Gå til innhold

Nytt skjermkort til gammel pc vs full pakke


Anbefalte innlegg

Hei,

 

det begynner å bli fryktelig dårlig ytelse på f.eks Left 4 Dead på min gamle maskin fra 05. Derfor har jeg lyst til å gjøre noen oppgraderinger.

 

Den gamle maskinen ser slik ut:

 

Hovedkort - ASUS P5AD2 - http://www.norek.no/k/ki.aspx?sku=304629

Prosessor - Pentium 4 3.0 Ghz - http://www.norek.no/k/ki.aspx?sku=305242

Minne - Corsair 1GB PC4200 - http://www.norek.no/k/ki.aspx?sku=301111

Skjermkort - Sapphire Radeon X800XL 256MB - http://www.norek.no/k/ki.aspx?sku=307844

 

Denne maskinen står hjemme hos foreldrene og vil bare brukes i ferier og sånt, derfor vil jeg helst slippe unna så billig så mulig. Å investere mye penger og ta den med på hybelen tror jeg vil herpe karakterene.

 

Noen spørsmål:

 

1. Er det håpløst å fortsette med Pentium4-prosessoren min?

2. Vil hovedkortet kunne gjøre full nytte av et nytt, vasst skjermkort ?

 

Hvis mulig vil jeg helst bare kjøpe et top-of-the-line skjermkort og sette det i maskinen som den er, samt en reinstallasjon av OS.

 

Hva tror dere?

 

 

Jeg trenger ikke kunne kjøre Crysis på maks grafikk, men vil gjerne ha 1900x1440 på min 24" på maks grafikk i type HL2 o.l.

 

Setter pris på innspill fra kunnskapsrike forumbrukere:D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter å ha sett raskt på det du har så må jeg si at rammen er ditt største problem... men hele PC'en er utdatert for dagens spilling, ny PC hadde faktisk vært det beste for deg...

En PC til 6000 uten skjerm burde holde til det du vil, og jeg ville tro at Left4Dead ville blitt et helt annet spill for deg hvis du kjøper ny.

Lenke til kommentar

Enig her med Tutt. Skal du oppgradere maskinen så er det nok mer RAM som i første omgang vil hjelpe deg mest. Det er også kansje den enkleste og billigste oppgraderingen du kan gjøre i en PC, så det kan være et greit alternativ. Minst 2GB RAM, mens helst 3+ er annbefalt for det meste.

 

Det sagt - skal du ha en mer oppegående maskin som vil kjøre mer krevende spill så vil du nok være begrenset av prosessoren din. Selvfølgelig har det en del å gjøre med spesifikt hvilket sill du spiller, samt balansen av grafikkinstillingeer som brukes, men på enerellt grunnlag vil du nok være gnaske hardt CPU-bundet i de fleste spill om du setter et nytt highend skjermkort samme med den CPUen.

 

Så kort sagt - kjøp 1-2 gig mer minne som en liten (men billig/enkel) boost, og/eller spar opp til et helt nytt kjernesystem (CPU/RAM/hovedkort/GPU).

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...