Gå til innhold

Sette inn penger på kredittortet


anaconda

Anbefalte innlegg

Hei

 

Har et Mastercard kredittort fra entercard. Kreditt: 20.000,-

Jeg kan ikke handle på kreditt. Når jeg kjøper noe er jeg nødt til å betale det med en gang. Takler ikke å være skyldig penger. Det jeg lurer på, er om jeg kan bruke dette som en vanlig konto, og overføre for eks. 1000 kr, så jeg har litt å handle for, slik at saldoen er 21000? Er det mulig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv et kort fra entercard (re:member) og det går fint å betale inn mer enn hva du er skyldig. Gjorde det selv engang og da ble jeg bare godskrevet summen på neste faktura.

Men hvis du absolutt ikke vil skylde penger kan du vel like godt bare ha en vanlig bankkonto med et standard visakort knyttet til seg.

Lenke til kommentar

Det du spør om er mulig.

Det skjer at folk betaler samme fakturaen to ganger og da får man en positiv saldo på kredittkortet, og de står der til de blir brukt om du ikke ber om at de utbetales.

 

Likevel så lurer jeg på hva som er poenget med å planlegge det?

Det virker helt absurd.

Lenke til kommentar

Og hva er fordelen med kredittkjøp om man allerede har betalt?

 

Hvis du har penger på en eller annen konto kan du bruke kredittkort for å få noen ukers betalingsutsettelse. I den tiden får du noen få kroner i renter før kredittkortregningen forfaller. Og ved forfall betaler du HELE beløpet du har belastet kortet med. Da har du gratis kreditt i noen uker. All annen bruk av kredittkort er uforsvarlig og kan lede deg inn i luksusfellen.

 

Hvis du med fordelene ved kredittkjøp mener at du har en viss tid på å klage på feilaktig belastning så er det riktig. Men jeg fatter ikke hvorfor du ikke heller vil ha pengene på en egen rentebærende konto istedenfor å låne de ut rentefritt til kortselskapet.

Lenke til kommentar

Eg skjønar ikkje problemet, så lenge du syter for at du til ei kvar tid har minst like mykje pengar på konto som du har uteståande på kredittkortet. Det gjer i alle fall ikkje meg noko om eg skuldar pengar, så lenge eg er 100% sikker på at eg kan gjere opp for meg til ei kvar tid. Det er dette som er fornuftig bruk av eit kredittkort.

 

Det som derimot er mest lønsamt for tilbydarane, er all den ufornuftige bruken av kredittkort, dvs. dei som lever på forskot, og må ut med skyhøge renter. Men det er ei anna sak.

Lenke til kommentar
Men har man fremdeles kredittkjøpsloven i bakhånd om man setter inn pengene på forskudd?

Jeg kan ikke se noen grunn til at det skulle ha noe å si om du har betalt inn penger på kredittkontoen eller ikke. Men som mange andre har skrevet. Hva er vitsen med å låne ut penger gratis til kredittkortselskapet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...