Gå til innhold

– Windows 7 er stabilt nok


Anbefalte innlegg

Det sier MS hver gang.

At de ikke lærer.

 

Bedrifter og statlige organ har idioter som sjefer. De ansetter idioter for å skaffe bedriften datasystemer. Disse idiotene skaffer systemer på en slik måte at man låser seg til helt bestemte versjoner av ymse programkomponenter.

[...]

En liten sikkerhetspatch kan velte en hel bedrift.

 

Og ikke tro at Linux ville fungert bedre. De hadde søren klype klart å låse seg til idiotversjoner som ikke kan patches der også.

En annen plattform vil ikke endre dette problemet nei (men kanskje andre problemer?), men åpne standarder vil! Og det finnes plattformer som støtter åpne standarder bedre enn MS/win. ;)

 

Du har noen krasse uttalelser, noe som ødelegger en del for poenget ditt, synd. Men den generelle opplæringen og kunnskapsnivået til system administratorer bør være høy! (høyere?) Og en sysadmin som ikke kjenner til, har testet og virkelig kan vurdere andre plattformer og løsninger er ingen god sysadmin. Uansett.

 

F.eks. i tilfelle du nevner, en sabla god Windows sysadmin er ingen generelt god sysadmin hvis han ikke kjenner til *nix plattformen mer enn det han leser på digi/itavisen/hw.

Sysadminer med tunnelsyn og indirekte betalt for lock-in har vi nok av!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Bedrifter og statlige organ har idioter som sjefer. De ansetter idioter for å skaffe bedriften datasystemer. Disse idiotene skaffer systemer på en slik måte at man låser seg til helt bestemte versjoner av ymse programkomponenter. Så dropper dem å fikse dette, og låser resten av bedriften til gale valg. Så vil man ikke oppgradere, og til slutt finnes ikke folk som kan fikse dette.

 

Store norske bedrifter er dødsavhengige av IE6. W7 endrer ikke dette da IE7/8 ikke er 100% IE6.

 

Så skaffer de seg windowsclient programmer som låses til bestemte versjoner, patcher og sp.

 

En liten sikkerhetspatch kan velte en hel bedrift.

 

Og ikke tro at Linux ville fungert bedre. De hadde søren klype klart å låse seg til idiotversjoner som ikke kan patches der også.

 

Idioter - verden er full av idioter. ***AARRRRRGGGG*****

 

*applaus*

Lenke til kommentar

Windows 7 er stabilt, det kommer ingen unna, men det er fortsatt mye som kan forbedres og gjøres enda bedre, eventuelt i en oppkommende sp1 patch :

 

*Bedre utnyttelse av SSD kommer sannsynligvis i en kommende patch, altså TRIM.

*En del sikkerhetshull som bør fikses, blandt annet : http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=579979

*En del blundere som bør fjernes, blandt annet muligheten for å enkelt fjerne harddisker som er i bruk (eject), spesielt problematisk om man ikke har mulighete for å fjerne kabelen og må dermed ta en omstart. Denne funksjonen burde egentlig skjules.

*Og en del mindre kompabilitetsproblemer og krasjer.

 

Forstår godt at mange virksomheter ønsker å vente til sp1 eller helst unngå å oppgradere, hvorfor forandre på noe som allerede fungerer som det skal?

Lenke til kommentar

Windows 7 er ikke Vista med en facelift, og heller ikke Vista med en ny servicepack. Det blir litt som å si at det er Windows 3.11 med et skall på. Nei, de har ikke skrevet om hele operativsystemet fra bunn av. Men det gjorde de ikke med Ubuntu 9 heller.

 

Evolusjonære endringer skapte Ubuntu 9 og Windows 7.

Lenke til kommentar

Windows 7 ER Vista R2. Dette har Microsoft selv erkjent i hele utviklingsprosessen etter at det ble kjent at de ga etter for press fra bedriftsmarkedet og valgte å ikke gå for de opprinnelige planene for Win7. De ønsket selvf. ikke å lansere dette som Vista R2 da de fleste forstår PR biten i dette.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Sliter enda med at programmer krasjer når de skal lukkes, nekter å lukke seg til jeg lukker prosessen.

 

Det er ikkje sikkert det er windows 7 sin feil. Det kan være alt fra drivere til skjermkort til hardware feil. :)

 

Hvis en driver (eller til og med hardwarefeil i noe så perifært som et skjermkort) kan hindre vanlige applikasjoner i å termineres på vanlig vis, så er det noe fundamentalt gale med arkitektur/sikkerhetsmodell i operativsystemet.

