Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Fjerne pipelyd når man kjører uten sikkerhetsbelte


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg bruker alltid belte når jeg kjører på veien, men når jeg skal kjøre 50 meter fra postkassen til parkeringsplassen på en privat vei uten trafikk, har jeg ingen problemer med å innrømme at jeg gjerne kjører uten. Og da er pipelyden både unødvendig og irriterende. Hadde den slått inn ved 40-50 km hadde den kanskje vært mer nyttig. Men det er en annen debatt.

Lenke til kommentar

Det trenger ikke (og bør ikke) være noen valg-handling å ta på seg sikkerhetsbelte. For meg går det på ren refleks, og hvis du slutter å tenke på det slipper du jo å irritere deg. Bare avskriv muligheten for ikke å ta på deg beltet. Det tar jo et halvt sekund, i hvert fall i en ny bil.

At pipingen ikke venter med å slå inn til høyere hastigheter er jo fordi man ikke skal ha noe av at folk begynner å kjøre mens de tar på seg beltet.

Det viktigste: Selv om du kjører i 20 kan en uheldig hendelse få airbagen til å gå av. Og da vil du ha på deg belte.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Min bil slår pipingen til ved 30 km i timen. Derfor er det ikke et problem når strekningene er korte. Men du kan jo gjøre slik taxi sjåførene gjør. Setter belte i når det ikke er personer i bilen og la belte ligge bak deg. Likevel støtter jeg meg til alle her som anbefaler deg å bruke belte. Det kan redde livet ditt....

Lenke til kommentar
På Laguna ll og Megane ll forsvinner pipelyden etter ca. ett minutt. Men på den tida har du vel kommet frem til reisemålet.

Jeg vet ikke om det er noen tidsbegrensning på pipingen, men det aller mest irriterende er at den ikke engang går av når man stopper helt opp.

 

kjøp deg en belte*hvaskalmankalledet?* og sett ned i der du fester beltet som kan stå der permanent. problem solved

Problemet med denne løsningen er at det da blir veldig tiltak å skulle ta på sikkerhetsbeltet. Og det gjør jeg tross alt 99 % av tiden.

Lenke til kommentar

Fant ut av det til slutt. For de som er interessert, er fremgangsmåten som følger. Dette fungerer også på flere Toyota-modeller:

 

Skru på tenningen og sørg for at det står ODO på skjermen. Hvis ikke, endre til ODO ved å trykke på tripteller-knappen. Skru så av tenningen. Skru den på igjen, og hold inne knappen i 10 sekunder. Ta så i sikkerhetsbeltet mens du fortsatt holder knappen inne. Det vil da komme opp B-ON på skjermen. Slipp knappen og trykk den inn igjen, så endres det til B-OFF.

 

Det vil fortsatt blinke på skjermen når du ikke har sikkerhetsbelte på, men pipelyden er borte.

Lenke til kommentar

Jeg har en Toyota Aygo og den piper også som besatt når man ikke har på bilbeltet.

Den aktiveres ved 10 km/t i timen, og den gir seg etter et par minutter.

I starten er den jo ikke så plagsomt, men når den virkelig bestemmer seg for å mase skjønner jeg jo at pipingen kan bli plagsom.

Lenke til kommentar

heldigvis har ikke min bil beltepåtvinger, hadde den hatt det skulle jeg uansett fått fjernet den. det er ikke opp til bilprodusenten om du skal ha på belte eller ikke..

 

husker en gang jeg satt handleposen min full av tunge ting i passasjersetet i leiebilen.. jeg hadde jo selv på beltet, så jeg forstod ikke hvorfor den forferdelige lyden ikke forsvant! upraktisk.

hva hvis du står bom stille i kø? hva faen skal man med belte da?

 

nei, vekk med den dritten der, det er sikkert en eller annen ledning som kan nappes ut.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...