Gå til innhold

Diskusjonstråd: Panasonic DMC-LX3


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da har jeg nettopp bestilt LX3 selv, og gleder meg svært til å få kameraet. :w00t:

 

Men - jeg glemte selvfølgelig å bestille minnekort :!:

Her er jeg litt usikker på hva som er best, og så litt forskjellige svar i denne tråden.

 

Hvilke minnekort funker bra for LX3? Som er par med LX3's ytelse, med mest mulig kapasitet, og samtidig få mest for pengene?

 

Og - burde jeg bestille disse på nett, og betale frakt på nytt, eller kan jeg bare gå i en fotobutikk, uten å betale unødvendig mye?

Lenke til kommentar

Japan Photo har i hvert fall helt greie priser på minnekort i butikkene sine.

 

Selv bruker jeg mine "gamle" 2GB Sandisk Ultra-II-kort, og ytelsen er god nok for mitt bruk. De er i hvert fall raske nok til å takle filming med LX3. Har brukt ett av Extreme III-kortene i LX3en også, men jeg merket ikke noen stor forskjell.

Lenke til kommentar

Det stemmer nok det. Lysmåleren (og dermed fotografen) bommet riktignok en del på bildet 2 så eksponeringen måtte justeres i ettertid. ISO 1600 og samme lukkertid ville nok vært et bedre valg. Men når resultatet har så lite støy, som du nevner, betyr det lite.

 

Etterbehandlet RAW-filene i Lightroom med de vanlige parameterne i develop-fanen.

Endret av Freem@n
Lenke til kommentar

Når det gjelder vesken DMW-CLX3 så har jeg den. Det jeg kan si om den er at den er utrolig smart, ettersom selve veska sitter fast i selve kameraet. Men å betale 700 kr. er litt drøyt. Let litt på kelkoo eller andre pris-sammenlikningstjenester. :)

 

Min plan videre forøvrig er å kjøpe vidvinkel-konverterer og feste kameraet på paragliderhjelmen min. Vet jo fra før at det filmer i ganske bra kvalitet, så dette kan bli gøy. Skal poste video her i denne tråden ut i mars.

Lenke til kommentar

har nå fått både filteradapter, polafilter og optisk søker. Søkeren er stor og fin og har "bright lines" for 35mm, 85mm og 135mm. Ved å zoome inn akkurat halvveis har jeg funnet ut at 35mm-linjene passer bra med bildet, har tenkt å bruke den settingen til litt gatefotografering. Kameraet ser skikkelig kult ut med søker påmontert, vurderer å bytte nick til "Cartier-Bresson".... :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...