Gå til innhold

Løsningen på Tines påskekrim "Hvem stjal skiene?"


CCola

Anbefalte innlegg

Annonse

Les den ein gong til, du. Vil tippe du klarar han da. ;)

 

 

Personlig så trur eg du har rett. Kvifor? Randak har tydelegvis gått i søvne, for han har bakt disse muffinsene sine. Medan han har gått i søvne har han også lagt ut skia på finn. Han skjønner dette sjølv heilt på slutten, og utbrytar derfor "Kjeften!".

Ser inga hint som seier at det skulle vore nokon andre. :)

 

Lenke til kommentar

 

Det er nok ikke at han går i søvne.

Gå inn på finn.no og sjekk annonsen, så skjønner du hvem det var.

Problemet er bare, hvem lagde sjokolademuffinsene?

Auperen tok jo imot pengene, men det var fremdeles mange sjokoloademuffins i kjøleskapet.. Var det kjøperen eller Randak som har laget dem? Og har Randak laget dem i søvne?

 

Endret av Fluesoppen
Lenke til kommentar

 

Det virker som om Randak ikke blir så skuffet over at skiene er solgt, og at han heller blir glad siden han ENDELIG får hvile og slappe av mens alle ungene kanskje er ute å går på ski?

 

Men samtidig tenker jeg på at dette er jo en påskekrim. Dette blir jo bare antagelser, og ingen direkte svar. Det blir litt "det virker som" hele tiden. Det skal jo være klare svar! ;)

 

11.April is it?

 

Lenke til kommentar

Politietterforsker Bandak er grisetrøtt. Og fryktelig sint. Han hadde planlagt at hans ni barn skulle få oppleve supergod kvalitetstid med sin ellers travle og trøtte far. De skulle være på toppen av Rondeslottet før lunsj, hadde han tenkt, men nå har hele gjengen forsovet seg. Til og med Ludmila, den ukrainske aupairen, har forsovet seg. Dessuten har Bandak noe brunt kliss på hendene som han ikke vet hva er, og ikke finner han skiene sine heller. De splitter nye fjellskiene som han var ute og smurte med klister før han la seg. Borte. Bandak er så sint at han nesten er på gråten.

 

– Ludmila! Vekk ungene og få dem hit. Nå! Stemmen hans er skremmende langt ute av balanse. Vel, sier han når alle er på plass, hvem kan fortelle meg hva slags problem vi sliter med i denne familien? Ungene ser spørrende på hverandre. Johan Sebastian, som er eldst, tar ordet. ­

– Det er vel på en måte et problem at vi alle er oppkalt etter kjente komponister?

 

Bandak blir enda sintere.

– Nei! Det er ikke et problem! Det som derimot er et problem, er at vi, og først og fremst dere, alltid sover elendig – det har dere forresten fra deres mor, fred være med henne – og at dere til og med går i søvne og gjør mange rare ting, og i natt har en av dere gjemt skiene mine, og hvis ikke vedkommende sporenstreks melder seg, blir det løgndetektortest på samtlige.

 

– Å nei, sier ungene. De hater løgndetektoren. Bandaks kanskje mest irriterende personlighetstrekk er at han har med seg løgndetektoren sin hvor han står og går. Han kjøpte den på politiets julemarked for noen år tilbake, og den har blitt hans kjæreste eie.

 

Ludmila rekker opp hånden. Hun snakker ikke veldig godt norsk, men hun lærer litt hver dag og har det egentlig ganske bra, alt i alt.

– Unsjylt mig, sier hun, men dine ski blev skjøpt av en mann i dag tidlig. Han sa det var annons på vinn. Jeg skole hilse. Pengr ligge på skjokkenbenk.

– En annonse? spør Bandak. Hvor?

– På vinn, sier Ludmila.

– Hun mener sikkert Finn, sier Adelheid Maria, som på mange måter er den smarteste av ungene. En annonse på Finn.

 

– Hva?! brøler Bandak. Har dere lagt ut de nye skiene mine til salgs på Finn? Og så har det vært noen her og kjøpt dem allerede? Det er jo sykt! Jeg trodde dere gledet dere til å gå på tur med meg? Nei, nå kjenner jeg at jeg blir en blanding av veldig oppgitt og veldig skuffet. Bandak synker sammen og hulker stille.

 

Smårollingene Fryderyk Franciszek og Richard løper bort og trøster Bandak. De er noen skikkelige pappadalter. Vesle IT-Ludvig ser opp fra pc-en sin. Han har funnet annonsen på Finn.

– Ludmila har rett, sier han.

Bandak tørker tårene og reiser seg brått.

 

– Detektortid! roper han. Og så blir alle etter tur koblet opp med ledninger og det hele og må svare på mer enn førti spørsmål om hva de har gjort om natten. Men løgndetektoren gjør ikke et eneste utslag på noen av ungene. Og ikke på Ludmila heller.

 

– Åhhh! roper Bandak. Typisk at detektoren streiker akkurat når jeg virkelig trenger den. Den skal på verksted. Men dagen er uansett spolert. Og dere kan se langt etter kvalitetstid med meg, for nå skal jeg sove resten av påsken. Men først vil jeg ha noe godt, Ludmila! Sjokolademuffins!

 

– Beklager, men jei rak ikke bage mufin, sier Ludmila. Jei gjør det nu. Hun åpner kjøleskapet for å ta ut muffins-ingredienser, men der står det allerede et femtitalls sjokolademuffins, ferske og fine. Nu forstor jei ingenting, sier Ludmila.

 

– Men jeg tror jeg vet hva som har skjedd, sier Adelheid Maria.

– Kjeften! sier Bandak.

 

 

Finn-annonsen.

Endret av Gapwick
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...