Gå til innhold

denn norske kjyrke/kristendom


Anbefalte innlegg

Annonse

Vær så grei å bruke litt punktum her og der når du skriver om filosofi og religion. Dette stoffet er vanskelig nokk fra før.

 

Om du er fri for punktum og blanke setninger kan du ta noen av mine:

 

.........................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det skulle være plenty for en ny åpningspost :)

Lenke til kommentar
kristendom ei sekt som tilber ett kors som er beskreve som eit tortur redskap.

I historia nattverd ei symbolsk handling som simulerar drikking av blod og eting av menneske kjøtt her er veien kort til såkalt jevel dyrking.

 

kristne likar ikkje ord som jevel satan og helvette sjøl om de stende i same boka(bibelen) som dei omtalar den såkalte himmelen gud og paradis.

 

Det værste med dette er att i norge har det med å gjifte seg dåp konfirmasjon og begravelse som er kristne ritualer blir no rekna som noke du MÅ gjere.

 

Det har sneke seg inn som normalen skulen trer kristenndom ned åver hode på ongane på skule foreldra berer unganne til dåp ingenn veit kvifor dei som gjer det.

Dei som gjær det er som regel motstandarar ta kjyrka men gjer det alikavel.

Noke må vere i ulage ka?

 

Sånn!

Da har jeg lånt litt punktum og blanke setninger fra Hamnli2.

Håper det ble fremstilt slik det var tiltenkt.

 

Joda, nattverd er et religiøst ritual med kanibalistisk kontekst.

Rabbier drikker også blod.

De suger blod fra "der nisselua en gang var" under kjønnslemlesting av barn.

Bloddrikking og kanibalisme har i grunn ingenting med satan og satanisme å gjøre.

 

Hva skal diskuteres?

Lenke til kommentar
Jøder spiser babier? O.O

takk forr rettinga av mine puntom feil og sånt:) prøva bare å lufte ideen om att kjyrka og kristendom og alle andre religionar ikkje burde eksistere slik att folk kann leve fordomsfrie og fredlige liv anngåande språke vårt so er no de ber ein hau med teikn (kalt bokstavar og tal og liknande her på våre kanta) som nokon en eller anna gong tegna eler såg en kvann plass eg meinar att foreksempel vist dei første meneska som eksisterte hadde det norske alfabetet foran seg og satt og stirra ei ku i tryne kunne dei foreksmpel kalla den for kjdhf. :new_woot:

 

takk ......................... :)

Endret av monsemann
Lenke til kommentar
kristen dom ei sekt som tilber ett kors som er beskreve som eit tortur redskap i historia nattverd ei symbolsk handling som simulerar drikking av blod og eting av menneske kjøtt her er veien kort til såkalt jevel dyrking kristne likar ikkje ord som jevel satan og helvette sjøl om de stende i same boka(bibelen) som dei omtalar den såkalte himmelen gud og paradis det værste med dette er att i norge har det med å gjifte seg dåp konfirmasjon og begravelse som er kristne ritualer blir no rekna som noke du MÅ gjere og har sneke seg inn som normalen skulen trer kristenndom ned åver hode på ongane på skule foreldra berer unganne til dåp ingenn veit kvifor dei som gjer det er som regel motstandarar ta kjyrka men gjer det alikavel noke må vere i ulage ka?

 

Kristendom er ikke en sekt, men en verdensreligion. Men det er riktignok en rekke kristne organisasjoner som gjerne kan betegnes som "sekt". Dette betyr nødvendigvis ikke at kristendom i sin helhet er en sekt.

 

Kristne tilber ikke kors, men Jesus, Guds sønn.

 

I bibelen sier Jesus at hans legeme er mat og hans blod drikke. Men det er verd å merke seg at Jesus ofte snakket i lignelser, og med det i tankene er det naturlig å tenke seg at Jesus ikke egentlig mente at man skal spise menneskekjøtt og drikke blod, men at det gjerne ligger en dypere betydning i det han sa. Under nattverden sa han at dette var noe man skulle gjøre til minne om Han. Så da blir kanskje en forklaring at når kristne spiser brød og drikker vin i minne om Jesus, så er det liksom ikke bare brød og vin, men at de tar til seg av det Jesus forkynte.

 

Om du ikke ønsker dåp, komfirmasjon eller begravelse, så finnes det alltid muligheter for å ikke gjøre dette. Og du kan f.eks. bli kremert istedenfor.

 

I Norge er kristendom statsreligion, så offisiellt regner man kristendom som den "rette" religionen. Derfor er det også lagt vekt på kristendomsundervisning i skolene og det blir gitt statsstøtte til kirker o.l. Om dette er noe du ikke ønsker så kan du f.eks. melde deg ut av statskirken og ellers kjempe mot disse ordningene på andre måter, f.eks. ved å engasjere deg politisk.

Lenke til kommentar
Jøder spiser babier? O.O

I nøden spiser fanden fluer.

