Gå til innhold

Den store militære infotråden V2


aklla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

CTS er ikke det samme som SH, sånn for opplysningens skyld. CTS ligger "over" SH, selv om det i Sikkerhetsloven (kap 6 §19) omtales som det samme.

SH er en nasjonal klarering og gir ikke tilgang til NATO-gradert materiale.

CTS er like høyt som SH, men gir tilgang til både NATO og nasjonale graderinger, om man er Norsk.

En Danske kan ha CTS-klarering, men det gir ikke tilgang til SH-gradert materiale.

CTS=NATO

SH=Norsk

 

 

 

Forøvrig er verken klarering eller arbeids-steder noe man burde "briefe" med, spesiellt om man har ett spesiellt arbeidssted eller høy klarering...

 

Man er langt ifra så anonym som du tror...

Endret av aklla waits for alice
Lenke til kommentar

Du kan kontakte vernepliktsverket og bytte tjenestested til et som er nærmere der du bor, i alle fall når det gjelder Hæren. Når det kommer til sjø/luft har disse felles rekruttskole før man blir fordelt ut i avdelinger. Da kommer det an på trøkket til stillingen/stedet du søker, i tillegg til hvordan du har gjort det i rekrutten.

 

I værste fall kan du havne så langt unna dama di du kommer. I beste fall kan du få lov til å bo hjemme og pendle til og fra tjenestested.

Lenke til kommentar

Nå har jeg ikke bladd gjennom tråden, men jeg synes førstepost bør oppdateres med det aller viktigste - feltskoene. Bør man ha noen størrelser for store?

Jeg erfarte at skoene viet seg ut etter å ha gått dem ut i vann, så mitt neste par tok jeg en størrelse mindre. Da var de litt for små og vonde å gå med de første dagene, men de vier seg ut.

Lenke til kommentar

Kompass er vel en del av grunnsatsen alle får utlevert, lommekniv er vel litt mer avhengig av tjenestested \ stilling. Vi fikk den utlevert som en del av fotsoldatsatsen etter rekrutten. Klokke er det vel ingen som får utlevert, såvidt meg bekjent. Klokke er forøvrig meget kjekt å ha, anbefaler en som er vanntett og som tåler litt. Å velge en klokke med minst mulig metall direkte mot huden anbefales mtp frostskade om vinteren.

Lenke til kommentar

Så, i morgen er dagen (endelig) her, og jeg skal i førstegangstjeneste. Da jeg bor i nærheten av Drammen drar jeg til gardermoen, for så å ta buss derfra, til sessvollmoen. Men jeg vet ikke helt hvor lang tid den bussturen tar. Noen som vet? Har inntrykk av at det ikke er lange biten, men kan jo fortsatt ta litt tid? Blir det litt kort tid å ankomme gardermoen kl 08:07, når jeg skal være på sessvollmoen 08:30?

Endret av Martin HaTh
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

2. battaljon er oppløst, fikk jeg opplyst av sesjonsoffiser.

 

Dette er det vi på godt norsk kaller feilinformasjon.

 

2BN ble foreslått nedlagt i forsvarssjefens Fagmilitære råd til politikerne, men det rådet ble vraket. I stedet har 2BN fått bevilget 300 millioner til videreføring og omstilling i første halvår 2013. 2BN går over til sommerinnrykk som etter all sannsynlighet blir i starten av august, så neste innrykk for vernepliktige blir august 2013. Første halvår i 2013 går med til omstillingen som omfatter et bytte av kjøretøy (SISU (et pansret personellkjøretøy) byttes ut mot BV (beltevogn)), innføring av nye våpensystemer og en økning i antall vernepliktige og fast annsatte som bataljonen skal ha. Med andre ord, langt i fra oppløst.

 

Min kilde: Oberstløytnant og sjef for 2. bataljon, fortalt under bataljonsjefens time (informasjonsmøte for fast ansatte og tillitsmannsordningen) i forrige uke. Jeg var til stede som en del av TMO, da jeg tjenestegjør i 2BN.

 

PS: 2BN er fette god tjænst, om man er i geværkompaniene i hvert fall!

Endret av Sapere_aude
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...