Gå til innhold

[Løst]Jeg er så usikker på hva jeg skal studere til høsten. Kan dere hjelpe meg?


Gjest Slettet-tqhaLao9

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jambo Muzungu (antar jeg) ;)

aller først...er ikke søknadsfristen utløpt? eller har du en spesiell ordning?

har erfaring fra psykologi og historie hvis du lurer på noe av det. personlig skal jeg gå tverrkulturell kommunikasjon neste år tenker jeg.

Lenke til kommentar

Vil anbefale deg MEGET sterkt å være sikker før du begynner på noe. Ikke ta opp lån og tjo å hei, også gå på veggen og finne ut at det ikke er riktig. Da blir du bare deppa.

 

Man skal ikke stresse med høyere utdanning, det er viktig at du er sikker før du begynner, selv om det selvsagt er lovlig å velge feil. Men når den dagen kommer.. at du lander på noe.. så er mitt tips å gjennomføre det !

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-tqhaLao9

Takk for svar, tgnedal og mvt!

 

Jeg er klar over alle mulighetene man har ved å kobinere årsenheter med praktisk pedagogikk (PPU), men jeg vil ikke få en yrkestittel (lektor, geograf etc.), og jeg vil stille svakere enn lektorene i jobbsøkingprosessen.

Et alternativ er å gå Allmennlærerutdanning ved UiO, ta to årsenheter (i engelsk og spansk) før jeg avslutter med et år PPU. Da er jeg allmennlærer og faglærer med ped. som dekker kravet for grunnskole og VGS. Men da vil arbeidsmulighetene innskrenkes, med tanke på muligheter for jobb i bistands- og interesseorganisasjoner. Vil jeg tro.. Jeg tror en lektorutdanning med master i geografi (det er mulig å skrive en masteroppgave om bistand eller korrupsjon) og en årsenhet i engelsk er det lureste i forhold til arbeidsmulighetene etterpå. Det er jo mulig å få dekket etter- og videreutdanning seinere, og jeg har tenkt å gripe hver sjanse. Forresten, søknadsfristen er utgått, men jeg har mulighet til å omprioritere studieønskene frem til 1. juli. Psykologi, lektorutdanninger, allmennlærerutd., musikkteknologi, antropologi og språk er tatt inn i varmen.

 

Interkulturell kommunikasjon? Det høres generelt ut. Hva går det ut på? :)

Lenke til kommentar

ok, men du får vel lektor tittelen hvis du tar master i et fag? men skjønner hva du mener, sikkert bedre å være innenfor et program ;)

Tverrkulturell kommunikasjon fokuserer på forholdet mellom ulike kulturer og hvordan man kan forstå hverandre på tvers av kulturelle barrierer. Feks tanke på menneskerettigheter, demokrati og livssyn. Andre sentrale emner er bistand og utvikling. Det arrangeres også en tur til Kina og Malaysia i fire uker, så det gir jo et lite ekstra puff :p

Har du noen spørsmål om psykologi er det bare å brenne løs. Har bare et år bak meg, men kan sikkert svare på en del.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-tqhaLao9

Selvfølgelig vil jeg velge i tråd med egne ønsker, men jeg er så i tvil om hva jeg det er, så det hjelper å få det ut, få noen andres synspunkter, få høre andre forslag osv.

 

Men akkurat hva jeg lurer på, er kanskje litt utydelig ... Jeg lurer på om geografistudiet ved NTNU er noe for meg, tatt i betraktning hva jeg interesserer meg for, og hvilke yrkesveier jeg vil gå etterpå. Er det noen geografistudenter her som har vært igjennom emnene og vet hva det fokuseres på?

Endret av Slettet-tqhaLao9
Lenke til kommentar

Det kan nok være ein fordel å ta 3mx og 2fy så fort du får sjangsen til dette. Du vil då ha ein del fleire moglegheiter til vidare utdanning.

 

Utifrå dine interesser så ser det ut som at ein type lærar/lektor utdanning er vegen å gå. Då vil du også seinare kunne spesialisere deg meir på eit område om du vil.

 

Sidan det ikkje er nemt, så kva med noke innan petroliumsindustri? Dette vil kreve litt biologi, geografi og matematikk samt at du nok vil ende opp i eit engelsktalande offshore miljø?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-tqhaLao9

Haha, jeg veit jeg er litt vinglepetrine, men det er ikke lett ... Utdanning er ikke bare noe man bestemmer seg for, for så å fullføre og leve lykkelig resten av sitt liv. Jeg vil ha muligheter, jeg vil ha utfordring, og jeg vil ha grei lønn. Og jeg vil kose meg. :)

Endret av Slettet-tqhaLao9
Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...