Gå til innhold

Fake Gibson Les Paul?


piccolo

Anbefalte innlegg

Såg en gitar i Pakistan til 7000 norske kroner som virket å vere en ekte Gibson Les Paul Custom. Spillemessig og lydemessig var den helt lik min kompis sin LP Standard men jeg har søkt litt på nettet og fått vite det selges mye "falske" kopier i dessen landene derfor vart jeg ekstremt usikker på å kjøpe gitaren. Har ikke bilder så jeg skal prøve å beskrive gitaren så godt som muligt.

 

Her er noen linker til sider hvor det står hvordan en ser forskjell på en ekte og en falsk en.

 

http://www.rotteneggs.com/r3/show/se/202391.html

 

http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/Feat...terfeitGibsons/

 

www.buygibsons.com/fake-gibson-guitar

 

Såvidt jeg har forstått varierer det veldig mye frå ekstremt falsk til en blodekte kopi som er vanskelig å se forskjell på.

 

-Den gitaren jeg så på var en Gibson Les Paul Custom med serienummer "59092129". Noen som kan hjelpe meg å søke finne ut om dette SN er korrekt eller fortelle hvordan jeg finner det ut?

 

-De fleste falske gitarene har 2 skruer på trussroddekselet mens på en ekte er det som regel 3 skruer og det pleier å stå "Custom" der om den er fra en customshop eller hvilke modell det er (eller varierer det?). Det står i hvertatfall ikke noe som (helt svart) helst på den jeg så på men den hadde 3 skruer på trussroddekselet.

 

-Det står "Made In U.S.A" karva inn på bakhodet, men det er vel ikke så vanskelig å forfalske(?). Selgeren hevder selv at Gitaren er laget i USA.

 

-Jeg husker ikke helt om nakken var litt bøyd (slik som alle ekte Gibson gitarer) eller om den var rett.

 

-Gitaren var neckthru som alle ekte Gibson gitarer og det følger også med en hardcase som virker noe tvilsom. det står Gibson med uthevet svart skrift, ikke Gibson USA med gullskrift. En annen type kanskje?

 

Håper noen kan hjelpe meg med å finne ut om denne er ekte eller ikke.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, det stemmer. Desutten er det merkelig at en Gibson Custom gitar som er den dyreste i LP familien koster rundt 7k.

 

I samme butikken hadde de en Zakk Wylde signaturmodell som har 2 skruer på trussroddekselet. Husker ikke serienummeret men det pleier som regel å stå "ZKW" etterfølgt av et nummer på denne modellen ikke sant?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...