Gå til innhold

Norges farligste har gjort det igjen. Har vi oss selv å takke?


Anbefalte innlegg

17 hours ago, Juggel said:

Kriminalomsorgen mener bastant at det ikke er gjort noen feilvurderinger her. Vel, med fasit i hånd og en av Norges farligste på frifot er det rart at de fortsatt har den holdningen. Begrunnelsen til Kriminalomsorgen er at forbrytere må forberedes på livet utenfor murene. Da synes jeg det er på høy tid med en diskusjon om dette gjelder for enhver pris. For en fange som som har forsøkt å rømme flere ganger, og også drept en fengselsbetjent i sin tid, hadde jeg i det MINSTE forventet at han ble fotfulgt. Så feil kan man ta.

hehe :) Det er slik byråkratiet fungerer. De er ikke opptatt av konsekvenser av sine handlinger men om reglene er fulgt. Så for dem er dette en success fordi reglene ble fulgt og ingen av dem kan få skylden. Og derfor vil de heller aldri lære av sine feil.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mr.Duklain skrev (4 minutter siden):

Dette var lenge siden, og  jeg tviler på at de hadde satt han ut på perm hvis det var fare for at han kunne drepe tilfeldige på gaten . 

De har samtidig sagt at man ikke skal foreta seg noe, men kun melde ifra til politiet, at han er potensielt farlig og sannsynligvis har våpen.  

Jeg hadde vært forsiktig med å dra opp telefonen dersom jeg feks befant meg på samme busstopp som han, for å si det sånn. 

Lenke til kommentar
shockorshot skrev (På 1.6.2022 den 21.56):

Fordi vi har ikke livstid i Norge. Du kan si forvaring, slik som Millehaugen var dømt til, men forvaring blir bare forlenget hvis man fortsatt er regnet som farlig for samfunnet. Hvis Millehaugen har vist såpass stor personlig progresjon på de 10 åra, at det er sannsynlig at forvaringen ikke blir forlenget, så må de starte med arbeidet rundt tilbakeføring til samfunnet. Fordi, nok en gang, vi ikke har livstid som straff i Norge.

Istedenfor livstid har vi funnet ut at vi heller bruker befolkningen som forsøkskaniner for farlige kriminelle, med en kriminalomsorg som tar fingeren opp i været for å gjette om en person er farlig nok for å slippe ut eller ikke.

Det er alt for stor fokus på å forsøke å redde kriminelle psykopater fremfor å beskytte uskyldige mennesker.

Når du som Millehaugen har drept 2 stk mennesker med et mellomrom på 10-20 år da har du i mine øyne brukt opp sjansene dine for å bli en fri mann.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (6 timer siden):

Dette var lenge siden, og  jeg tviler på at de hadde satt han ut på perm hvis det var fare for at han kunne drepe tilfeldige på gaten . 

Joda. De har tatt en vurdering og tatt avgjørelsen at det ikke forelå rømningsfare. Hvordan de kommer frem til dette med hans historikk er for meg en gåte. Han kan ha vært "snill gutt" i 10 år for min del, men med hans historikk vil det alltid være rømningsfare. Det betyr ikke at han ikke skal få innvilget permisjoner, men at han skal være under oppsyn når han er utenfor murene. Det er jo fullstendig galskap å se den mannen spasere ut portene slik han gjør.

Og det må ha blitt tatt en risikovurdering på hvilken fare han utgjør hvis han rømmer. For de kan ikke ha vært 100% sikre på at det ikke kommer til å skje. Om han ønsker seg inn i et hus av en eller annen grunn, og de som bor der nekter eller i verste fall sier de vil ringe politiet? Hva gjør han når han møter vanlige borgere og han blir satt under press? Han skyr ingen midler og et eller to drap til på samvittigheten spiller ikke praktisk rolle for han.

Det er disse vurderingene som virker totalt fraværende fra Kriminalomsorgens side.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...