Gå til innhold

Diskusjonstråd: Olympus & Panasonic MicroFourThirds (+ FourThirds)


Anbefalte innlegg

 Takk for oppklaring. Jeg brukte kun Skandinavian/Japan foto da jeg regnet på dette.

 

Ifølge Dpreview veier Canon 1D X 1530 gram med batteri. 

Nikon D5 1415 gram

 

  • Sony A9 ...673  + 2895 = 3568 gram
  • Nikon D5 .. 1415 + 3800 = 5215 gram
  • Canon EOS 1D X 1530 + 2840 = 4370 gram

 

Tror det går ganske lang tid før mirrorlessutgavene til Canikon kommer med slike teleobjektiver

 

 

Edit : Den videoen med Matt Granger er fra Juni i år , mens Canon sitt nye objektiv ble lansert i September.

Japan foto har oppført den , men er ikke på lager.

Endret av Clear
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Jeg har en irriterende en feil med modushjulet på mitt E-M5 (mk I), hvor kameraet hopper mellom A og P selv om hjulet står i ro, og ønsker å finne et godt erstatningskamera til en akseptabel pris. Jeg har lest at mk II også har sine problemer... Er Panasonic sine nyere kameraer med stabilisering brukbare? Begynner å bli litt lei Olympus.

Lenke til kommentar

Jeg har en irriterende en feil med modushjulet på mitt E-M5 (mk I), hvor kameraet hopper mellom A og P selv om hjulet står i ro, [...]

 

Det har jeg slitt litt med og. Tror det er en kontakt som er litt dårlig, sånn at det blir sittende når hjulet ikke har vært brukt på en stund. Det som funker på mitt hus er å snurre modushjulet helt rundt i et par minutter litt irregulært i begge retninger mens kameraet er på.

Endret av eks
Lenke til kommentar

1 kg tung! Dette er en tungvekter i samme klasse som fullformat, bare at den har kvart sensorstørrelse. Vannvittig!

Ellers ser jeg at den får 5 innebygde ND-filter. Hvis filtrene er fysiske så er det fantastisk, men hvis de er "digitale" med tidsforsinkelse mellom hver eksponering så er det mer så som så. Da kan man like gjerne kjøre en serie og blande de sammen i ettertid.

 

Interessant påstand at stabiliseringen ikke bare reduserer, men eliminerer behov for stativ. Fantastisk om den virkelig stabiliserer 7,5 trinn, men stativ-påstanden er likevel å påstå litt vel mye.

Lenke til kommentar

1 kg tung! Dette er en tungvekter i samme klasse som fullformat, bare at den har kvart sensorstørrelse. Vannvittig!

 

Ellers ser jeg at den får 5 innebygde ND-filter. Hvis filtrene er fysiske så er det fantastisk, men hvis de er "digitale" med tidsforsinkelse mellom hver eksponering så er det mer så som så. Da kan man like gjerne kjøre en serie og blande de sammen i ettertid.

 

Interessant påstand at stabiliseringen ikke bare reduserer, men eliminerer behov for stativ. Fantastisk om den virkelig stabiliserer 7,5 trinn, men stativ-påstanden er likevel å påstå litt vel mye.

Ja, en skikkelig klump!  :huh:

Mht. ev. eliminering av stativ, så kan det godt stemme.  E-M1 II har jo en stabilisering som langt på vei har eliminert behovet, så....  :hmm:

Okkesom, skal bli kjekt å få prøvd den nye "godklumpen", om ikke så brått..  :xmas:

Lenke til kommentar

1kg er jo fortsatt en god del mindre enn 1.5kg som tilsvarende Canon og Nikon kameraer veier ...

