Gå til innhold

Kommentar: Hjelp, jeg elsker Microsoft (X360)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jada, de har gjort mye rart, men uten dem er det ikke godt å si hva som hadde skjedd i dataverdenen.

Jeg tror nok vi hadde vært like langt, men det hadde vært litt andreledes. Mulig det hadde vært OS/2, en unix varriant eller Mac som hadde "dominert". Eller kanskje det hadde vært flere os som konkurerer på like vilkår, og programvare hadde vært mye mer multiplatform enn hva vi ser i dag. Men å kreditere MS for "all" nyskapning i it sektoren blir skivebom, det er nok andre dyktig programvarehus rundt som lager gode programmer, og ville helt fint klart å tilfredstille behovet til markedet.

--

 

En noe vel positiv kommentar, basert på kun en hendelse, alt for tynt grunnlag til å komme med en dom eller konklusjon. Men hyggelig for skribenten at alt gikk smertefritt og til ingen kostnad :)

Men det er ikke kundeservicen og slik MS generelt/normalt får kritikk for (Filthpig never vel det meste i sin post), så det blir litt som å sammenligne epler og bananer. Er jo ikke sikkert at dette er en kosntnad MS tar med glede, men at det er billigere å gjøre kunden fornøyd i det lange løp, hvis produktet ikke holder den kvalitet det burde.

Ellers så har det kommet en del andre gode innspill, lurer på om resultatet hadde blitt like positivt hvis man hadde spurt en statistisk representativ gruppe om deres erfaringer. Hvis dette skal være lista til MS sin kundeservice fremover så bør jo alle 360 eiere ha noe å glede seg til :D

 

Edit: Mulig at jeg har kommentert ting som allerede har blitt sagt, men jeg glemte å sjekke hvor lang tråden var og lese hele før jeg postet (noe jeg normalt gjør, eller prøver å gjøre da for mye repetisjon er unødvendig).

Endret av Crowly
Lenke til kommentar
Morsomt egentlig at man lager skryteartikkel for at MS har god kundeservice, hadde de hadt et produkt som ikke går i stykker hadde de ikke trengt å skrape hele tiden når folk ringer og klager på at konsollen har gått i stykker.

 

Nei gamle konsoller hadde mye lengere levetid enn dagens konsoller. Har en gammel NES og Sega fra 80/90 tallet som fremdles tutler og går. Setter bare inn kasseten, kanskje litt fikling, så er det inn i spillet. Hvorfor klarer de ikke å lage konsoller slik lengere? Fordi de skal stappe inn et hav av teknologi i konsollene sine.

 

Ja, hvorfor ha mobiltelefoner med fargeskjerm også? Kan vi ikke bare ha en sort boks med 9 tall på og en grønn og en rød knapp. Og hvorfor skal vi ha elektronikk i bilene? Det går jo bare i stykker.

 

Tilbake til virkeligheten: Jo mer avansert teknologi du putter i en spillkonsoll, jo større er sannsynligheten for at noe går galt. Da er det viktig med god kundesupport slik at uheldige kunder får god hjelp, og jeg synes det er håpløst å klandre Microsoft ved å si at "Hadde de laget gode produkter hadde de ikke trengt god kundeservice".

Endret av Lokii
Lenke til kommentar

Er ingen som klandrer MS for å gi god kundeservice til skribent, samt andre. Men når MS bevist pøste ut en konsoll som hadde store mangler ut i markedet slik at failureraten på de tidligste konsollene var EKSTREMT høyt så fortjener de ikke akkurat skryt for at de klarer å være kjappe med å bytte ut disse konsollene?

 

Hvorfor får ikke Wii og Ps3 skryt av skribenten for at de ikke har gått i stykker. Det er bedre kundeservice å lage ett mer holdbart produkt, enn det er å lage noe som lett går i stykker for så å ha god service rundt det med reperasjon.

Lenke til kommentar
Forøvrig så er jeg litt irritert på utsagn som "Microsoft er pill råttent".. "Microsoft er ræva", osv. Microsoft gir for eksempel ut Visual Studio gratis til studenter, og i det hele tatt har mitt møte med Microsoft-miljøet innenfor programmering og utvikling vært en meget positiv opplevelse.

 

Vel, dette er ikke veldedighet, om det er det du tror. Microsoft er noen slu jævler når det gjelder foretningsteft og markedsføring, og dette har vært en langt viktigere faktor for deres suksess enn kvaliteten på produktene deres. Gang på gang har Microsoft utkonkurert overlegne produkter med alt fra smarte foretningsideer (som Office-pakken, kontra frittstående tekstbehandler, regneark, database, etc) til direkte sleipe, skitne triks (som med DR-DOS og Win 3.0).

