Jump to content
Sign in to follow this  
janjoh66

Låne ut penger til privatperson

Recommended Posts

Jeg har tilbudt meg å låne ut penger privat til en venn som har behov for det. Det er snakk om 40.000 kroner. Han har jobb, og skal klare å betale tilbake i løpet av 2009.

 

Jeg stoler på ham, men vil likevel gjerne ha noe skriftlig "bevis"/gjeldsbrev... Er det noen som har forslag til hvordan jeg bør gå fram? Ligger det ferdige "maler" eller lignende på nettet, kanskje?

 

Svært takknemlig for alle innspill! :)

Share this post


Link to post

På TV3 sa de på programmet Luksusfellen at man bør sette opp en privat kontrakt ved oppretting av et privat lån, men vet ikke om det finnes ferdige maler, desverre.

Share this post


Link to post
Annonse

bruk malen som han over refererer til. dessuten er det veldig viktig at du har med deg 2 vitner som kan bevitne og skrive under på gjeldsbrevet. ellers vil det ikke være gyldig rettslig sett.

Share this post


Link to post

Må si meg enig med KS. Hvis en person ikke får lån gjennom de vanlige kanaler er det antagelig fordi vedkommende ikke er noen en bør låne penger til.

Share this post


Link to post

Jeg vil også slenge meg på her.

 

Jeg råder deg til å ikke låne bort så mye penger til en venn. Tenk deg hva det vil gjøre med vennskapet deres, dersom han plustelig mister jobben og ikke klarer å betale deg tilbake. Kanskje du trenger pengene da også.

 

I tillegg er det enklere å mase om utsettelse, når man låner av venner.

 

Hvis du likevel skal låne ham penger, så bør du ta renter. Du skal jo ikke tape på at han låner pengene av deg. Jeg ville tatt omkring den samme renta som for et forbrukslån. Grunnen er risikoen du tar, i tillegg til at han høyst sannsynlig ikke får lån i bank fordi de ikke tror han kommer til å betale det tilbake.

 

Du burde tenke deg om både én og ti ganger før du gjør dette.

Share this post


Link to post

Jeg blir enda mer skeptisk når jeg begynner å tenke meg om. Hvorfor trenger han 40.000kr? Hvorfor klarer han ikke å skaffe finansiering fra bank? Flere arbeidsgivere kan tilby forskudd på lån eller små lån. Fungere du i praksis som lender of last resort?? Vær på vakt, vær veldig på vakt.

Share this post


Link to post

Får han ikke låne i en bank?

 

Et forbrukslån på 40 000,- tror jeg de fleste vil få i en bank, om de ikke er overlesset uten lån fra før av, eller har økonomiske bemerkninger.

Edited by espennyh

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...