Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Er det normalt med så ekstremt lang ventetid for å komme til øyelege?


Windoge

Anbefalte innlegg

Var hos legen i dag, men ble henvist videre til øyelege fordi allmennpraktiserende lege ikke kan svare på om operasjon vil fungere for meg. Jeg fikk senere vite at jeg har time hos øyelege om ca 1 år. Er det meningen at potensielle øyesyke skal gå rundt i 1 år og vente på å få time?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, det spørs jo litt hvor alvorlig ting det er snakk om da. Sannsynligvis så prioriterer de litt. For min del er det 4 år siden jeg ble henvist til sykehuset for operasjon (også øye). Har vært inne til konsultasjon, men venter fortsatt på operasjon. Nå er jeg så «heldig» at jeg ikke kan velge noe annet sykehus heller (iallfall ikke sist jeg sjekket), så jeg må bare smøre meg med tolmodighet :( Uannsett, hvis det er såpass mye kø så kan det være en god ide å forhøre seg om alternative sykehus. Hvis det ikke er noe spesielle greier så bør det nok være et sykehus i Norge som tilbyr konsultasjon og ev. operasjon litt tidligere enn akkurat om et år.

Lenke til kommentar

Alvorlighetsgraden bestemmer hvor fort det går å få hjelp; endel akutte tilstander krever hjelp med en gang, mens enkelte ting kan vente. F.eks ved netthinneløsning kan man miste synet helt om man ikke kommer seg til øyenlege fort, og da er det snakk om timer.

 

Forøvrig bør det nevnes at optikere også har mulighet til å henvise til øyenlege idag, og de kan i mange tilfeller gi en bedre vurdering enn en allmenlege, og sende en grundigere henvisning.

Lenke til kommentar

At det er lang ventetid hos øyeleger er vel ikke noe ukjent fenomen, men 1 år er vel omtrent det dobbelte av hva jeg vanligvis har brukt å hørt..

NB: Sjekk opp hvilke forsikringer du har. Det er visse forsikringer og selskaper som gir deg tilgang til det private helsevesnet og derav betydelig kortere ventetid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...