 

Dette med gratis programvare til studenter er et sted i mellom, det er både smart og littegranne sleipt samtidig, og det ligger i samme gate som en av strategiene de brukte da de gikk til angrep på kontorstøtteverktøyene. Den gang tilbød de skolene Officepakken for en symbolsk sum, nettopp for å sørge for at studentene kunne Word, ikke Wordperfect eller Access og ikke Dataease. Microsoft's ønske er jo nettopp at når du går ut i jobb som programerer, så kan du Visual Studio og ingenting annet. Og dette fokuset på utdanning er jo helt genialt. Ikke bare er det at det finnes så mye "kompetanse" (ja, jeg er nødt til å sette det i hermetegn :) ) et veldig godt salgsargument for Microsoft, men samtidig har de klart å generere en hel masse "IT-eksperter" og Microsoft-evangelister som faktisk går rundt og helt genuint tror at f.eks Active Directory er noe unikt og enestående for Microsoft, og at ingen andre kan levere en katalogtjeneste.

 

Beklager, dette ble ganske på siden av både artikkelen og diskusjonen rundt den, men det måtte bare ut...

 

For å på tampen komme litt tilbake til tema, så må jeg si at det faller meg litt tungt for brystet når selskapet bak produktaktivering (Det er mulig jeg tar feil her, men for mitt tilfelle var ihvertfall Win XP første gang jeg kom ut for det) og WGA utropes til et eksempel for etterfølge når det gjelder å "ta kunden på alvor". Det er ingen selskaper som har provosert meg mer i så måte enn Microsoft.

 

Ellers er jeg også litt oppgitt over den hyllesten Xbox 360 får. Jeg er ikke i tvil om at en veldig viktig faktor for 360'ens suksess er at den var first-to-market av de nye konsollene, 360 hadde allerede en solid brukerbase når Wii og PS3 kom på markedet og dette har nok bidratt kraftig til at spillbiblioteket til 360'en er så overlegent Wii og PS3. Og dette hadde i grunn vært helt greit om de faktisk hadde ferdigutviklet boksen før de slapp produktet på markedet. Men når skammelige 1 av 3 av de første 360'ene feilet(jeg aner ikke hva statistikken er nå, følger ikke med lengre), er det klart at dette er et produkt som er blitt rushet ut av døren, nettopp for å bli første mann til mølla. Nei, jeg synes virkelig ikke Microsoft er et eksempel til etterfølge når det gjelder å ta kunden på alvor.

Lenke til kommentar

Jeg vet at dette er WAY OT, men det må bare ut, og jeg tror mange her husker denne problemstillingen selv:

 

O Heilage Vindauge, du einaste OS som er brukandes på ein PC, kvifor måtte vi komme langt inn i det fysste tiåret i eit nytt tusenår før de klarte å gje oss eit ordentlig utskriftsystem?

 

Om du tenker godt etter, vet du hva jeg mener.

 

Jeg forteller likevel: I samtlige utgaver av Windows opp til 2000, og jeg mener å ha hatt det i XP også, har man følgende problem: Dersom man skulle finne på å avbryte en utskrift midtveis, eller om noe softwareklur skjærer seg og hindrer deg i å få kjørt utskriften, da er det noen ganger KLIN UMULIG å fjerne utskriftskøen. Hadde en fin en på en terminal på jobb i dag, der det stod "Document 1, Deleting - printing". Og der stod det. Og stod det. Slettet og printet bare verre, bortsett fra at intet skjedde... Måtte til slutt reboote maskina for å få fjerna utskriftskøen. Fikk jo ikke startet ny utskrift heller så lenge dette dokumentet var opptatt med å slette og printe samtidig. Og jeg fikk et flashback til utallige scener på skolen og hjemme der noe skar seg fullstendig og dette problemet dukket opp titt og ofte.. Og da tenker jeg på hvor glad jeg er for at jeg kutta ut Windows for noen år tilbake..

 

Sorry for ekstrem OT, men det måtte bare ut, it's been a long day.

Lenke til kommentar
Ja, hvorfor ha mobiltelefoner med fargeskjerm også? Kan vi ikke bare ha en sort boks med 9 tall på og en grønn og en rød knapp. Og hvorfor skal vi ha elektronikk i bilene? Det går jo bare i stykker.