 

Så den er lett for den typen kameraer. For det markedet som kameraet er rettet mot, så er 4/3 sensoren en fordel, ikke en ulempe. Det er en grunn til at Olympus har blitt meget populær blandt naturfotografer, særlig etter at Olympus lanserte E-M1 Mk II

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg tror ikke Olympus hadde gått for et slikt design med mindre de var sikre på at det er et stort (nok...) marked for noe slikt:

 

E-M1X-front2.jpg

 

Jeg har vært på flere tilstelninger med fotografer som har byttet til Olympus, nå har det riktig nok vært en del naturfotografer og andre som liker at ting er solid, men flere av dem har etterlyst bedre og mer grep å holde i, og som også er greit å betjene når man er ute i kulda og bruker tjukke hansker eller votter. E-M1x med sine 997g er noe større fysisk, men ikke mye mer enn E-M1 mk.II (574g) med HLD-9 (225g) hektet på, det er til sammen 799g.

 

Til å være et dobbeltgrepet proffkamera, så er det jo ca 35 % lettere enn konkurrentene, og vil etter ryktene å dømme havne på rundt halve prisen (sammenlknet med Canon 1DX mk.II og Nikon D5) Så skal man ikke glemme systemkameraer trenger et objektiv for å fungere, men det er først når man trenger rekkevidde at forskjellen virkelig viser seg. Skal du hekte på en 300/2.8 eller 600/4 på et fullformatkamera så blir det ganske tungt (og dyrt...)

 

Størrelse til side, så tror jeg nok at "make or break" for denne saken blir om AF-ytelsen er så god som ryktene skal ha det til. Noen har vært ute og ymtet frempå at det er helt på nivå med Nikon D5 og D500 (som skal ha samme AF-modul)

 

Likevel, jeg er mer spent på hva som vil dukke opp senere i år. Håper intenst på en E-M5 mk.III, med godsaker fra denne. Jeg er dog ikke særlig interessert i en eventuell Pen-F mk.II.

Endret av eks
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Tviler ikke på at dette er akkurat det en del har ønsket seg og jeg ser jo at det å ha et virkelig high end kamera er et pluss for Olympus. For meg er dette akkurat det jeg ikke ønsker meg av MFT-kamera. Rett og slett for stort. Størrelse og pris kunne jeg kanskje svelget hvis Olympus hadde fått til AF på 1D/D5/A9-nivå, men etter å ha sett noen omtaler ser det ikke ut til å stemme.

 

AF virker å være forbedret en god del fra E-M1 II, men først og fremst på de (foreløpig) tre valgbare typer motivtyper. Generell følgefokus høres ikke ut til å være på høyde med de beste, og kanskje ikke på nivå med Sony A6400 engang, men det kommer sikkert mange mer omfattende tester etter hvert.

 

Det jeg håper på er at de nye funksjonene som ser virkelig nyttige ut (ND-filter-simulering, håndholdt hi-res modus, forbedret AF osv) også dukker opp i kommende mindre og lettere modeller.

Endret av se#
Lenke til kommentar

 Har sett på diverse YouTube omtaler av kameraet.

 

  • IBIS er meget bra
  • Wheather sealing er også meget bra
  • Handheld high res fungerer bra , så lenge det ikke er bevegelse ( bølger .. )
  • EVF blir stort sett slaktet sønder og sammen
  • Et stort og tungt beist 
  • Ikke noen ny sensor 
  • AF og følgefokus er forbedret 
  • Eye AF ???

 

 

XT3 gir deg bedre bildekvalitet + bedre AF til halv pris + halve vekta

 

Hvis den er ment som et sportskamera så blir den gruset av A9. Med  nyeste firmware har A9 verdens beste AF + følgefokus ( bedre enn D500 + D5 ifølge Northrup ) Prisforskjellen er også bare 6-7 lapper for huset.

 

 

Lenke til kommentar
XT3 gir deg bedre bildekvalitet + bedre AF til halv pris + halve vekta

 

 

I rettferdighetens navn så er det vel ingen kameraer rettet mot proffbrukere, uansett produsent, som har vunnet noen premie for bildekvalitet (i den grad det kan kvantifiseres) per krone eller per kilo.