Nei, det var dette jeg siktet til:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=983371

 

Bells: kristendom kan være både religion og kult.

Kommer an på hvilket miljø man snakker om.

kult, sekt, religion er svært nærliggende.

 

At nattverd er en lignelse er din fortolkning og ikke kristen lære.

 

Katolsk nattverdsteologi

Sentral i katolsk nattverdsforståelse er troen på realpresensen, det vil si at brød og vin faktisk forvandles til Kristi legeme og blod. Nattverdselementene ser fortsatt ut som, smaker som og lukter som brød og vin, men deres substans er endret. Denne læren, som kalles transsubstansiasjon, er dogmatisk definert. Fordi det ikke er mulig å forstå fullt ut hva som egentlig skjer omtales forvandlingen også som «Troens mysterium».

 

Ortodoks nattverdsteologi

Ortodoks teologi legger mindre vekt enn katolsk på å forklare hva det er som skjer ved forvandlingen av elementene, men konstaterer at det skjer. Noen ortodokse teologer aksepterer transsubstansiasjon som forklaring, men dette er ikke universelt akseptert og derfor ikke et ortodokst syn på nattverden.

 

Protestantisk nattverdsteologi

De forskjellige protestantiske kirker har variasjoner i nattverdsteologien. Lutherske kirker tror ikke at brød og vin forvandles, men at Kristus allikevel virkelig er fysisk tilstede ved at han tar bolig i elementene. I luthersk doktrine kalles dette konsubstansiasjon, de to substansene eksisterer side ved side. Tanken om nattverden som offermåltid er tilstede, men ikke så framtredende som i katolsk og ortodoks teologi.

http://no.wikipedia.org/wiki/Nattverd

 

Alle disse kristne kirkene er enige om at de faktisk drikker jesu blod og eter hans legeme.

Lenke til kommentar
[

Kristendom er ikke en sekt, men en verdensreligion. Men det er riktignok en rekke kristne organisasjoner som gjerne kan betegnes som "sekt". Dette betyr nødvendigvis ikke at kristendom i sin helhet er en sekt.

 

Kristendommen er en dommedag sekt, eller dommedags ideologi. De har dommedag som det ultimate målet i sin tro og slik jeg ser det er dette en forferdelig destruktiv kult. Bare "gud" vet (!) hvor mange mennesker som har flydd rundt, og fremdeles gjør det, og håper på at denne jesusen (som forøvrig er kraftig forsinket allerede hvis en skal tyde det som står riktig ;) ) skal komme og utrydde alle de som ikke tror på jesusen deres mens de sitter og gasser seg oppe i himmelen med guden sin... :no: En kvalm ideologi egentlig, for alle som er kristne (ihvertfall så og si alle) blir automatisk opplært til å tro det er bedre enn andre mennesker og mer verdt enn andre mennesker fordi de tror på denne jesusen...

 

Et tanke fengsel er hva kristendom og religion er, de spikrer mennesker fast til faste, urokkelige dogmer som ikke under noen omstendigheter kan rokkes selv når de blir bevist at de er aldri så feil og på toppen av det hele er de idioter nok til å tro at alle skal holde bibelen hellig og at alle skal tro at alt som står i den er sant! Jøss, for en ignorant gjeng!

 

Har dette gående i lokal blekka her jeg bor nå, der tankefengsel aspirantene er fly forbanna fordi en ateist (!!!) påpekte at deres hellige bibeel ikke er så sann som de hele tiden hevder og at de bør holde seg for gode til å hevde den for sann OG at de bør holde kjeft om vitenskap, som de hele tiden skal rakke ned på i annenhvert innlegg, nettopp fordi de ikke har peiling på hva det går ut på...

 

En merkelig fordeling egentlig, for så fort en ateist kritiserer tankefengsel aspiranter og bøkene deres for noe blir han nesten alltid beskylt for å ikke skjønne gud SELV om ateisten har vert i fanklubben til guden deres mens de fritt kan komme med nedsettende bemerkninger om "stamme fra apene" og evolusjon uten å kunne en puck om dette i det hele tatt... :no:

 

 

 

Såjo, kristendommen er en ideologisk destruktiv sekt, der herligheten består i døden til fem av seks av jordens befolkning men de resterende skal ta himmelheisen og oppgraderes til en evighet i kjedsomhet....

 

Kvalmt å tenke slikt om andre mennesker syntes jeg, men det er i bunn og grunn det de gjør og håper. De som ikke tror på jesusen får svi for det og hva slags ideologi er det egentlig?

Endret av RWS
Lenke til kommentar
Jeg lurer på om Jesus kommer til helvete jeg, siden alle som ikke tror på han blir urettferdig sendt til helvete? Er ikke det ondt av ham?

Men å fordømme uskyldige til helvete er visst ikke så ille som å arbeide på sabbat...vent nå litt...

 

Hykleren og diktatoren Jahve/Jesus lagde reglene, så han/det bestemmer vel?

 

(Hvis vi skal følge Bibelen hypotetisk selvfølgelig)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...