 

Tilbake til virkeligheten: Jo mer avansert teknologi du putter i en spillkonsoll, jo større er sannsynligheten for at noe går galt. Da er det viktig med god kundesupport slik at uheldige kunder får god hjelp, og jeg synes det er håpløst å klandre Microsoft ved å si at "Hadde de laget gode produkter hadde de ikke trengt god kundeservice".

 

Ja du kan egentlig spørre, 98% av innholdet på min mobil er skjeldent eller aldri i bruk. Det jeg bruker mest merksnodig nok er SMS og ringe opp/mota samtale.

 

OT:

 

Det er nå mye teknologi i både Wii og PS3 men de går ikke for et godt ord. Før virket det som det var nok å tenke å slå på X360 for å få en RROD. Hadde MS kvalitetstestet produktet sitt skikkelig hadde de sluppet unna alt de har gått gjennom til i dag.

Lenke til kommentar
O Heilage Vindauge, du einaste OS som er brukandes på ein PC, kvifor måtte vi komme langt inn i det fysste tiåret i eit nytt tusenår før de klarte å gje oss eit ordentlig utskriftsystem?

 

Om du tenker godt etter, vet du hva jeg mener.

 

Jeg forteller likevel: I samtlige utgaver av Windows opp til 2000, og jeg mener å ha hatt det i XP også, har man følgende problem: Dersom man skulle finne på å avbryte en utskrift midtveis, eller om noe softwareklur skjærer seg og hindrer deg i å få kjørt utskriften, da er det noen ganger KLIN UMULIG å fjerne utskriftskøen. Hadde en fin en på en terminal på jobb i dag, der det stod "Document 1, Deleting - printing". Og der stod det. Og stod det. Slettet og printet bare verre, bortsett fra at intet skjedde... Måtte til slutt reboote maskina for å få fjerna utskriftskøen. Fikk jo ikke startet ny utskrift heller så lenge dette dokumentet var opptatt med å slette og printe samtidig. Og jeg fikk et flashback til utallige scener på skolen og hjemme der noe skar seg fullstendig og dette problemet dukket opp titt og ofte.. Og da tenker jeg på hvor glad jeg er for at jeg kutta ut Windows for noen år tilbake..

 

Sorry for ekstrem OT, men det måtte bare ut, it's been a long day.

 

Huff.. den feilen er fæl.. :)

 

Uheldigvis så driver Microsoft med innovering og ikke kopiering, så vi har måttet leve med slike snedige løsninger, iforhold til slike løsninger som vi hadde på Macintosh og Amiga som funket fint, før Microsoft fant ut at de skulle gå en annen retning med 'avbryt utskrift' funksjonen på printeren i sine egne grafiske operativsystem.

 

Har skriver-feilen på jobb-PC'en (Win NT), og var hjemme på gamle-pc'en (XP) min.

Er usikker på om de har fikset det i Vista, fordi jeg holder på med oppgradering av Hytte v0.5 til Hus v1.0. og har ikke giddet flytte printeren.

 

Men den eksistert på både win95/98 og Millenium også, og jeg har faktisk 'rapportert feilen' flere ganger, uten at Windows har hjulpet meg med en løsning.

 

Og det er mye lenger enn 3-4 dager siden, men skal se om ikke jeg kan lage en freelance-artikkel om hvor mye jeg elsker Microsoft, dersom dem klarer å reparere feilen som vi Windows-brukere har måttet strevd med i bare 13 år nå (Teller ikke med Win 3.11 da jeg ikke husker om de hadde feilen der). :)

Lenke til kommentar

Artig hvordan en del brukere tilsynelatende forventer ubetinget veldedighet fra store selskaper, eksempelvis Microsoft. Microsoft gir ut Visual Studio til studenter, dette er jo naturligvis bare utspekulert sleiphet for å få studenter til å lære seg .Net-programmering, som selvfølgelig ikke er "ekte" programmering, siden Microsoft står bak. Microsoft gir ut Office-pakker til skoler, dette er jo så klart en konspirasjon mot OpenOffice og iOffice, slik at våre kjære barn lærer seg Microsoft Office å bruke istedet! Stakkars barn! Og ikke minst, som UrgeLol sa, Microsoft kom med Xbox360'er med loddefeil bevisst!

 

Faktum er at folk flest bruker MS Office, og inntil OpenOffice støtter OOXML skikkelig holder jeg meg til det.

 

Men, til syvende sist koker dette ned til enkelte folks naturlige forakt mot store aktører innenfor IT. Uansett hva Microsoft vil finne på så vil folk hate det. De kunne gitt ut gratis kur mot kreft og folk ville klart å finne en ondskapsfull baktanke bak det.

