Gå til innhold

[Løst]Kärcher K4.97 Høytrykspyler slår seg på hele tiden


Anbefalte innlegg

Har som nevnt, en Kärcher K4.97. Når denne står på og man ikke bruker den, så starter pumpa opp med 3 sekunders mellomrom, i ca 1 sek. Det er ikke noe galt med maskinen ellers, fult trykk så lenge man bruker den.

 

Jeg har prøvd å se etter lekasje, men den virker helt tett. Aldri vært utsatt for frost. Men i det siste har den begynt med den irriterende start/stoppinga akkurat som om den skulle miste trykket hele tiden. Dette synes jeg er utrolig plagsomt. Dessuten er det nok langt fra sunt for motoren, ei heller strømnettet med noe som holder på sånn.

 

Vanntilførselen til den er også tett og ikke noe med luft i slangen å gjøre.

 

Noen som vet hva som er feil på den?

Lenke til kommentar
Annonse

Jeg mente at jeg kastet HELE høytrykksspyleren, og kjøpte en ny. Den jeg hadde før dette hadde plastpumpehus, og da dette røk, kostet det mer å bytte dette (kun delen) enn spyleren kostet ny. Den nye, som jeg kjøpte fordi den hadde metallpumpehus, gikk samme veien, da en liten del på pumpehuset var plast, og røk. Spyleren er alltid oppbevart innendørs om vinteren, så det er ikke frostskade som gjør dette. Den nyeste er også en Kärcher, siden jeg nå har kjellern full av reservedeler :-)

Lenke til kommentar

Jeg har allerede kjøpt meg en Stihl maskin, samt at jeg har en liten ubrukt Alto maskin stående og. Men tenkte å fikse dette om det bare vare en bagatell. Kjøpte ny pga dette og den h... stive slangen. Maskinen fungerer jo enda, så kan ha den stående til skikkelige møkkajobber. Til vanlig bruk har den blitt alt for frustrasjonsmoment. Ikke nok med helstive slanger og plastledninger, men når den skal bråke hele tiden blir det for mye.

 

Så du mener det ikke er lønsomt å få den delen? Tviler ikke egentlig. Skal liksom ikke repareres noe i dag.

Lenke til kommentar

Akkurat den delen som røk i 5.50'en hadde det nok vært lønnsomt å bytte, men jeg fikk så godt tilbud at jeg kjøpte ny. Da slapp jeg også å skru sammen den gamle :!:

 

Sånn er det blitt med nesten alt: Ryker det, og det ikke er på garanti/reklamasjonsrett: Kast og kjøp nytt. Jeg kjøpte et par smådeler til vaskemaskinene min her om dagen, og det kostet langt på vei det samme som en ny.

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Ja, jeg vet åssen det er. Det er synd i grunn. Derfor prøver jeg også bare kjøpe kvalitetsting jeg vet du kan få deler til.

 

Men jeg har ikke åpnet min enda, så får sjekke om jeg lokaliserer feilen og heller sjekke delepris derfra. Snakker vi om et par hundrelapper så er det ikke noe problem. Men noe mer så lar jeg den bare være så lenge den kan funke til møkkajobber og så hivern.

 

Men denne er under 5 år tror jeg. Skal sjekke det opp. Vil anta at en høytrykkspiler i 4 serien må kunne forventes å leve mer enn i 2 år? For er det reklamasjonsmulighet skal jeg garantert få det ordnet der :D

Lenke til kommentar

Da har jeg åpnet min. Overhode ingen tegn til feil eller lekasje som jeg klarer å se.

 

Ser bare at trykkregulatoren skyver brytern opp og ned. Demontert alt. av denne delen.

 

Er det sannsynlig med indre lekasje i selve pumpe? For det er kjedelig å kjøpe denne delen ny så er det kanskje ikke den.... Men det kan jo være en intern lekasje i denne uten jeg har klart å lokalisere noe punkt det lekker.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Fikk deler tilsendt fra Rengjøringsystemer (www.karcher.no) i Bergen. Byttet hele trykkregulatorhuset og det i plast. 587kr. Egentlig litt galskap da man ikke er langt unna en billig ok høytrykk. Bytta bare fordi pumpa og motor ser solid ut (metall), så det fikk gå. For denne prisen er det også en del plastdeler som gjenbrukes.

 

Maskinen fungerer igjen nå, og er kjekk som en nr 2 maskin til skikkelig grisejobber hvor min nye stihl kan spares litt :p

Lenke til kommentar
  • 6 år senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...