Gå til innhold

Anders Fogh Rasmussen går av som statsminister i Danmark til uken? Blir han ny Generalsekretær i NATO?


Anbefalte innlegg

Spår at Fogh går av til uken

 

Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen går av til uken for å posisjonere seg for toppjobben i NATO, spår opposisjonspolitikeren Svend Auken. Han viser til brå og uventede endringer i Foghs planer.

 

Fogh har ifølge Jyllands-Posten på kort varsel avlyst et møte i Folketingets Europautvalg der han skulle orientere om det nyss avholdte toppmøtet i EU, og reiser overraskende til Estland for å motta en orden. Det er påfallende, mener Auken som leder Europautvalget.

 

Den sosialdemokratiske politikeren tror reisen til Estland er en avledningsmanøver for å trekke oppmerksomheten bort fra forarbeidet til valg av ny generalsekretær i NATO. – Min konklusjon er at det er gode sjanser for at Fogh blir innstilt til denne stillingen, sier Auken.

 

– Flere andre medlemmer av Europautvalget syns i likhet med Auken at det er underlig at Fogh avlyser EU-orienteringen, som vanligvis holdes like etter et toppmøte, het det på Jyllands-Postens nettsider lørdag. Fogh vil ikke selv bekrefte at han vil bli NATO-sjef.

 

Generalsekretæren er NATOs øverste politiske leder, og utpekes tradisjonelt blant europeiske politikere mens den militære øverstkommanderende er amerikaner. Dagens generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer skal gå av rundt midten av 2009.

http://www.dagsavisen.no/utenriks/article406053.ece

 

Hva tror dere om Rasmussen som sjef over NATO? Har han gjort en god jobb som statsminister hos våre kjære naboer? Er det positivt at det kanskje blir en nordisk leder for oss nordmenn? Og hvem vil ta over for Rasmussen som statsminister?

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...