Gå til innhold

"Nå kommer heldagsskolen" - bedre ting å bruke penger på?


Anbefalte innlegg

Annonse

Jeg har stor tro på at dette er et stort skritt i riktig retning for å få opp nivået i norsk skole. Er det noe vi er avheninge av i fremtiden så er det god utdanning i befolkningen. "Manuelt" arbeid forsvinner, mens det blir mer og mer behov for høykompetanse. Grunnlaget er viktig.

 

Håper dette også betyr mye mer gym i skolen. En daglig gymtime el. kan gjøre veldig mye for folkehelsa.

Lenke til kommentar
Å forbedre skolegangen er utrolig viktig, så nei dette er så fornuftig som det går an.

 

Å forbedre er jeg enig i at er veldig fornuftig (selvfølgelig), men å forlenge den noen timer tror jeg ikke er den beste løsningen. Hvis så, da må ihvertfall de unge få mer tid til fritid og frihet til å velge når de kommer hjem.

Lenke til kommentar
Skoledagen er allerede alt for lang, det han heller burde bruke penger på er å korte bort ubrukelig drit fra pensum. Som for eksempel dikt tolkning.

 

Kanskje man burde begynne med fysisk avstraffelse på udugelige unger som ikke klarer å lære seg korrekt norsk?

 

Heldagsskole er noe som burde vært gjennomført for lenge siden.

Endret av CAT0
Lenke til kommentar

Eg ville heller investert pengene i en fleksibel skoledag. En skole som har lengre åpningstid men hvor elevene samtidig får større frihet og mer fleksibilitet til når de er på skolen og ikke nødvendigvis flere timer på skolebenken pr elev.

 

Det er allerede gjort undersøkelser på folks døgnrytme og der har de kommet frem til at folk er veldig forskjellige og har behov for søvn på forskjellige timer i døgnet. Dette var et veldig stort problem for meg da eg gikk på skolen og eg ser også at det er et problem for mange andre. De og eg ble sett på som en slask som ikke orket å stå opp om morgenene mens problemet faktisk var at det var da eg trengte søvn og det var da den biologiske klokka fortalte meg at eg trengte søvn.

Lenke til kommentar

Skoledagen er mer enn lang nok allerede, slitsomt å sitte der hele dagen å trøkke. Når man tenker på hva slags kvalitet skolebygningene her i landet er i, burde man virkelig gjøre noe med disse om man får gjennom disse forslagene også. Da blir det fort enda dyrere. Gjør heller noe med lærerne og innholdet i pensumene om man vil ha opp kvaliteten i den norske skolen. Spesielt lærernes stilling og kvalitet burde ses på. Alt for mange idioter og dårlig pedagiske personer som aldri burde vært lærere ute og går.

Lenke til kommentar
Han kan ta den forlenga skole dagen å stappe'n så langt opp i toer'n at han kiler seg bak øyet!

 

Skoledagen er allerede alt for lang, det han heller burde bruke penger på er å korte bort ubrukelig drit fra pensum. Som for eksempel dikt tolkning.

 

Og nynorsk? Noe mer ubruklig drit skal man lete utrolig lenge etter. Forøvrig syntes jeg at det brukes ALT for lite tid på rettskrivning.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar
Haha, når noe først gjøres så blirre' klaging. Heldigvis tilhører misnøyen den yngre garde, tydeligvis.

For det er faktisk ikke den yngre garde man burde høre på i dette tilfellet eller? Det er vi (går siste året på vgs nå) som faktisk vet noe om hvor dritt det er å sitte der hele dagen i de råtne klasserommene og høre på udugelige lærere, slik som det er blitt til. Lengre skoledag hjelper IKKE om ikke lærerne og innholdet blir strammet inn og får høyere kvalitet. Det kan jeg nesten garantere. Kommer bare til å bli mer skulking og MANGE flere misfornøyde elever som mister all motivasjon til å gå på skole videre.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...