve inngrepet. Inngrepet er gjort veldig raskt, men man må være forbredt på litt blod, bare sånn at man ikke har på seg en lys bukse den dagen ;) tiden dette såret trenger på og gro og man kan gjennoppta sex, med litt kjærlig omtanke rens og sårskift er ca. 2 uker. Skulle såret åpne seg en eller to ganger de nærmeste dagene etter inngrepet, så er det normalt :).

Området vil være litt ømt, så jeg vil annbefalt doturen før legetimen, og kaanskje ikke drikke så alt for mye etterpå.

Man må gjerne prøve å unngå og bløte ut sårstedet ved urinering, gjerne trekk forhuden litt tilbake så man får en rett stråle, og fang opp den siste dråpen med litt dopapir. ( greit og gjøre de 2 første dagene etter inngrepet)

Ikke vær redd for og snakke med en lege, de er profesjonelle, og sjansen for at de har gjort dette inngrepet før er ganske stort.

Vil man helst unngå "klippklipp" kan legen gi deg resept på kortisonkrem og forklare deg påføring og hva du må gjøre da framover ;)

Til @Karlh1802 ....... Fleste gynekologer er nokk ikke så vant med til dette med at gutter er hos dem, siden de er for det andre kjønn. Underlivslege til gutter kalles for urolog.

Men som sagt tidligere i dette innlegget så gjøres dette inngrepet av legen.og ja, Legene er vant til at gutter blir opphisset av situasjonen, men dette går bra. Legene tar seg ikke nær av at du får ereksjon, for dette er de vant til. Sånn for ordens skyld så bruker den ereksjonen og forsvinne i rekordfart når saksen kommer fram, men ikke vær redd. Det er ikke på noe vis så smertefult som man skulle tro ;)

Er man redd for og droppe boxeren forran lege, så kan man jo alltids ta et bilde av problemet diskret på mobilen sin før man skal dit og slette det etter legen har tatt en vurdering. Det enkleste og beste er nokk og bare vise den fram. Du kan også gjøre krav på og få en mannelig lege viss fastlegen din er en kvinne ;)

Som sagt, ikke vær redd for og få boner, dette viser bare problemet mere tydligere og det er helt normalt for legen viss dette skjer, ikke noe og være flau over. Mann er mann ;)

LYKKE TIL!! :D

Endret av allman
Lenke til kommentar

Hvis jeg har forstått trådstarter riktig, høres dette ut som en helt frisk og fin uomskåret penis. Du har sikkert sett for mange pornofilmer med omskårede peniser, dette høres helt normalt ut og det er bare å komme seg ut og forføre damene.

Når man gjør det og uten videre gjør det viss man har stram streng, så kan strengen ryke, man får et mye styggere sår/arr og det vil blø myye mere enn ved kirurgisk inngrep

Lenke til kommentar
  • 6 år senere...

Jeg er 13 år og ifølge denne siden tror jeg nok jeg trenger en sjekk, før det blir for sent. Burde jeg sjekke nå eller vente litt og se om dem tøyer seg, jeg er jo forholdsvis veldig liten ca 1m og 50cm så jeg lurer på hva jeg burde gjøre

Endret av LilOscis
Lenke til kommentar

Snakk med din fastlege og evt spør om du kan henvises til en urolog. Dette er en enkel problemstilling å gjøre noe med, og det er ingen grunn til at du skal gå rundt å være plaget eller bekymret for dette. Kort frenulum (som strengen heter) er veldig vanlig. Ikke bare på tissefanten, men også andre steder på kroppen. Det er IKKE kleint å få dette undersøkt hos legen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...