Gå til innhold

Graver menneskene sin egen grav?


Gjest medlem-82119

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-82119

Satt og tenkte på at stort sett så følger man evolusjonistiske prinsipper.

Man lærer å krype før man lærer å gå, man må etterhvert bestå på skolen for å få lov til å gå videre til neste år, og i arbeidslivet må man jobbe seg opp til å bli sjef.

Man må videre bestå for å få sertifikat for å få kjøre bil, man må altså normalt sett legge stein på stein før man får gå videre og komme ett hakk opp.

Hvis man så overfører samme tanke over på menneskehetens utvikling, så hadde man i mange år en positiv utvikling hvor man gikk gjennom mange utviklinger, man fant opp hjul, strøm og lærte å kurere sykdommer, man lærte å utvikle verktøy, og man utviklet maskiner av ulike slag.

De siste hundre år har man så konsentrert seg om å sloss med hverandre.

Man har sloss seg gjennom to verdenskriger, gjennomført holocaust og ulike folkemord, man har fått lekt seg med atomvåpen hele to ganger og sett hva det gjør, man har bombet og drept for fote, jugoslavia, rwanda, irak, afghanistan osv osv og ennå har man ikke tatt iran, nord-korea og andre spennende mål.

Utviklingsmessig, sånn helhetlig sett, så har man vel da nærmest tatt noen steg tilbake og jeg synes det er grunn til å spørre seg om man ikke likegodt kan stoppe opp og si at javel, sålangt kom menneskeheten før alt gikk til helvete.

Slutt å let etter cure for canser og andre medisinske utviklinger, vi er for mange som vi er og det trenger å tynnes ut.

Slutt å jobbe for fred, la de som kriger ta livet av hverandre så blir det automatisk fred når alle krigende er døde.

Slutt redd de sultende og naturkatastrofe rammede, de blir kun brukt i et sjakkspill uansett

Slutt å jobbe for en bedre verden, den muligheten er forlengst borte og nå må vi snart se realitetene i øynene.

Slutt å jobbe for å redde miljøet, vi gir faen nå, og vi kommer til å gi faen i all fremtid....uansett, det er ikke vår generasjon som får merke problemene uansett så why worry?

Og miljøkvoter og annet småplukk? La de herje på uten begrensninger.

Den dagen flere innser at jorden er en diger søppelfylling og lærer seg at det bare er å slenge seg på sofaen og gi blanke faen i alt kan man starte med blanke ark og fargestifter til.

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Misantropi

 

Misantropien lenge leve!!!!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det mennesket er flinkest til er å finne opp sofistikerte metoder å drepe hverandre på. Ja, vi blir vår egen ende det er helt klart. Det skulle vel egentlig være naturen som til slutt tok sniken på oss men det blir vi, mennesket, som utrydder oss selv. Det er egentlig helt klart.

 

Hvorfor?

 

For i den hele menneskelige historien har man ikke gjort noe annet enn å utrydde hverandre i en eller annen form og det eneste vi har virkelig vært frontig på er måte å drepe hverandre på. Fra sverd og piler til kuler og krutt, vi har alltid gjort hva vi kan for å drepe hverandre og der står aldri teknologien stille, ei heller står det på penger. Det er alltid pengemangel når man skal gjøre fredelige ting, om det er å pusse opp skoler, veier, sykehus og slikt. Men når det kommer til måter å drepe hverandre på da har man uante mengder med penger å ta av. Når man ser militæret og hvor teknologisk de i dag er så er det vel ikke utenkelig at man en dag blir å knerte seg selv.

 

Menneskene kommer til å knerte seg selv til syvende å sist, det er bare snakk om når dette kommer til å skje.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Bruktbilen: Blir nesten det samme, fortsatt mest menn som graver menneskehetens grav.

Den diskusjonen gikk egentlig mest på endel vitenskapelige oppdagelser hvor menn garantert blir utryddet og hvor man har fått satt en slutt på når menn forsvinner og hva som da skjer.

Går man langt nok frem i tid (mener det var 13000 år) så er menn borte. Punktum.

Så kan man jo si at kvinner diskrimineres idag i det korte løp men i det lange løp så tar de den totale seier og ender faktisk med tiden opp UTEN menn og man får en enkjønnet menneskehet.

Den diskusjonen var moro, men er vel forlengst avsluttet.

 

Såååååå, tilbake til denne.

