Gå til innhold

Test: Mist 800 W


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kjøp norsk, kjøp godt.

 

Har en gammel mist 500w. Bare fryden. Har hatt 2x mist 300w også, bare fryden.

 

(eller mitt problem er at det blir for varmt inni kassa, og varmen kommer opp i mist'en, og da går vifta - men det er kun under spilling, så ekke store problemet)

 

Trenger jeg ny psu så blir det banna bein mist.

Lenke til kommentar
Det er mange som opplever pipelyder med disse nye japanske kondensatorene. Blant annet meg selv.

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1096239

 

Det skal være en tråd til om det, men jeg finner ikke den akkurat nå.

 

Er du sikker på at det er selve kondensatorene som skaper disse lydene?

 

AtW

 

Nei, men jeg mener jeg så en som nevnte det en vei. Vanligvis så pleier det vel å være spoler og sånt som lager pipelyder?

Lenke til kommentar

Tja , mist serien har da skuffet før, 500W serie 1 var jo av laber kvalitet, men det er nok sant at de siste strømforsyningene har blitt langt bedre noe som viser at Mist tar kritikken på alvor i det minste.

 

Med tanke på retur og garanti policyen til Mist så er det uproblematisk å anbefale produkt i dag.

Lenke til kommentar
Tja , mist serien har da skuffet før, 500W serie 1 var jo av laber kvalitet, men det er nok sant at de siste strømforsyningene har blitt langt bedre noe som viser at Mist tar kritikken på alvor i det minste.

 

Med tanke på retur og garanti policyen til Mist så er det uproblematisk å anbefale produkt i dag.

 

Det meste er vanskelig å anbefale.

 

Corsair har hatt mye bra, men midt imellom mye, ett merke du KAN stole på.

 

OCZ, huff så mye random!

 

Jeg vil gi credit til corsair for å ha mange mange veldig bra psu'r som har alltid holdt bra kvalitet, garanti, og holdbarhet.

 

Selv kjører jeg dual 750 W fra PC power & cooling, som jeg er kjempe fornøyd med og har 4 år garanti igjen.

 

Bra å se mist tar kritikken og forbedrer produktene sine. :) mere konkuranse, bare prisene hadde blitt presset ned, synes psu har blitt rimelig dyrt i det siste!

Endret av Imsochobo
Lenke til kommentar

Husker i gamle dager jeg, da man kjøpte en strømforsyning og var fornøyd med det. Nå må man tenke hvor høy ytelse man trenger, støynivå, om det er nok ampere på 12V-kanalen. Og ikke minst pris.

Mener å huske at jeg ikke la særlig mye penger i strømforsyninga da jeg hadde en amd 1800xp (var det noe sånt, Barton kanskje?).

 

Nei, kravene har økt betraktelig siste tiden. Nå har jeg to strømforsyninger i kabinettet mitt, begge fra Mist. En 500W og en 650Wrev.3. Må støtte norsk produksjon veit dere :woot:

Lenke til kommentar
Microplex lager flere produkter selv, noen selges under merket Lian Li

 

Hm, den tok jeg ikke helt. Utgir dem seg for å være Lian Li, eller

selges det f.eks. Lian Li utstyr i pakker som Mplex har puttet

sammen selv?

 

De selger en del Lian Li-kabinetter som de har gjort endringer på, feks byttet ut vifter (2 x80mm med 1 x 120mm), satt inn ekstra vifter, støyisolering osv. Disse selges, så vidt jeg vet, som regel med tilleggsbetegnelsen SCAND.

