Gå til innhold

Kunder på jobben din!


RMNZR

Anbefalte innlegg

Minner meg om da sjefen min fortalte at han hadde en kunde som hadde knust skjermen på PCen sin og kom inn og skulle ha dette byttet på garanti. Fyren hisset seg mer og mer opp etterhvert som han fikk avslag på hvorfor han mente han burde få dette gratis, og endte til slutt opp med å begynne å grine i sinne og gikk ut uten å ta med seg PCen ;)

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

I går kveld var det en kunde som tok innersvingen på meg. Jeg så ei lita dame på kanskje 60 år som sto på plattformen med en stor sekk på ryggen og en stor koffert ved siden av. Så jeg spurte om hun ville ha noe hjelp med bagasjen sin. "Nei, jeg tar antakelig vekta di i benk," svarte hun da.

 

(Jeg veier 84 kg.)

Haha, du ble satt ut da tenker jeg, det forventa du ikke :D

Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

Ikke akkurat en kunde av jobben min, men likevel..

 

Jeg jobber som lagermedarbeider, og har ofte ( / daglig ) kontakt med lastebilsjafører, noen ganger utenlandske med gebrokkent engelsk og varierende lynne.

Nå om sommeren er det populært for ungene dems å være med far (eller mor).

 

For noen få uker sida var det èn sjafør som jeg ikke kommer til å glemme med det første, som da hadde med 2 unger (kan ikke ha vært eldre enn 10-11 år, tvillinger antar jeg) som han lot leke på oppstillingsplassen utenfor kjøreportene.. en stor plass alså hvor det ofte kommer tunge semitrailere kjørende inn, i tillegg til en palleknuse-maskin (finner ikke noe bilde, men se for dere en 2-punkts mast med en rullerende kube med en masse skarpe tenner på) som på det tidspunktet sto å rulla fram og tilbake oppi en container bare meter unna.

 

Med andre ord, svært farlig område for 2 mindre-årige barn å leke på.

Jeg får skrudd av maskinen, og gitt beskjed til sjaføren om å få ungene inn i førerhuset.

 

Fyren blir jo fly forbanna på meg for at ungene ikke får være utenfor og sparke ball ;)

Man skal ikke komme langt unna Norges grenser før kulturen for hvordan man oppdrar og passer på barn endrer seg drastisk. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hentet utlendinger på legevakten som ikke har fortalt sentralen at de har med små barn (som regel folk som bor på asylmottak). Så skal de sette seg inn i bilen da og når jeg forteller de at de trenger et barnesete så er alltid svaret "Nei det går fint, jeg har barnet på fanget".

 

Skulle det skje en ulykke og ungen blir alvorlig skadet er det jeg som sitter med erstatningsansvaret. Ikke bare er det litt provoserende med tanke på hvor lite de tenker på sitt eget barns sikkerhet, men jeg har også kastet bort en time hvor jeg ikke får betalt en skit.

 

Skjønner de engelsk pleier jeg å gi de et Pauli ord. Jeg er ikke sint, jeg har blitt såpass vant til slike ting nå at jeg ringer til legevakten før jeg drar derifra så jeg vet om jeg må ha med meg barnesete eller ikke. Og utlendinger som ikke har blitt "aklimatisert" til kulturen vår pleier vanligvis å være ganske mottagelige til formaninger bare du serverer det på en høflig måte.

 

Det er verre med Nordmenn, som de få gangene de bestiller drosje og skal ha med seg såpass små barn og ikke har barnesete selv, men glemmer eller la vær å si ifra at de trenger barnesete mener at de bare kan slenge barnet på fanget. De tar det skikkelig personlig, selv om du sier høflig at du ikke kan kjøre de for barnets sikkerhet. For du sier jo egentlig indirekte at vedkommende ikke skjønner godt nok til å ta vare på sitt eget barn. Og da er det noen som har "piggene ute" med en gang. Så jeg vet ikke hvor ofte jeg har fått huden full der. Hadde folk hatt vett og ydmykhet nok til å skjønne at de har driti på draget så hadde jeg vært medgjørlig og hentet barnesete på sentralen uten noe mer dilldall. Men når jeg skal stå der og få huden full for en feil de har gjort sier jeg rett ut at de enten betaler for oppmøte + et oppmøte til for å hente barnesete eller får de ringe konkurrenten.

 

Det er grenser for hvor mye tull man skal finne seg i å motta fra kundene også

Lenke til kommentar

Du jobber som taxi-sjafør? Du ser nok mye rart da kan jeg tenke meg.

 

Og utlendinger som ikke har blitt "aklimatisert" til kulturen vår pleier vanligvis å være ganske mottagelige til formaninger bare du serverer det på en høflig måte.

 

 

Jeg var så høflig og tålmodig jeg kunne, brukte alle uttrykk som "sir" og "please" jeg kunne mens jeg forklarte hvorfor :)

Endret av Skjeggape
Lenke til kommentar

Jobber som dørselger og trives med det fordi jeg treffer mange hyggelige mennesker. I dag var unntaket.