Menneskene jobber aktivt for å utrydde seg selv.

Tilsynelatende har vi et "selvmordsgen" som trigges og som styrer oss til å ta valg som fører oss til vår egen undergang.

Nå er jo ikke det noe tap for jorden, snarere tvert imot, men det er jo fasinerende at de vesenene som har absolutt best muligheter til å skape en fantastisk verden driter i å gjøre det og velger å bruke sine evner ikke for å skape ting bedre men for å skape ting verre.

Er litt som de som sliter med å få barn og prøver i evigheter, som ser på naboen som tar abort etter abort fordi de ikke vil ha det de kan få.

Kan vi for eksempel stille noen minstekrav til menneskeheten, som for eksempel at man slutter å redde liv inntil man har sluttet å ta liv, at man slutter å hjelpe folk til å leve inntil folk slutter å skade seg selv, at man slutter å gi medisiner inntil produsentene slutter å kun produsere for å bli rike, at man melder seg ut av statskirken inntil kirken behandler kvinner, homofile, osv som alle andre, at man slutter å tro på en fremtid man ikke er villig til å skape selv.

Man kan vri dette på mange måter:

Se for oss menneskeheten som en person som skal dømmes for sine handlinger.

Med det rullebladet så hadde det vel endt med dødsstraff.

Men når handlingene spres utover flere deltagere, så aksepteres det mer på samme måte som man bevisst lot de ansvarlige bak holocaust slippe unna i mange tilfeller.

 

http://www.usatoday.com/news/washington/20...cia-nazis_x.htm

 

 

Man kan også forestille seg menneskeheten som en ting, og så spørre seg om man ville kjøpt tingen.

 

Verden er blitt et sjakkbrett hvor spillerne manøvrerer brikkene ikke etter hva som er rett og galt men hva man tjener på det.

Korte fortjenester vinner alltid over hva som er fornuftig og bra i det lange løp.

Man burde gitt den oppvoksende generasjon et gratulasjonskort hvor man ønsket dem lykke til for det trenger de virkelig.

Så er jo spørsmålet igjen om man vil savne menneskeheten, om den er viktige nok til å ha en "må overleve" posisjon eller om vi til alles fordel dør ut med flagget til topps.

På den annen side vil jo en 3. verdenskrig skape et artig skue, når usa, russland, kina, pakistan, india, iran osv osv sender nuker på hverandre...

Det skjer nok bare en gang, men herregud så fett...

Lenke til kommentar

Ingen grunn til pessisme, for dette er bare vrøvl. Aldri før har så få mennesker dødd av krig og konflikter som i dag. Vi lever i en tid hvor det nesten ikke finnes transnasjonale konflikter, og i alt er det rundt 30 væpna konflikter i dag. Dette er et ekstremt lavt tall, og det blir bare enda lysere når vi vet at de fleste av disse konfliktene er borgerkriger eller andre konflikter med et lavt intensitetnivå.

 

Verden har, med unntak av den kortvarige finasnkrisen vi vå befinner oss i, hatt en enorm økonomisk utvikling de siste 30 årene. Mer en en milliard mennesker har blitt løftet ut av fattigdommen, og demokratiske ideer og tanker om frihet har spredd seg skikkelig til land som India og Brasil. Den teknologiske utviklingen beveger seg også raskere enn noen gang før, og innovasjonen innen internett og mobile bruksenheter er kanskje det mest åpenbare, men vi har faktisk hatt en fantastisk utvikling innen bioteknologi og nanoteknologi de siste årene, og nå som stamcelleforskningen begynner å skyte fart er menneskeheten på vei til nye høyder som vi aldri før har kunnet drømme om.

 

Kort sagt: du snakker tull, menneskeheten går fremover som aldri før!

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Jeg har ikke funnet noen graf over menneskets utvikling, men føler det var mer nyheter før med ting og tang.

Nå er det mer å finne opp enda en måte å utrydde oss selv på, enda raskere pcer, og enda flere måter å svindle på.

Å finne opp hjulet, ilden, lære å lage verktøy, utvikle en bil, et fly osv synes jeg har mer schwung over seg enn å utvikle en raskere prosessor, eller en mobiltelefon som kan ta 8 Mp biler isteden for 5.

Antall kriger er vel også et definisjonsspørsmål, norge er ikke med i en krig selv om man sender soldater til et annet land som er i skuddvekslinger.

