Jump to content
Sign in to follow this  
Nobu

Athlon XP2500+ og Swiftech MCX462+ på NF7.

Recommended Posts

Hey folkens. Tok et screenshot her nå.

 

temp.png

 

Hovedkortet er et Abit NF7-S V2.0. Tok av kjøleren som satt på chipset, vasket (med isopropanol, som jeg alltid bruker) bort det lille som var av pasta der, førte på Arctic Silver 3 på chip, og satte kjøler på plass igjen med pushpin'ene.

 

CPU tempen er høy nok, som man ser, men er ikke system-tempen litt VEL høy? Jeg vet ikke hva slags temp'er dere andre har. Jeg kjører 11*200 = 2200 MHz.

 

(Tror at Arcticen kan ha ligget for lenge til at det var sunt. Det så litt for hvitt ut det som endte opp på chip'en. Dessuten var det et sinnsvakt søkk på nortbridge, som jeg måtte fylle igjen med pasta, nærmest. I tillegg mistenker jeg kjøleren for at den ikke henger godt nok på nå, tror push-pinene ikke er så glade i å bli tatt ut og inn igjen. - Hvor kan jeg få tak i nye, så den kan sitte bedre? Og er det mulig å rette opp chipen litt, på en enkel måte? Har aldri planslipt noe, og med tanke på at vi snakker om et hovedkort her er det vel nesten umulig?)

 

Kan noen gi litt feedback her? Får fantastisk lite svar her for tiden...

 

- Forresten: RPM på viftene er for vifta som suger ut fra kabinettet, PSU og en vifte som står og blåser inn fra foran PCI-porter og skjermkort. Ingen av RPM'ene er altså fra selve vifta (Papst vifte, 79CFM, justert ned med rheostat) som står på kjøleren.

Share this post


Link to post

sys tempen var ganske høy ja, syntes cpu temp var litt vell høy også jeg.

Jeg kjører 11,5*200 å idle temp er 43 grader..

Men denne er vel load så den er nok grei.

 

Det andre vet jeg ikke noe om, beklager :shrug:

Share this post


Link to post

Du har høy temperatur til å ha en så god kjøler og kabinettvifter. Sjekk om du har samme temperatur i biosen. Kan winbond programmet vise feil temperatur?

 

Nforce2 chipsettet utvikler endel varme ved overklokking. Hadde tilsvarende temperatur på hovedkortet A7N8X-DL (34-36 grader) med 1 stk 92 mm kabinettvifte. Monterte en ekstra 80mm vifte på PSUen inne i kabinettet som hjelp til å blåse ut luft fra PSUen. Med å skru opp hastigheten på kabinettviften og snu CPU-viften til å suge, kom temperaturen på hovedkortet ned i 24-26 grader og 38-42 grader på CPUen (planslipt PAL8045).

 

Pass på å bruke minst mulig kjølepasta. Kan hende det er en god i de å få slipe NBen eller heller bruke termalpad når ujevnhetene blir så store.

Share this post


Link to post

Ang. Tempen din...

 

Har du oppgradert Biosen din???

 

Her er litt info fra 1.3 versjonen:

Correct the CPU Temperature misreading issue. With BIOS V1.0, 1.1,and V1.2, the CPU temperature reported in BIOS is too hight. V1.3 BIOS fixes it and report correct CPU temperature; meanwhile, the Hardware Monitoring tool needs to be updated to "HWM_NF7V13.EXE" together with BIOS update.

 

Men har du høyere bios hjelper jo ikke dette.

 

Håper det var til hjelp.

:woot::woot::woot::woot::woot::woot::woot:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...