Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Erfaringer med IF Skadeforsikring...?


Buxa

Anbefalte innlegg

Da jeg skulle ha forsikring på bilen min, så tok jeg den vanlige ringerrunden, og sjekket pris. Ble faktisk overrasket over hvor mange som skulle ha inn store beløper med en gang, istedenfor at man feks kan betale hver mnd.

Bilen dette gjaldt, var en 93 escort. Ergo en bil som egentlig ikke er verdt de helt store pengene, men bare er en nyttebil.

 

If skulle ha over 10 000 i året, gjensidige noe ala det samme. Ble tipset om et bittelite fima som kaller seg Hylland Invest på Vestlandet. (Underfirma av Tennant). Fikk et tilbud der på 5000. Putta etterhvert på litt div forsikringer, og er utrolig fornøyd med prisene de gir meg hele veien. Har anbefalt dette firmaet til flere venner/familiemedlemmer, og flere har prøvd de ut. Aldri vært noe plunder der når uhellet har vært ute :)

 

Men som flere sier her oppe, i noen skadetilfeller tar ting tid, uansett hvilket firma man velger. Desverre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har hatt IF i en årrekke på det meste, men nå er det slutt.

 

I dag brakk bare en fjær tvers av på bilen på framhjulet. Kjørte en 4 år gammal peugeot i 5km/t da det skjedde. Siden fjæra var såpass ødelagt ble bilen dermed ikke mulig å kjøre lengre avstander. Ringte IF. over to timer senere ringer de igjen og har ikke engang ringt lokalt bergingsselskap. Det skjer nå og de kommer relativt kjapt. Bilen blir levert verksted og må dermed hentes over påske.

 

Med en bil med bagasje i, og en del som skal hentes på et hotell noen mil unna før hjemreise, krever det nesten en bil da kollektivt blir helt umulig i praksis. De klarer ikke å ordne leibil (bare sier vi må ta taxi 12-13 mil til malmø flyplass og hente der), det måtte vi klare selv (herz hadde døgnåpen vakt i byen det skjedde). Ikke klarer de å svare på spørsmål om hjemtransport av bil, eller andre enkle spørsmål. Dessuten har man eurpoeiske reiseforsikring (som også er if). Alt måtte fikses og ordnes selv. Selv noe så enkelt som dette tok derfor over 6 timer før en kom videre (les tilbake til hotellet).

 

Så veihjelpen var egentlig at de ringte bergingsselskapet. De nekter å betale leiebil. Så 2 stykk fra sørsverige med ca 100kg bagasje på offentlig transport ditt vi skal er nærmest umulig(ei heller billigst). Og heller slett kundeservie gjør at jeg egentlig ikke skjønner hvorfor jeg er kunde der når man ikke får en dritt hjelp når man trenger.

 

Så nå avslutter jeg alle mine forsikringer der (3 biler, hus osv). Får være grenser for slett kundeservice når man står i nød.

Lenke til kommentar
  • 13 år senere...

Pass på EN ting (gjeller iallefall Gjensidige): IKKE ha samme selskap som den du evt kolliderer med! 🙂
Jeg hadde til for 4 år siden et godt kundeforhold hos Gjensidige, men ble beklageligvis påkjørt av ei jente med rød L på bakluka.. Faren hennes som var 'kjørelærer' var tilfeldigvis storkunde hos samme selskap, noe som resulterte i skyld-deling selv om skylden var utvilsomt jentas. Skifta umiddelbart til Tryg, et selskap jeg for et par år siden brukte i forbindelse med annen skade.. Meget fornøyd med behandlingen jeg fikk der..

Lenke til kommentar
Delvis skrev (19 minutter siden):

Noen som har mer oppdaterte erfaringer med If vs Gjensidige?
Står akkurat oppi et valgets kval her nå. If gir meg ca 1000 lappen billigere totalforsikring. Men så har Gjensidige dette med kundeutbytte da. Kan virke noe hips om haps.

Mer fornøyd hos Gjensidige, hadde If før.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

If skal være svært bra på oppgjør. Gjensidige har dratt ut oppgjør for meg flere ganger i månedsvis. En kompis krasja bilen i en elg på fredags kveld. Mandag morgen hadde han oppgjøret for bilen på konto og var på tur for å hente en ny, dette var If. Men det er selvsagt mye forskjellige historier ute og går.

Lenke til kommentar
Buxa skrev (På 11.3.2009 den 18.02):

Dette er visst året for nytenkning og forandring, og jeg bidrar med å vurdere å skifte forsikringsselskap.

Bilen står i "gode, trygge" Gjensidige, hvor jeg betaler litt mer enn jeg kunne tenke meg uten å få stort igjen. Har nå fått et tilbud fra IF på en forsikring hvor jeg også betaler litt mer enn jeg kunne tenke meg. Forskjellen er at mer går inn i IF sin forsikring (les: reiseforsikring og bedre innbo-forsikring ++).

Har noen der ute noen gode / dårlige erfaringer med IF's bilforsikringer, opp mot andre forsikringsselskap? Hørte for lenge siden om en som hadde trøbbel med å få dekket utgifter som selskapet absolutt skulle dekket under et uhell.

Det finnes ikke "gode eller dårlige" forsikringsselskap. Bare "gode eller dårlige" saksbehandlere. Og begge sorter er rikt representert i alle selskap. Så den biten der er og blir litt gambling. Sorry, men sånn er det.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke for vane å kræsje men hadde to hendelser med en snøscooter på to år..

Første gangen skjedde skaden en lørdag, selskapet ble kontaktet mandag morgen, taksten ble utført tirsdag og klarsignal for reparasjon ble gitt onsdag samme uke.

Så var jeg uheldig igjen en lørdag drøyt et år senere, da skjedde også skaden en lørdag, selskapet ble kontaktet mandag og scooteren ble bestemt kondemnert senere den uka slik at jeg kunne gjøre en vårbestilling av ny scooter.

Jeg hadde If begge gangene, da jeg fikk meg ny scooter hadde forsikringen blitt så mye dyrere at jeg byttet til Gjensidige.

Lenke til kommentar

Jeg har også god erfaring med If. Den ene gangen hadde også motpart If (entreprenør med gravemaskin som ødela deler av en husvogn vi hadde). Tok riktignok litt tid da det var vanskelig å sette en riktig pris for selve vognen, da det er lite som selges løst brukt. Men alt var klart til sesong og oppgjøret var det ingenting å si på. 

Lenke til kommentar
Delvis skrev (På 3.5.2022 den 18.28):

Noen som har mer oppdaterte erfaringer med If vs Gjensidige?
Står akkurat oppi et valgets kval her nå. If gir meg ca 1000 lappen billigere totalforsikring. Men så har Gjensidige dette med kundeutbytte da. Kan virke noe hips om haps.

Studer vilkårene, og velg det som er billigst. ALLTID!

Det vil ALLTID være noe skrekkhistorier og solskinnshistorier om både det ene og andre forsikringsselskapet. For å gjenta meg selv; det finnes ikke gode eller dårlig forsikringsselskap. Bare gode eller dårlige saksbehandlere, og sånn er det i alle forsikringsselskap. Er du heldig med hvilken saksbehandler du får, så blir det en ny solskinnshistorie. Og er du tilsvarende uheldig, så blir det enda en skrekkhistorie.

Beklager så mye til de som ønsker et enkelt svar på hvilket selskap som er best, men det finnes ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...