 

Her vises det til at Afrika har 112 kriger alene:

 

http://www.skole.trondheim.kommune.no/sing...afrika/krig.htm

 

Man har også de kalde krigene overalt: Israel/Palestina, Nord-/Sør korea, Iran/Israel/USA, Pakistan/India, Sri lanka osv og så har man krigen mot taliban, krigen mot narko osv osv.

Om det er litt roligere nå, så tar det seg fort opp igjen skal du se etterhvert som bl.a de ovenpå starter.

Siden man er i krigshumør, så heter det vel at hvis vi hadde brukt 1% av verdens krigsbudsjett på mat hadde all sult vært borte (og mange årsaker til krig også).

Hvis vi hadde brukt 5% av budsjettet, hadde man kunnet fikse veldig mye i verden...og da har man fortsatt 95% igjen til å bombe det man fikser..

 

http://www.rorg.no/Artikler/431.html

 

http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.6235102

 

http://www.nrk.no/nyheter/1.6258514

 

Ja, stopper der for denne gang.

Vi kan jo diskutere litt om mennesker flest er mer genetisk disponert for å skade, ødelegge, rasere enn å bygge opp, utvikle, og skape fremskritt.

 

en annen vinkling er å se på små barn som leker.

De fleste? synes det er ustyrtelig morsom å sparke til klossetårnet som en annen har bygget, slå en annen i hodet med en lekespade osv.

Er det dette som henger mer og mer i oss over lenger og lenger tid slik at noen synes det er ustyrtelig morsomt å bombe noen og endelig få brukt de kule nye rakettene?

Det er også fasinerende hvordan vi kan stå og se på at en million ble slaktet ned i rwanda, mens man rykker inn i irak for å finne våpen en spøkefugl lurte verden til å tro på.

Det gikk jo også lang tid før noen brydde seg om å hjelpe jødene fra holocaust, selv om mange visste hva som foregikk.

Man er flink til å lukke øyne og øre til ting som ikke handler om oss selv.

Noe av svaret rundt irak og lignende er selvsakt oljen (de strøk forslaget om å kalle ørkenstormen for operation iraq liberation, OIL) men kunne vel like gjerne beholdt det.

Det er uansett veldig tydelig at man ikke først og fremst tenker på folket når man plukker ut neste krigsepos.

 

Det er jo også veldig tydelig at man ikke VIL hjelpe de som f.eks mangler mat og/eller vann for hadde man villet hadde man gjort det.

Ja, man samler inn noen kroner i ny og ned og gjør litt spredt innsats, men det er vel mest for å få bedre samvittighet?

 

Tilsvarende, skal man være snille og sende medisiner så benytter man anledningen til å kvitte seg med gamle varer på en billig måte:

 

http://www.dagensmedisin.no/nyheter/2006/1...lkehe/index.xml

 

Norge har jo også vært flinke til å dumpe gamle biler, pcer og annet utstyr i uland.

 

DeSiviliseres vi gradvis, går vi feil vei, og hvem har ansvaret for dette (du og meg, våre ledere...?

Lenke til kommentar

Verden var absolutt ikkje noe roligere før i tiden!

faktisk har anntalet på drepte i krig bare gått nedover dei siste åra.

 

Og menneskenes vilje til å skaffe nye og meir effektive våpen er heller ikkje noko nytt. Det er bare til å se på alle syke våpen som er blitt utvikla før i tiden.

 

Hovedgrunnen til at det kan virke som verden bare blir meir og meir voldelig er vel at vi får bedre mediadekning frå konfliktene

Lenke til kommentar

Verden har aldri vært noe fint sted, for faen. Nå skulle jeg ønske at jeg hadde "Norge under Danmark", boken min liggende. Den inneholdt noe ytterst interessesant statestikk over dødsraten i Norge på 1600-tallet. La meg si det slik: Det kom ikke som noen videre stor overaskelse at alle gikk med kniv på den tiden. Folk ble stukket ned over en lav fot, omtrent som byen, eller taxikøen på en lørdag. "Øyyh, du glode på dama mi og dulta borti rassen min med albuen din fordi falt pga. at han kødden der borte slo deg ned *trekke ut kniv*".

 

Og nå? Nå går det fremmover. 30 våpnete konflikter. Shit. Det er faen meg lite, det. Det er lett å forstå at noen som bor i et fint land som dette, fort blir blassert og får et skrudd verdenssyn pga. skjevheten i media sin fremstilling av de mer fattige delene av verden, men alikevel. Stapp Misantropien din ned i skuffen der den kom fra, det hjelper ingen.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Det heter seg vel at man får den verden man selv velger, og da er det interressant at vi har valgt dette resultatet.

