Gå til innhold

"slep" på plasma tv


Anbefalte innlegg

Heisann!! jeg har en samsung 50" plasmatv (sq10) som tekst, logoer(tv3,tv2,nrk,osvosv) å sånt blir hengende veldig lenge igjenn etter at jeg bytte kanal. Hvis jeg ser på f.eks fotballekstra på tv2 kan jeg se resultatene på siden av skjermen selv om jeg bytter kanal i 5minutter etterpå.. Tekst på programmer henger også igjenn å ansikter å sånt fra tegnefilmer.. Det jeg egentlig lurte på er hva som er "akseptabelt" når det kommer til dette, jeg vet jo at dette er en billig tv men det er jo fryktelig irriterende det her.. rett å slett hva som er akseptabelt av "slep" på plasma tv'r..? Jeg bruker tv'n i hovedsak til å se på tv å har kjøpt meg en lcd tv som jeg spiller på men jeg vurderer veldig å kjøpe meg en lcd tv til tv-titting også nå.. skulle jo være bedre å se på tv på en plasma tv var det de sa i butikken når jeg kjøpte meg tv, men det jo ikke helt tilfelle når plasmaen har ett såpass "slep" som den har.. synes jeg da 8-)

Endret av ronja123
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du ser kalles IR(image retention), eller midlertidige innbrenninger. Nå vet jeg ikke helt hvor gammel din plasma skjerm er og hvor lenge den har vært i bruk, men problemet skal reduseres litt etter 100 – 200 timer. Enkelte modeller og til og med individuelle paneler fra samme modell kan være mindre eller mer følsomme enn andre.

 

En ting du kan gjøre er å senke kontrasten til under 50%. Hvis det er en cinema mode eller en annen funksjon som er beregnet på å se film i et mørkt rom så sett på dette også. Da vil muligens problemet bli noe redusert.

 

Hvis dette ikke hjelper så kan det være lurt å snakke med Produsenten av tv. Det er en liten sjanse for at du har fått et fryktelig dårlig panel.

Endret av Bava
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...