Gå til innhold

Dommedag i bibelen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Johannes åpenbaring - eller apokalypsen - tolket i lys av Det gamle testamentet, er grunnlaget for mange av teoriene til bibeltro kristne. Dere kan lese den på bibelen.no. Dere vil skjønne at det for bibeltro kristne er tilnærmet umulig å lese avisoverskrifter og se nyhetssendinger på TV for tiden uten å tenke apokalyptisk.

 

Har noen her spurt seg hvorfor bibeltro kristne som regel er israelsvenner?

 

For de kristne fikk opprettelsen av Israel i 1948 stor betydning. De mente dette var en oppfyllelse av profetiet i Bibelen om at jødene skal vende tilbake til Det hellige land. De kunne «bevise» at Bibelen hadde rett. De begynte å vente på Jesu gjenkomst.

 

De bryr seg imidlertid ikke en kjeft om jødene! Støtten til Israel handler om egen frelse, ikke jødenes vel og ve. Faktisk har bibeltro kristne mange antisemittiske holdninger. Det er ingen sympati med jødene som motiverer. Hva skjer med dem i den siste endetidskampen? Jo, nesten alle jødene skal slaktes ned, de har jo ikke tatt imot Jesus.

 

Som sagt handler det om egen frelse. Frelsen er avhengig av at man støtter Israel i alt, fordi Bibelen sier det. De mener Jesus bare kan komme tilbake når tempelet i Jerusalem, som ble revet i år 70 e.Kr, er gjenoppbygget. Klippemoskeen står her i dag, og må altså rives først. Ifølge de bibeltro vil den første som setter seg på tempelets trone være Antikrist, og ikke Jesus. Han skal få menneskene til å delta på de ondes side, og jødene lar seg lure. Opp gjennom årene har mange blitt utpekt som antikrist, for eksempel Bill Clinton. Antikrist skal imidlertid avsløre seg. Deretter kommer Jesus og et gudsrike opprettes på jorden.

 

Miljøet blir svært oppløftet av en affære som krigen på Gaza, det tas som et tegn på at Jesu gjenkomst nærmer seg. Man kan ikke motarbeide Guds plan ved å forsøke å skape fred. I følge profetiene skal det nemlig endetidene avsluttes med et blodig slag: Armageddon. Troende kristne støtter derfor massakren! De støtter brudd på menneskerettighetene i Guds navn. Empati med ofrene på Gaza er det ingen grunn til å ha for mange bokstavtro kristne. Det står i Bibelen at de skal dø, og lidelsene er en oppfyllelse av skriftens ord.

 

Så lenge konflikten vedvarer består likevel Bibelens profeti, og fortsatt kan de hevde at Bibelen hadde rett. Akkurat nå er derfor den dårlige nyheten i miljøet den nyinngåtte våpenhvilen. De bibeltro frykter fred i Israel med tostatsløsning, for det er imot Bibelens ord.

 

Krigen har imidlertid tatt lenger tid enn endetidskristne har håpet. Den er inne i sitt 61. år - Israel ble opprettet i 1948 - og fortsatt har ikke Jesus kommet tilbake. Ingen er frelst og den store krigen på Harmageddon-sletten i Nord-Israel uteblir. Hvor lang tid skal det ta før de bibeltro kristne skjønner at religionen deres er bullshit? Og sist men ikke minst: Hvor lang tid skal det ta før folk skal innse at midtøstenkonflikten er en religiøs konflikt mer enn noe annet?

Lenke til kommentar
Fordi vi har en moralsk grobunn kanskje? :p

 

Du er ute og kjører i diskusjonen igjen. Alle med moral vil sympatisere mer med sivilbefolkningen i Gaza enn i Israel. Alle med moral skjønner at Midtøsten-konflikten ikke er det verste som skjer i verden.

 

Kristne støtter Israel fordi de venter på Armageddon.

Endret av pumaen
Lenke til kommentar
Slik som f eks HAMAS som stjeler nødhjelp til egen sivilbefolkning

Å nei og nei, man skulle nesten tro at det var krig jo.