 

Om du ikke har (reelt) behov for robustheten og påliteligheten dette kameraet (eller for den del et 1DX eller D5) byr på, så er nok de fleste inneforstått med og enige i at det finnes andre alternativer som gir mer for pengene. Men det betyr ikke at toppmodellene er dårlige eller at de ikke har en plass i markedet :)

Lenke til kommentar

Da har jeg tatt en kikk gjennom en del videoer på Youtube. For å summere opp kort:

- Skuffende søker, det er den samme 2,3M dot søkeren som i E-M1 (ja, både classic og mk.II) noe som er litt kjipt, det hjelper ikke med kraftig forbedret optikk når søkeren er et gammelt LCD-panel fra 2013, her burde de i det minste ha matchet konkurrentene på oppløsning på 3,6M, eller Sony på 5,6M.

- Bildekvaliteten er mer eller mindre den samme som E-M1 mk.II, så ikke stort å hente der, muligens et halvt stopp eller noe, som et resultat av bedre signalbehandling. Likevel, sjelden jeg savner bedre høy-ISO ytelse enn det jeg allerede har.

- AF er dramatisk forbedret fra E-M1 mk.II, da spesielt kontinuerlig autofokus. Når det gjelder tracking, så virket det svært imponerende på de predefinerte objektene (Motorsport, Tog(?!) og fly, men den slet med andre motiver. I fremtiden blir det nok lagt til mer som mennesker, dyr osv. Her tror jeg det kommer til å skje mye i fremtidige firmwareoppdateringer, man skal aldri undervurdere hva man kan få til med maskinlæring.

- Bildestabiliseringen er i en klasse for seg, som det hele tiden har vært siden Olympus lanserte 5-akser IBIS i E-M5 tilbake i 2012. Imponerende at de har klart å tøye grensene enda litt, spesielt når de tidligere har sagt at det var jordrotasjonen som var begrensningen, kan jo hende at de bruker data fra barometeret, gps og kompass for å hjelpe til her. Når man kan håndholde ned i mer enn 10 sekunder begynner det å bli latterlig.

- Ny funksjonalitet som Live ND virker veldig smart, og er noe jeg håper dukker opp i andre hus i serien, vil være herlig å slippe å kjøpe ND-filter for å ta lange eksponeringer i dagslys. 

- Byggekvaliteten er på absolutt øverste nivå, størrelsen er som E-M1 mk.II med grep, vekta ser jeg nå at er innenfor 100g når man har to batterier i begge. Men dette fremstår helt klart som et arbeidsverktøy.

 

Det siste punktet viser at dette ikke er noe for meg, men jeg håper at så mye som mulig at features i dette dukker opp i et mindre og mer kompakt hus, helst et E-M5 mk.III til i underkant av 10 laken, det hadde vært perfekt.

 

Selv om heller ikke det er aktuelt for meg, så er jeg spent på hvordan 150-400/4.5 blir:

5247529758.jpg

Edit: glemte en ting. Vil bare tilføye at jeg synes at prisen er alt for høy. Med de spesifikasjonene mener jeg at den burde ha ligget på rett under €2000 kanskje strukket det til €2500. Her på berget skjønner jeg dog at vi blir screwed av kronekursen. Er jo godt over 10-gangern dette...

Endret av eks
Lenke til kommentar

 

- Bildestabiliseringen er i en klasse for seg, som det hele tiden har vært siden Olympus lanserte 5-akser IBIS i E-M5 tilbake i 2012. 

 

 

Ikke helt sikker på at det stemmer helt.  Dpreview har testet Panasonic G9 vs E-M1 II

 

In our testing, the G9's stabilization provided slightly better results than the E-M1 II's. At 200mm the G9 gave us 5 2/3rd stops; the E-M1 II provided 5 stops. In our shooting, that translated to getting some sharp shots down to 1/5sec. At 24mm, the G9 gave a 3-stop advantage; the E-M1 II provided 2.5-stops. Not a huge difference, but a difference nonetheless.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...