Lenke til kommentar

Kondensatorer har ikke en temperaturterskel, men en levetid beregnet ved en viss temperatur ("ratingtemperatur"). Nå sier jeg ikke att man kan bruke kondensatorer uavhengig av temperatur. Poenget med levetiden ved en viss temperatur, så kan man beregne hvor lang levetid en kondensator har i ett visst driftsmiljø. Kondensatorer har den egenskapen att for hver tiende grad man går ned i driftstemperatur i fra ratingtemperaturen, så dobles levetiden. La oss si att vi har to kondensatorer ratet til 1000 timer ved henholdsvis 85 og 105 grader. Ved en driftstemperatur på 45 grader, så vil dette ha den konsekvensen att kondensatoren på 85-grader har en levetid på 16.000 timer, mens 105-graders kondensatoren har en levetid på hele 64.000 timer. Altså fire ganger lengre levetid ved samme driftstemperatur. Man bør dog ikke se på temperaturen alene, fordi levetiden ved ratingtemperaturen kan være forskjellig. Man bør derfor også se på databladet til den spesifikke kondensatoren for å være helt nøyaktig.

 

Når det gjelder driftstemperaturen, så er det to forhold som påvirker. For det første naturligvis kjølingen i f.eks. strømforsyningen. Det andre er att kondensatoren tåler høy ripple. Ripple gjør att kondensatoren blir varm. Rippleverdien er noe du igjen finner i databladet. Generelt, finner du lav-ESR/impedance-kondensatorer fra produsentene Rubycon, Panasonic/Matsushita, Nichicon, Nippon/United Chemi-Con (NCC/UCC) og Sanyo, så har du kvalitetskondensatorer. Andre produsenter, bl.a. Teapo, Ost, Capxon og Lelon, har ofte en vel optimistisk ratet levetid på sine kondensatorer, spesielt brukt i driftsmiljø som strømforsyninger og hovedkort.

 

Her er nettsidene for de som er interessert i datablader m.m.:

Nichicon - http://www.nichicon-us.com/ http://www.nichicon.co.jp

Nippon / United Chemi-Con http://www.low-esr.com/ http://www.niccomp.com/ http://www.chemi-con.com/

Panasonic - http://www.panasonic.com/industrial/components/

Rubycon - http://www.rubycon.com/

Sanyo - http://www.sanyo.com/components/

Lenke til kommentar

Er det ikke 650W Utgaven som har hatt mye feil mens 600W Rev 2 og 3 stort sett har vært helt greie? MIST gutta velger skjematisk design og komponenter mm. mens produksjon skjer i Asia. Merket går under norsk flagg og det kombinert med god kvalitet på de fleste produkter gjør at jeg har 2 stk. En 1000W og en 600W.

 

Dog er jeg hakket mer fornøyd med Corsair da det virker som jeg har litt mer OC problemer på maskiner jeg bruker Mist, samt litt andre merkverdigheter som at maskinen plutselig slår seg på igjen når den har hatt en shutdown med poweroff knappen ol. Jeg har også opplevd at maskinen ikke slår seg ordentlig på og at G15 tastaturer står og vibrerer i displayet uten å vise tegn.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Er det ikke 650W Utgaven som har hatt mye feil mens 600W Rev 2 og 3 stort sett har vært helt greie?

Jeg mener å huske at det var 500W rev.1-utgaven som hadde råtne kondensatorer.

 

Et raskt søk senere: Mist PSU.. klar for noen ubehagelige funn?

Morsom link. Sitat fra representant fra Microplex:

 

Det benyttes og er benyttet flere typer kondensatorer i MIST PSUer. Dog ikke japanske og vi kommer heller ikke til å bruke det. Det koster USD 4-6 ekstra, avhengig av modell, men det er vår mening penger rett ut av vinduet. Noen produsenter har dog oppdaget at de kan selge mer ved å sette inn japanske kondensatorer i ellers svært så middels strømforsyninger. Takk "ekspertene" for det.

 

--

mvh

Hans Petter Faale

Microplex Norge AS

 

Og her har vi en Mist med bare japanske kondensatorer. Hva skjedde? Kanskje en Teapo for mye? Eller vil de selge en ellers middels strømforsyning ved å sette japanske kondensatorer i den? :!:

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...