Lenke til kommentar
Microsoft gir ut Visual Studio til studenter, dette er jo naturligvis bare utspekulert sleiphet for å få studenter til å lære seg .Net-programmering, som selvfølgelig ikke er "ekte" programmering, siden Microsoft står bak.

Kan du definere "ekte" programmering? Er det fordi man bruker en kompilator, og ikke kompilerer programmet selv? I så fall finnes det mange åpen kildekode-kompilatorer som også er gode. Hvis man skriver et program i C#, C++, Java eller hva det måtte være, er det da MS som står bak fordi de gir bort Visual Studio til studenter?

Lenke til kommentar

For dere som lurer på hvorfor så mange xbox 360 spill blir oppskrapet, her er svaret.

 

Suit: Microsoft knew Xbox could damage discs

 

A document unsealed in a lawsuit last week suggests that Microsoft employees knew before putting the Xbox 360 on the market in November 2005 that the video game console could damage game discs.

 

Several ongoing lawsuits charge that the Xbox 360 is defectively designed because tilting or swiveling the video game console can scratch game discs playing inside.

 

Plaintiffs in a July 2007 case filed in U.S. District Court in Seattle are seeking class-action status on behalf of all those who purchased Xbox 360s.

 

Most of the declarations in the court case are sealed, but a newly unsealed motion (read it here) seeking class status quotes from the sealed declarations of Microsoft employees.

 

The motion says that Microsoft knew that when the Xbox 360 was reoriented with a disc playing inside, the disc could be damaged.

 

It quotes Hiroo Umeno, a Microsoft program manager, who said in a declaration, "This is ... information that we as a team, optical disc drive team, knew about. When we first discovered the problem in September or October (2005), when we got a first report of disc movement, we knew this is what's causing the problem."

 

After the Xbox 360 launch, according to the motion, Microsoft sent a team of engineers to stores across the country "to investigate complaints that the Xbox 360 was routinely scratching discs during demonstrations."

 

Microsoft determined that if the console was tilted, discs inside became "unchucked" and collided with the drive's optical pickup unit, leading to deep circular gouges on the discs.

 

Because of the complaints, Microsoft considered three possibilities to fix the problem, but rejected all of them.

 

One solution would have increased the magnetic field of the disc holder, but it was dismissed because it could have interfered with the disc opening and closing mechanism. Another solution -- slowing the speed at which the disc was rotated -- was rejected because it could have increased the time required for a game to load. A third solution, installing small bumpers, was too expensive. It would have cost between $35 million and $75 million.

 

Eventually, Microsoft did institute an Xbox 360 disc replacement program that sends out new discs to customers if their discs are damaged for any reason. The program only applies to Microsoft titles and costs $20 per disc.

 

A warning was also included in the product manual, telling customers to "remove discs before moving the console or tilting it between the horizontal and vertical positions."

 

But, according to the motion, Microsoft employees deemed in an internal e-mail that the warning was insufficient.

 

A warning label was also affixed to the Xbox 360's disc drive.

 

More than 55,000 customers have complained about broken discs as of April 30, according to a Microsoft employee quoted in the motion.

 

Plaintiffs in the case also include a statement from an engineering consultant who says that other electronics makers, including Sony and Nintendo, almost always incorporate the possibility that a console could be moved while a disc is rotating inside in the designs of their products. Read his declaration here.

 

A Microsoft spokeswoman said Friday the company would not comment on pending litigation.

 

The Xbox 360 has been hampered by hardware glitches. In July 2007, Microsoft took a $1 billion pretax charge to extend the Xbox 360 warranty to three years from the purchase date for cases where hardware failures are accompanied by a red flashing in the "ring of light" around the console's power button.

 

At VentureBeat, Dean Takahashi has detailed how Microsoft prior to the launch of the Xbox 360 knew that the console could fail but went ahead with the release anyway so that it could get its console quickly to market.

 

Så i stedet for å bruke 35 mill dollar til 75 mill dollar for å unngå at kundene deres kunne få spillene oppskrapet så valgte de heller å la kundene får kjøpe nye plater for 20 dollar. Ja er ikke noe tvil hva MS tjener mest på. Nei, MS satset alt på å få konsollen raskest mulig ut på markedet for å slå Sony. Noe de gjorde lurt i siden Sony allerede ville ha ledet ganske så mye om MS ikke hadde ofret kundene sine. Ikke misforstå, xbox 360 er en god konsoll i dag, med masse gode spill. Men MS fortjener ikke denne artikkelen fordi skribent nesten fikk MS gutta på besøk for å få rompehullet kyssa.