 

Fordi vi har en moralsk grobunn kanskje? :p

Religion generelt vil jeg påstå er en god grobunn for akseptering av ideer om at mennesker ikke er like mye verdt. På sett og vis vil jeg påstå at visse religioner grenser til fascisme.

Lenke til kommentar
Slik som f eks HAMAS som stjeler nødhjelp til egen sivilbefolkning

Å nei og nei, man skulle nesten tro at det var krig jo.

Stjele hardt trengte midler som skulle gå til sivilbefolkningen er lavmål, selv i krig.

Desperate situasjoner krever desperate midler. Når Israel jobber imot utsendelser av nødhjelp til Palestina så skal det ikke mye til før Hamas blir desperate.

Ingen av partene har rent mel i posen, så hvorfor går det ikke an å fordømme begge?

Jeg skjønner ikke hvorfor noen bare må holde med en av partene i en slik situasjon.

Lenke til kommentar

Johannes var på flukt fra Roma med Nero(tru det var navnet) i spissen når han skrev sin openbaring.

 

666 - Betyr i i fløge en mye brukt kode på den tiden med tall fra alfabete "Nero"

 

Han snakker også om ett syvhodet monster. Doma lå på syv høyde topper.

 

Babylons hore hadde røde klær og var horette (husker ikke allt). Roma brukte fargen rødt, og det var vanlig og være veldig løsluppen i den tiden. Var noen andre likheter også trur jeg.

 

Det stedet eller ett annet nav på dagen som ofte blir brukt ( husker ikke, akopolypse, eller noe annet). Det er i vertfall ett sted, og det hadde vært noen store avgjørende slag på det stedet tidligere.

 

Trur det var noen flere likheter også. Det jeg vill frem til er i vertfall att johannes åpenbaring har veldig mye som kan blannde Romerne inn. Og når man tenker på at Nero var beryktet for å forfulge kristenne så er det ikke så rart om han skrev noe slikt i et forsøk i å gi håp eller sammele de kristenne.

 

Så det er idiotisk å bruke denne teksten for å spå dommedagen. Det fantes faktisk folk samlinger allerede 100 år etter åpenbaringenne ble skrevet som gikk opp i fjellene og venta på dommedagen. Og mengder av kristenne har i siden trudd domedag snart kommer. Men det har gått 2000 siden dem begynte og tru det, og fortsatt har det ikke kommet noen dommedag. Hvorfor skal dem som trur det i dag ha så mye mer rett enn dem tidligere.

 

 

 

Andre ting fra bibelen har også slike likheter. Synde flommen stammer antagelig fra fortellinger muntelig fortalt siden (husker ikke når) langt til bake når svarte havet brått og pluttselig ble fylllt. Det var en insjø og ett område som lå under havflaten, og når havet steg så fyltes det veldig fort opp. Folk måtte antagelig flytte på seg dagelig for å unge at vannet skulle ta dem igjen. Dette område ligger også slikt plasert att folk som imigrerte til asia og amerika muligens tok med seg disse historienne. Samtidig så har det også vært flod bøler som også har holdt slike historier i live.

 

Det fintes også et område ett sted nede i araber landenne som ligner veldig på eden. Tre elver som passer, rundt den tiden historienne antagelig kommer fra så var det også veldig grønnt og frodig der.

Lenke til kommentar
Andre ting fra bibelen har også slike likheter. Synde flommen stammer antagelig fra fortellinger muntelig fortalt siden (husker ikke når) langt til bake når svarte havet brått og pluttselig ble fylllt.

Nei, det var en flom rundt Eufrat og Tigris.

 

 

 

Så no programer i jula på national geographic hvor de tok for seg bibelen. Når de snakket om syndefloden så snakket de om flere hendelser, men jeg mener ganske bestemt att de nevnte det med svarte havet som mest sansynelig. Ganske sikker på att det var svartehavet de sa. De var en innsjø for lenge siden, og den lå under havflaten. Så når vannet steg så brast det pluttselig og hele greine ble fyllt rimelig kjappt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...