Gå til innhold

Selvbygd PC til Sony Bravia: "INGEN SYNK"


Anbefalte innlegg

Etter flere år med å se filmer og videoklipp på dataskjerm kom jeg på den geniale idéen om at det kanskje kunne være mulig å koble PC-en min til den dobbelt så store TV-en som står tre meter til venstre for meg: og bruke den for filmnytelse i stedet. Jeg gikk til innkjøp av en DVI-ledning og koblet den til både TV og PC, før jeg innså at det egentlig ikke kom frem noe bilde på TV-en og at det hele kanskje ikke ville bli så enkelt som jeg først hadde håpet.

 

Jeg kjører vanligvis dual-view på PC-en med to dataskjermer, men har for testresultatenes skyld prøvd å koble til TV-en både med og uten splitter, og til begge inngangene på skjermkortet for å se om det hjalp, men uten noen form for annerledes resultat.

 

Problemet er at jeg får signal fra TV-en på PC-en, mens TV-en bare sier "INGEN SYNK" tilbake, uansett hva jeg gjør eller prøver på. Er det mulig at jeg rett og slett er på feil kanal, eller er det noe vanskeligere som muligens er problemet her?

 

PC: https://prisguiden.no/vis_handlevogn.php?waggon_id=74568

TV: http://prisguide.tek.no/product.php?product_id=44169

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilken opplosning har du paa den eksterne tv'en?

 

Ser at TV'en kun stotter 1366x768, jeg tipper du har en hoyere opplosning paa PC'en og at TV ikke takler dette.. Prov en opplosning som er den samme som TV'en stotter, eller lavere...

Endret av Greve
Lenke til kommentar

Da ble i hvert fall det fikset på en eller annen måte; ved hjelp av en ny VGA-DVI-ledning og en oppløsning på 1280x768. Men samtidig dukket det dessverre opp et nytt problem med tanke på at jeg allerede bruker to PC-skjermer til vanlig.

 

Jeg prøvde som sagt å koble til skjermen(e) via en DVI-splitter, men det som skjer da er at jeg ikke får noe som helst bilde på verken den PC-skjermen eller TV-en som begge deler er koblet til splitteren, uten at jeg helt vet hvorfor. Finnes noen alternative løsninger for dette problemet, med tanke på at jeg helst bare kommer til å bruke TV-en som PC-skjerm for å se på filmer av og til, og synes det høres litt tungvint å måtte dra frem PC-en og bytte ut ledningen hver gang jeg ønsker å gjøre dette?

Endret av draupnir
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...