 

Kilde

Endret av UrgeLoL
Lenke til kommentar
Microsoft gir ut Visual Studio til studenter, dette er jo naturligvis bare utspekulert sleiphet for å få studenter til å lære seg .Net-programmering, som selvfølgelig ikke er "ekte" programmering, siden Microsoft står bak.

Kan du definere "ekte" programmering? Er det fordi man bruker en kompilator, og ikke kompilerer programmet selv? I så fall finnes det mange åpen kildekode-kompilatorer som også er gode. Hvis man skriver et program i C#, C++, Java eller hva det måtte være, er det da MS som står bak fordi de gir bort Visual Studio til studenter?

 

Det var ironi :) Jeg er svært glad i Visual Studio og er svært takknemmelig for at jeg fikk det fra Microsoft. Bare blir irritert når andre brukere skal finne baktanker og konspirasjoner for alt de gjør

Lenke til kommentar
Nei, MS satset alt på å få konsollen raskest mulig ut på markedet for å slå Sony. Noe de gjorde lurt i siden Sony allerede ville ha ledet ganske så mye om MS ikke hadde ofret kundene sine. Ikke misforstå, xbox 360 er en god konsoll i dag, med masse gode spill. Men MS fortjener ikke denne artikkelen fordi skribent nesten fikk MS gutta på besøk for å få rompehullet kyssa.

 

Vil si meg sterkt uenig i hva du sier på slutten her. MS har ikke ofret kundene sine. Og artikkelforfatter er ikke førstemann som får denne servicen fra Microsoft. Selv kjenner jeg mange vanlige "mann i gata" som har fått samme behandlingen fra Microsoft og syns det er feil at du mener at kun skribenten har fått MS gutta på besøk.

Lenke til kommentar
Nei, MS satset alt på å få konsollen raskest mulig ut på markedet for å slå Sony. Noe de gjorde lurt i siden Sony allerede ville ha ledet ganske så mye om MS ikke hadde ofret kundene sine. Ikke misforstå, xbox 360 er en god konsoll i dag, med masse gode spill. Men MS fortjener ikke denne artikkelen fordi skribent nesten fikk MS gutta på besøk for å få rompehullet kyssa.

 

Vil si meg sterkt uenig i hva du sier på slutten her. MS har ikke ofret kundene sine. Og artikkelforfatter er ikke førstemann som får denne servicen fra Microsoft. Selv kjenner jeg mange vanlige "mann i gata" som har fått samme behandlingen fra Microsoft og syns det er feil at du mener at kun skribenten har fått MS gutta på besøk.

 

Da har du misforstått meg. Sier ikke at bare skribenten har fått god kundeservice. Men man skryter ikke av servicen man får fra ett selskap når selskapet med vilje har i over ett år solgt ett produkt som de vet vil ryke, samt at det kan ødelegge spillene dine. Skulle det da ikke mangle at de byttet ut produktet ganske så kjapt? Men å ta 20 dollar for å byttet ut spillet som "de" er skyld i ble ødelagt er ganske dårlig kundeservice.

Lenke til kommentar
Microsoft gir ut Visual Studio til studenter, dette er jo naturligvis bare utspekulert sleiphet for å få studenter til å lære seg .Net-programmering, som selvfølgelig ikke er "ekte" programmering, siden Microsoft står bak.

Kan du definere "ekte" programmering? Er det fordi man bruker en kompilator, og ikke kompilerer programmet selv? I så fall finnes det mange åpen kildekode-kompilatorer som også er gode. Hvis man skriver et program i C#, C++, Java eller hva det måtte være, er det da MS som står bak fordi de gir bort Visual Studio til studenter?

 

Det var ironi :) Jeg er svært glad i Visual Studio og er svært takknemmelig for at jeg fikk det fra Microsoft. Bare blir irritert når andre brukere skal finne baktanker og konspirasjoner for alt de gjør

 

Så du ser ikke hensikten med å lære studenter å bruke MS-programmer i studietiden for så å kjøpe det når de kommer ut i bedriftene? Jo flere studenter som bruker MS i studiene, jo flere er det som kommer til å bruke det i jobbsammenheng. Men da er det ikke gratis lenger, da koster det tusenvis av kroner i året for f.eks. et lite spillselskap som sliter med dårlig økonomi fra før av, men programmererne kan ikke å bruke noe annet..

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...