Gå til innhold

hvordan fremkalle bilder sjøl?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har fremkalt tre filmer nå, og jeg er overasket over hvor vellykkede bildene ble. Har desverre litt problemer med støv og hår på bildene når de scannes inn. Noen som har noen gode tips for det?

Google litt?

 

Støv er også min største fiende hva angår scanning. Vet ikke om noen veldig gode tips her, men det øverste googletreffet (over) gir noen interessante teknikker.

Lenke til kommentar

Ok, jeg er tilbake for å plage dere med nye spørsmål! Denne gangen om kjemikalier.

 

Har altså kjøpt disse kjemikaliene:

 

Fomadon LQN (fremkaller), Foma Citro(stopp), Fomafix og Fotonal.

 

Står lite info på flaskene, men har funnet ut tider og slikt der og på nettet. Men etter en har blandet de ut, kan oppløsningen brukes flere ganger? Slik jeg tolker det kan en ikke gjøre det med fremkalleren, men fikseren kan brukes flere ganger? Hva med de andre?

 

Er snart klar til å sette i gang,venter på mørkeromsposen... :roll:

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Ikke fremkalte filmruller bør helst oppbevares i kjøleskap ved lengre tids oppbevaring. De degraderes av varmestråling over tid. Ofte står det utløpsdato noen 2-3 år frem i tid på pakkene, forutsatt lagring i romtemperatur eller kjøligere. Lagrer man de i kjøleskapet vil de bevare høy kvalitet lengre.

 

Før i tida kunne man se stativer med filmruller i vinduet på kiosker i diverse feriesteder. Det var selvsagt for å få salg på rullene de reklamerte for de på denne måten, men rullene kunne ha stått i 30-40 grader varme vinduskroker i månedsvis og dermed være sterkt reduserte.

 

Det er fargen rød på fargefilm som påvirkes av IR fra varmestråling. Så selv om beholderen er lystett så vil det gi litt jevnt slør (eksponering) av rødt på filmer som står varmt lenge.

 

I kjøleskap kan du fint oppbevare rullene mye lengre enn påskrevet dato. Jeg har noen ruller som har stått på en kjølig matbod i over 10 år og de har jeg planer om å bruke de en gang. (Det begynner å bli i lengste laget så jeg må kanskje justere litt på farger etter scanning).

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Tenkte at det ikke var nødvendig med en ny tråd for dette her så jeg spør her.

Kan noen hjelpe meg litt med valg av papir fremkaller og papir. Nå helt i starten har jeg ikke ekstremt høye krav til kvalitet osv. så lenge det funker og gir meg litt erfaring på mørkerommet. Er ikke nødvendig med skikkelig høykvalitet på papiret før jeg klarer å prudusere høykvalitets negativer right? Og så trenger jeg en ok fremkaller som er relativt billig og brukervennlig. Er kravene mine nogenlunde realistiske? Noen som føler for å dumpe litt kunskap?

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
  • Gjest avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...