Gå til innhold

Den store militære infotråden V2


aklla

Anbefalte innlegg

Vikingen - Sånn har det såvidt meg bekjent alltid vært. Man kan ta førstegangstjenesten i MJK på lik linje som fallskjermjeger, forskjellen er at MJK også rekrutterer til en stående operativ avdeling i MJK, noe fallskjermgutta ikke gjør. At både MJK og HJK helst vil beholde de som sier seg interesserte \ villige til å fortsette i forsvaret, kan riktignok gjøre det vanskelig å komme inn dersom du sier at du utelukkende vil ha en førstegangstjeneste. Derfor jeg skrev "på papiret".

 

Forøvrig, ingen kontrakt med forsvaret gjør at du PLIKTER deg til å jobbe til du er 35, men 35 er maksalder for ansatte uten en form for krigsskole. Grenaderer for eksempel kan kun jobbe i 6 år, med mulighet for utvidelse til 9 år før de enten må utdanne seg til befal eller slutte. Hvordan akkurat dette fungerer i spesialstyrkene vet jeg ikke, men på forsvaret.no sin artikkel om FSK står det at de har hatt en kar i aktiv tjeneste som hadde bikka 40. Alle operatørene i SF avdelingene blir vel også utnevnt til sersjanter ila \ etter utdanningsåret (for MJK blir vel dette etter nok et utdanningsår selv om man har gjennomført fgtj sin her om jeg ikke tar helt feil).

Ok, då var det kanskje maksalder han snakka om, trudde han meinte at han måtte jobbe til han blei 35år minst.

Alle operatører i mjk og fsk er befal. Dersom du ikke er befal når du starter er gbk en del av grunnutdanningen.

 

Mjk har alltid tatt inn soldater i fgtj.

 

Det eneste som medfører plikttjeneste er "formell" utdanning, og alltid ett år plikttjeneste per utdanningsår. Unntak er flyskolen, der er det oppimot 12 år plikttjeneste. Alle andre har normaø oppsigelsestid.

Eg veit at det har vore mulig å blitt med på opptak til KJK/MJK o.l. når ein har vore i fgtj, men ikkje at ein kunn har "eit fgtj år" i MJK. Trudde utdanninga til MJK aleine var på godt over 1 år.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Skal inn i August, og er blitt satt i Panser. Lurer på, er den plassen absolutt bestemt, eller er det noenlunde dynamisk? Kunne tenke meg å bytte til stromingeniør, hvis mulig.

I dag fikk jeg brev fra forsvaret. Avdeling: Ingeniørbataljonen/Brigade Nord. Uten at jeg har løftet en finger. :D

Kanskje vi har en lurker i verneplikstverket her?

Endret av Martin HaTh
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Har to spørsmål om Førstegangstjenesten:

  1. Er det obligatorisk å bli klippet når du kommer i Først. tjeneste? (Har langt hår nå).
  2. Hvis enn har astma, kan man ha fritak for enkelte ting eller hvordan fungerer dette?

 

Nei, det er ikke obligatorisk å klippe håret, men ifølge uniformsreglementet "skal håret følge hodets passform", og heller ikke gå over nakkekraven på jakkene eller gå over øret. Unntakt er HMKG (Garden), de har litt mer strenge krav der, som jeg vet mer om.

 

Har du astma er det redusert sjans for at du kommer inn i fgtj., i hvert fall i grønne stillinger i manøverbataljonene. Hva Hærens støtteelementer tar inn vet jeg ikke.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Poster dette innlegget her også, tilfeller noen har noen erfaringer:

 

Heisann. en tanke jeg har lurt på. I forsvaret har man ett eget sertifikat for å kjøre MB feltvogn (en vanlig bil, men militær type). Jeg har forstått det dithen at om militærpolitiet kontrollerer og finner at en person ikke har dette, men har vanlig førerkort så vil det ikke kunne få noen konsekvenser i det sivile liv, altså at det i verste fall kan følge refs fra avdelingssjef ol. Jeg har også forstått det slik at vanlig politi aldri vil kontrollere mer enn vanlig førerkort på ett slikt kjøretøy.

 

Spørsmålet mitt blir derfor: Kan det å bli tatt i kontroll av MP, der de finner at du ikke har sertifikat til kjøring av MB, men vanlig sivilt førerkort, få noen sivile konsekvenser, eventuelt noe på rullebladet?

Lenke til kommentar

Hvis man bruker briller/linser, bør man ha med noe slags dokumentasjon fra optiker eller er det unødvendig?

 

Jeg ser at i Soldathåndboken står dette i listen over hva man bør ha med:

• «Synstest for førerkort», som fås hos optiker,

dersom du bruker briller eller linser

Er dette en dårlig formulert måte å si at de som har førerkort og bruker briller/linser må ha med dette? Eller betyr det at alle som bruker briller/linser må ta denne testen og ta med dokumentasjon på det? Hadde vært betydelig mer praktisk om jeg bare kunne tatt med en vanlig brilleseddel f.eks. ...

Endret av Henrik B
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...