Lenke til kommentar

Leste i siste PcPlus at Microsoft holder på å fikse bedre støtte for dual/multiscreen for operativsystemet, da W7 hadde enkelte problemer med dette. Muligheten for at det først ble utbedret til Windows 8 var visstnok absolutt tilstede. Bare en liten sak, men oppgraderinger og patcher kommer vel alltid til å være en del av hverdagen...

Lenke til kommentar
Windows 7 ER Vista R2. Dette har Microsoft selv erkjent i hele utviklingsprosessen etter at det ble kjent at de ga etter for press fra bedriftsmarkedet og valgte å ikke gå for de opprinnelige planene for Win7. De ønsket selvf. ikke å lansere dette som Vista R2 da de fleste forstår PR biten i dette.

 

Er det så farlig at Windows 7 ER Vista R2? Det viktigste er at os'et er bra, noe som win 7 er :)

Lenke til kommentar

Har brukt RTM på mine to hovedmaskiner (desktop, laptop) siden RTM ble sluppet. Det virker mye mer stabilt enn Vista SP2, men helt perfekt er det ikke. Hver av maskinene har tryna hver sin gang, men uten noen større problemer etterpå. En gang låste grafikkdriveren seg og W7 responderte med å restarte den. Det var litt fiffig å se på.

 

Forøvrig er det ingen store endringer under panseret fra Vista til W7, men det er mye bra tuning og mye mindre masing så sluttbrukeren merker ganske stor forskjell. At det ikke er store endringer under panseret er selvfølgelig årsaken til at W7 er så stabil som den er. Nå er riktignok lista en del høyere enn da Vista ble lansert. Linux har ikke sått stille og det har ikke BSD gjort heller selv om sistnevnte har litt lengre vei å gå på desktopen.

Lenke til kommentar

Virkelig vittig å sitte her og lese at folk sammenligner Win7 som "Vista SP3" eller "Vista med facelift" ...

 

*edit: ble litt revet med...*

 

Jeg som aktiv tester siden tidlig beta kan også bekrefte det MS mener ang. å bytte fra Vista/XP før SP1, ja det er fullt mulig uten noen problemer.

 

@"DarkSlayer" : Om du en dag lærer deg et annet fremmedord enn "idiot", så må du si fra. Da skal du få applaus fra meg.

Endret av XanderZ
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+513

Windows Xp føler jeg har ti ganger flere hull og ti ganger flere eldre teknologier enn Windows 7. Rene drømmewindowsen alt fungerer som det skal og litt mer.

 

Linux, XP og Vista føles som noe ræl sammenlignet med Windows 7.

Har tre forskjellige Linux versjoner jeg prøver en gang i blant ingen av dem er raskere eller mer brukervennlig enn Windows 7. :D

Endret av Slettet+513
Lenke til kommentar

Det er vel ikke helt feil å si at Win7 er et facelifted og optimalisert Vista, med de barnesjukdommer det måtte medføre. Men det gjelder vel stort sett alle Windowser, gjør det ikke?

 

Men Win7 er ganske likt Vista på mange måter, og oppleves nok ganske likt av mange, men etter å ha bruk Vista lenge og nå byttet på laptop, så merker jeg godt forskjellene. Dog var jeg "skuffet" over stabiliteten på Win7RC, men det har kommet langt i RTM, og er nesten på høyde med VistaSP2 så langt jeg har prøvd det. Virker også som at mye har modnet på x64 fronten, tenker da på tidligere kluss med Flash og Java.

 

Men bottomline, skulle jeg kjøpt inn til et firma, og satte med eldre Windows nå, så hadde jeg nok ihvertfall ventet til over Jul med innkjøp av Win7...

Lenke til kommentar

Jeg mener det er galt å kalle det en facelift og mer riktig å kalle det Vista R2. Dette fordi det kosmetiske spiller kun en liten rolle i hva som er gjort, men det er ikke gjort nok til å kalle det noe mer enn Vista R2.

 

EDIT:

Jeg har brukt Windows 7 64bit siden jeg kjøpte X58 plattformen i januar, og jeg må si at 64bit OS selv på en maskin som brukes mye til spilling virkelig fungerer godt.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+513

Det bare ser ut som en Facelift. Windows 7 er mer som XP SP5 med utenomjordiske virkninger. ikke la deg lure av vista utseende. hehe

Endret av Slettet+513
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...