 

Siste døra jeg gikk til var det ett eldre par ute i hagen, jeg kom inn i gården og møtte dem og mannen kom mot meg med ett smil først, men dette var kortvarig fram til han så selskapet jeg representerte. Da var reaksjonen:

K: Du!!! DU kan dra til helvette!

 

Jeg undret om dette var noen jeg hadde gjort vondt tidligere og følte det stakk litt inni meg, jeg ble litt nervøs men var sikker på at han tulla.

 

Han kom gående mot meg mens han skrek dette, og tok pekefingeren og pressa på logoen min på brystet og strøk over den mens han sa: Dette navnet her, det kan dra til HELVETTE. KOM DEG BORT.

 

Jeg begynte på en setning om at det var beklagelig, men kom ikke videre før han tok skuldrene mine, snudde meg rundt og dytta meg bort.

 

Jeg hadde ikke annet å gjøre enn å si at jeg selvfølgelig skulle gå, men det er lov å ta ting på en skikkelig måte.

 

Sitter igjen litt paff nå.. :(

 

Haha, jobbet som dørselger selv på et tidspunkt. Hvor jeg fikk kjeft for å "nettopp" ha besøkt han (noe vi aldri hadde gjort) og at JEG plager han på telefon vær dag som iallefall ikke er min jobb! Og vi har heller aldri solgt per telefon i bedriften annen en hvis kunden selv ringer inn å ønsker å bestille noe.

Endret av Rudde
Lenke til kommentar

Jeg skjønner fyren godt. Det er vanvittig irriterende med telefonselgere, men hvem faen kommer på døren? Telefonen er det jo bare å legge på, men synes å dukke opp på døren er i frekkeste laget. Det er greit nok hvis det er unger som selger lodd osv, men firmaer som selger på døren? Om en dørselger våger å dukke opp her blir det bare én gang, for å si det sånn...

hvorfor er det frekt? Er jo ikke være en å si Nei å lukke døren.

 

Men syns dørselgerne til VG kanskje er litt tidlig ute.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg skjønner fyren godt. Det er vanvittig irriterende med telefonselgere, men hvem faen kommer på døren? Telefonen er det jo bare å legge på, men synes å dukke opp på døren er i frekkeste laget. Det er greit nok hvis det er unger som selger lodd osv, men firmaer som selger på døren? Om en dørselger våger å dukke opp her blir det bare én gang, for å si det sånn...

Det er en forskjell på å si høflig nei til noen og samtidig bevare verdigheten til både seg selv og selgeren, og det å ta tak i noen og be de reise til helvete.

 

Men utifra hva du skriver ser det jo ut til at du ikke ville hatt noen problemer med å hverken true de eller be de reise til helvete. Litt av en tøffing.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg skjønner fyren godt. Det er vanvittig irriterende med telefonselgere, men hvem faen kommer på døren? Telefonen er det jo bare å legge på, men synes å dukke opp på døren er i frekkeste laget. Det er greit nok hvis det er unger som selger lodd osv, men firmaer som selger på døren? Om en dørselger våger å dukke opp her blir det bare én gang, for å si det sånn...

 

Du burde virkelig ha litt mer respekt for andre. Han har mest sannsynlig fått en liste over hus han skal prøve å selge firmaets produkter til, og det er ikke hans feil at han blir sendt til slike idioter som deg, som absolutt ikke har respekt for andre. Det er jobben hans, og han må gå til husene han blir sendt til. At du oppfører deg slikt går kun ut over han, ikke firmaet som har sendt han ut for å gjøre det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bør ikke han ha respekt for meg og ikke kreve at jeg tar meg tid til ham og det idiotproduktet han selger?

 

For en holdning...

 

Selvfølgelig burde selgeren gå om du sier at du ikke er interessert, men å vise han at du synes at han og produktet hans er helt idiotisk før han har sagt et ord, er respektløst. Jeg sier ikke at alle dørselgere har respekt for tiden din, for det er det godt mulig at mange av dem ikke har, men å begynne å skjelle han ut fra første stund fordi han banker på huset ditt er ikke hans feil. Si heller høflig at du ikke er interessert.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fikk noen på døren som utga seg for å være sendt av de som leier ut boligen, og de måtte sjekke ett eller annet i leiligheten.. Vel inne så begynner salgspraten om at jeg burde få installert både det ene og andre av sikkerhetsprodukter som skulle 'varsle' selskaper som securitas o.l hvis noe skjedde, hvor ''lite'' det ville koste meg månedlig og slikt. Etter gjentatte ganger på å uttrykke at dette hadde jeg absolutt ingen interesse av og at det var på tide at de forlot min leilighet så tok jeg tak i mobilen min og sa at jeg bare skulle ta en kjapp telefon til min søster som JOBBER I SECURITAS og spørre om de faktisk har en slik avtale, hva den går ut på og om dette virkelig er verdt det. Da kunne de plutselig ikke komme ut fort nok... Respekt?? Hah!!!!

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...