Gå til innhold

Somaliske Pirater eller Lokal Kystvakt?


Anbefalte innlegg

Somalia. Et uskyldig offer for kolonisering og andre verdenskrig, massegraver og massesult. Om det er et sted på jorden du ikke vil bli født, er det her. Pr. Idag er det på FN sine lister over verdens farligste steder, lovløse overherrer har tatt kontroll over store deler av landet etter kuppet som endte i en borgerkrig i 2001. Ikke lenge etter i 2006 invanderte den Etihiopiske hær. Idag er det fortsatt krig.

 

Landet mangler sosial stabilitet, lov og orden og en regjering for folket. Det mangler en hær, og en kystvakt som skal til for å sikre folkets dyrbare inntektskilde. Den somaliske kyst inneholder mye fisk, tunfisk, hummer og annen sjømat for 300Millioner$ årlig. Flere tusen kilometer kystlinje åpen for hvem som helst. I en verden hvor lite fisk fører fiskere tvers over hav for å fange fisk, fordi deres eget område har et tungt og overbelastet etterspørsel for fisk. Ser andre naboland på somalias langstrakte kystlinje som en ubeskyttet perle som ligger og venter.

 

Rovfiske er et stort problem, dette har vi i Norge erfart, men i motsettning til oss så har de ikke en massiv forsvarsflåte å imøtekomme trusselen på. I Somalia samles de ved landsbyene, rustet opp av stammeledere og ros fra familie som ønsker dem lykke til på sin ferd ut i havet.En gruppe på 10-20 frivillige fra Somalias lokalkystvakt som de kaller seg selv, utstyrt med kalasjnikover, rakketavfyrere og motorbåter setter de fart mot det åpne hav, mot en båt som tar maten fra et krigsrammet og utsultet folk.

 

 

Det er også raportert om ”toxic-waste” dumpet utenfor kysten fra europeiske båter, kort tid etter at regjeringen kollapset i 2001, fikk kystbefolkningen sykdommer og barn ble født med misdannelser. Det hele ble værre når tsunami bølgene i 2005, skyldte opp flere tønner på land. Det viste seg å være høye verdier av tunge metaller, noe atomavfall og kvikksølv. Det hele er uroligvekkende. Kvikksølv ble nylig forbudt i Norge og mange andre europeiske land. Og det er enorme mengder som ikke kan dumpes i egen bakgård. Så de drar til det minst mulig diplomatiske landed i verden, hvor presse og andre vestlige institusjoner ikke eksisterer. Er det et sted man kan gjøre noe sånt i 2009, så er Somalia helt klart valget.

 

Et internasjonalt miljøgiftig avfallsplass for internasjonale forbrytersyndikater. Et raskt søk på google viser at flere europeiske skip har blitt forsøkt kapret. Det er Det internasjonale maritime byrå i Malaysia som går ut med disse opplysningene, om hvilken båt, hvor og hva besetningen rapporterer inn.

 

26.09.08 ble et gresk tankerskip lastet med kjemikalier skutt på og besettningen ble tatt til gisler. Ofte blir de holdt i flere måneder, det vises ingen nåde for dem de holder skyldig for å drepe lokalbefolkningen deres, familier og venner. Meldingene omhandler ofte om penger som motivasjonsdrivet til piratene, men virkeligheten er ikke slik.

 

 

Tsunamien i 2005 skylte opp mange tønner og andre gifitge stoffer dumpet av utenlandske skip.

 

Hvem er de virkelige piratene?

Trenger virkelig de enorme tankskipene og ligge så nærme kysten? noe som gjør det mulig for somaliske terror-pirater å nå dem. Det er ikke en strede eller en kanal, det er enorme områder med hav og lange vakre strender som strekker seg fra New York til Houston, for å sammenligne. Kan det hende fiskebåtene nærmer seg kysten for å fiske også angrepet fra de såkalte piratene? Mange vil tenke at det ville være dumt å dumpe miljøgift i områder som inneholder store mengder lukrative inntektskilder fra dyrbar fisk. Men avstandene er enorme, man kan lett dumpe gift i Miami, og fiske i North Carolina.

 

Media har gått hardt ut og stemplet dem som pirater og terrorister, men ingen internasjonale mediekanaler nevner noe om et faktum som har lenge vært vist i vesten i flere år. Ahmedou Ould-Abdallah , FN’s utsending til Somalia har ovenfor nyhetsbyrået Al-Jazzera sagt at det ikke er mistanke om statlig støtte bak giftdumpingen, men det er et nettverk av store internasjonale selskaper med lav moral som ser det som en mulighet å dumpe et tonn avfall for 2.5dollar istedenfor 1000dollar i andre europeiske land. Her må den somaliske befolkning bøte de resterende 997.5$ med deres liv og helse.

 

Norge har store reserver med utgått produkt. Hva gjør vi med all kvikksølvet? Dumpes de i Norge eller utlandet?

 

Ville det vært vanskligere å dumpet dette utenfor kysten til Canada? eller England? Og ville media da kalt ”the Canadian royal navy” for pirater når de gikk til angrep på utenlandske skip? Mens vi mennesker i vesten sitter og leser avisa og fordømmer disse piratene som stopper FN’s nødhjelp fra å sleppe inn, så er virkeligheten desverre slik at du blir løyet til. Akkurrat som Hamas blir portrert som “terrorister” så blir Somalias Sivil Kystvakt svartmalt som Pirater.

 

Verdenssamfunnet må rydde opp etter seg, vestlige demokratier har høyere standarer enn dette her å leve opp til. Media i Norge bør begynne å stille spørsmål. Norske selskaper kan om et par år bli stilt for miljøforbrytelser.

 

 

Kilde:

http://www.nyhetsspeilet.no/2009/01/somali...ngens-kystvakt/

Lenke til kommentar
Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...