Det er jo ikke sånn at man MÅ sulte, krige, være fattig osv men at noen ØNSKER en slik verden.

Skal vi oppe på berget her være søkkrike, så må noen andre være lutfattige.

Det er moro med sånne tidskapsler som man bl.a så nå i knowing filmen, eller lese spådommer for fremtiden.

Ser man på tanker om tiden etter år 2000, så drømte man om fred, lykke, alle suste rundt i svevebiler og man hadde roboter som gjorde alt for oss.

Det er vel ikke AKKURAT slik det ble, men det er vel heller ikke så langt unna hvordan det KUNNE ha blitt om man hadde brukt alle billionene som man f.eks bruker på krig til å komme dit man trodde man ville være.

Jeg vil tippe at svært få mennesker i usa kjenner noen taliban soldater, og svært få taliban soldater kjenner noen i usa.

Allikevel sloss og bomber de hverandre ved enhver anledning.

Jeg tenker innimellom at man burde bygget en mur rundt enkelte land og ikke revet den før alle i landet hadde drept hverandre.

Kanskje berlinmurens ide ikke var så dum alt i alt, kanskje problemet er at man ikke bygger nok murer?

Lenke til kommentar
Verden har, med unntak av den kortvarige finasnkrisen vi vå befinner oss i, hatt en enorm økonomisk utvikling de siste 30 årene. Mer en en milliard mennesker har blitt løftet ut av fattigdommen, og demokratiske ideer og tanker om frihet har spredd seg skikkelig til land som India og Brasil.

Stemmer ikke for Afrika, der har fattigdommen bare blitt verre de siste årene. Tror egentlig ikke det er mulig at alle alle land i verden kan være over fattigdomsgrensen da jeg tror noens velferd går utover andre, dvs at vi har det bra i Norge på mange fattigelands bekostning.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

http://www.voanews.com/english/archive/200...date=2003-05-19

 

http://devdata.worldbank.org/wdi2005/Section1_1_1.htm

 

Siterer:

As people living in extreme poverty increased in number in Africa, they also became poorer. The average daily income or consumption of those living on less than $1 a day fell from 64 cents in 1981 to 60 cents in 2001. In the rest of the developing world it increased from 72 cents to 83 cents. Because Africa’s 313 million poor people have such low incomes, relatively higher rates of economic growth will be required to lift them above the poverty line. In Sub-Saharan Africa the median share of income or consumption going to the poorest 20 percent of the population is 4.9 percent, almost 2 percentage points less than in other developing regions. Only in Latin America and the Caribbean do the poorest 20 percent fare worse.

 

Ja, de fattige blir fattigere og de rike blir rikere.

 

Det som bekymrer meg endel er at lut fattige land sitter med opp til halsen i våpen, og titter opp mot søkk rike land som ikke bryr seg.

En eller annen gang begynner de å marsjere hit, tenker jeg....

Så, hva er neste steg i utviklingen sett i forhold til historien?

Kolonisering av månen, rent vann til alle, total fred på jord og frihet til alle?

Man kunne startet med å finne kurer mot kreft, alsheimer, og andre lignende sykdommer.

Man kunne startet med å utvikle dyrkbar mark på steder med ørken.

Man kunne startet med å fjerne all forurensing.

Man kunne startet med å ta det første skritt mot en bedre verden.

 

Jeg føler at "alle" er noenlunde enige om hvordan det burde ha vært, men ingen er villige til å ta de valg for å få det til å bli sånn, ihvertfall ingen med makt til å forandre.

Si at det kom et helt nytt parti på banen, som isteden for å hakke på de andre, isteden for å komme med pingleforslag, isteden for å utelukkende jobbe for egen makt, heller kom med et partiprogram hvor de lovet å jobbe for fremtiden alle ønsker?

Et parti som bruker av vår rikdom til å forske frem kurer og vaksiner på verstingsykdommene, som pusset opp alle skoler, fikk vann i bassengene igjen, sørget for skikkelig skolemat, gav pensjonistene en skikkelig pensjon som gjorde at de kunne leve bra resten av sitt liv, og ikke minst som holdt løftene sine?

Ville folk stemt på dem?

Jeg ville...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...