Gå til innhold

Kommentar: Hjelp, jeg elsker Microsoft (X360)


Anbefalte innlegg

Sony valgte BluRay i PS3 for å vinne formatkrigen, det var ikke for å gi deg en bedre spillopplevelse!
Det er forferdelig mange i dag som lider av å ha store samlinger BD filmer som de kan nyte via den ypperlige avspillingsmuligheten og kvaliteten du får i PS3.

 

Klart de brukte PS3 til å fremme BD, men de ga også forbrukerne veldig mye mer enn bare en spillboks. Det ga dem fremtidens filmformat og uante muligheter som BD vil vise mer og mer.

 

Faktum er at BluRay-spilleren i PS3 er grisetreg. Der 360 leser saktest (ytterst på plata) er de omtrent like raske. Der 360 leser raskest er den mer enn dobbelt så rask som PS3. Har du lurt på hvorfor du må sitte å vente på at spill skal installere seg på harddisken på PS3 mens du kan spille øyeblikkelig på 360? Jo, det er fordi BluRay-spilleren er så fantastisk treg at PS3en må kompensere ved å legge inn data på harddisken.
Ikke mer enn dobbelt så rask? Skuffende, veldig skuffende.

 

Jeg synes det er litt trist når fanboys kun setter seg delvis inn i sakens fakta og utfører vranglære. Ja drevet er ikke supperraskt, naturlig nok, men det er mer enn raskt nok til både HD film og spill. Derimot har mange utviklere slitt med å lære seg hvordan BD formatet skal brukes optimalt for å få lave lastetider ol. En del av teknikkene som da ble brukt som workarounds var å putte innholdet flere ganger på platen slik at man slapp forholde seg til de nye utfordringene dette ga. Workarounds fra utviklere er ikke det samme som dårlig teknologi. En annen teknikk for å omgå utfordringene ble å installere kjernedeler av spillet som ble mye brukt på harddisken, men dette ga ekstremt raske lastetider som selv 360 kunne se langt etter.

 

Etterhvert ble det mer og mer vanlig å installere store deler av spillet på harddisken og dette er funksjonalitet enhver 360 eier har skreket lenge etter, så dette ble egentlig litt komisk. Spesielt når 360 eiere nå bruker NXE som et argument ;)

 

Et annet eksempel er "Resistance: Fall of Man". For å kompensere for at BluRay-drevet er så treigt så har de lagret alt av grafikkelementer 12(!!) ganger på plata. Dermed kan PS3en fortsette å lese videre rett etter å ha loadet hver level istedet for å søke seg rundt til forskjellige områder for å hente grafikken. Om du fjerner alle duplikatene hadde spillet lett fått plass på en DVD9-plate.
Forøvrig er det litt komisk at du bruker det eldste spillet som et eksempel på datamengde på en BD plate, hadde du fulgt med ville du vist at flere og flere spill nå pusher datagrensen på BD. Gode eksempler er eks. MGS4 og GT5 hvor de måtte komprimere store mengder data for å få plass på en BD plate, og her er det ingen redundans som du forsøker sette som en standard.

 

Så, Sony pushet BluRay ned halsen på PS3-eiere som vil ha en god spillekonsoll og gir seg katta i HD-film. Faktum er at PS3 hadde vært en bedre spillekonsoll (raskere å lese data) om den hadde hatt en tradisjonell DVD-leser kontra BluRay. I tillegg hadde den vært billigere. For meg som vil ha en god spillekonsoll og ikke filmspiller så gir det en sur smak i munnen.
Noe billigere hadde den blitt men ikke mye, og det andre du sier her er rent sprøyt og tullball. Håpløst..

 

Hvor var denne logiske sansen MagnarP dro frem her? Den virker helt fraværende.

 

ON TOPIC derimot så er jeg helt enig i at MS gir fantastisk service på 360en. Jeg vet ikke om noen andre selskaper eller andre produkter der du får på-døra henting og levering, reparering på under en uke inkl. transport og i tillegg gjør de dette uten å stille noen spørsmål! Min 360 hadde ikke intakt garantisegl da jeg sendte den inn men likevel, etter 5 dager var ny konsoll levert på jobb med DHL. Greit at det er MS feil at mange har problemer med sin 360 og det er klart deres ansvar å gjøre nødvendige reperasjoner men likevel så er servicen de gir på 360en milevis foran alt annet og det er absolutt verd en artikkel på gamer.no.
Jeg legger til en "halleluja x 3" her også glemmer vi alle de som har slitt med å få service på boksen. Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
En konsoll i dag uten harddisk er tildels ubrukelig og jeg ville aldri kjøpt en av dagens generasjon uten.

 

Kanskje du skal fortelle det til de som kjøper 360 arcade og Wii og se hvor mye de bryr seg. Med Wii så kan man vel ikke oppgradere fra den 512 megabyte plassen den har en gang selv om man ville. Likevel selger den hundreogførtitusen ganger bedre enn PS3. Tipper Nintendo angrer fælt på at de ikke la inn harddisk som standard og bluray format nå gitt.

Hehe jeg fulgte med i tråden hvor du promoterte Arcade boksen til 979,-. De fleste som kjøpte den gjorde det fordi de ville ha en ekstra boks på kjøkkenet eller en ekstra fordi den gamle var chippet/moddet ol og ville ha en i reserve. Det virket ikke som noen så på den som en fullverdig boks.

 

Wii har et helt annet fokus enn både 360 og PS3 så her igjen forsvinner din logiske sans som alltid i innleggene dine. Men hadde du fulgt med så hadde du faktisk fått med deg at selv Wii eiere har klaget hals over hode at de ikke har bedre lagringsmuligheter i boksen. Men slikt får du ikke med deg som mye annet.

 

Prøv å se lenger enn din egen nesetipp og prøv å forstå at et stort flertall ikke bryr seg om annet enn å spille. Halvparten av konsoll eiere går aldri online med maskinene sine en gang.

Den eneste som ikke ser lenger en egen nesetipp i denne tråden er nok deg. De som absolutt ikke vil ha HD film på spillboksen kjøper ikke PS3, så enkelt er det at det ikke burde være noe argument ene eller andre veien engang. Derimot er det mange som kjøper boksen selv om de ikke synes BD er et pluss men vil ha det for fremtiden og slippe å måtte kjøpe egne BD spillere.

 

EDIT:

Jeg spiller forøvrig ekstremt lite online, men når jeg en sjelden gang gjør det er jeg meget glad for å slippe å måtte betale et eget abbonement for det!

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Ja, ser at dette har skjedd. Og det er litt kjedelig og i hvert fall ikke forventet. Nå handlet jo ikke saken om hva som var den beste konsollen - og var ikke ment for å fyre opp under diskusjonen om hvilken som er best. Men her er mange fanboys ute og går, på begge sider.

 

Krangling har det alltid vært: Fra Amiga VS Atari-diskusjonene på 80-tallet, husker selv jeg hatet MS intenst under hele nittitallet.

 

Beklager, men her må jeg bare hoppe inn i diskusjonen.

Hvordan kan du ikke ha forventet en konsoll krig etter den artikkelen.

Det første jeg tenkte når jeg så overskriften var flame war.

Artikkelen er av den typen som ville fått lukket en tråd hvis den var lagd av en vanlig bruker på forumet. Ikke så mye på grunn av innlegget selv, men fordi enhver moderator kan se hvor diskusjonen vil ta veien. Men siden denne tråden er basert på en artikkel vil nok krangelen mellom MagnarP og resten bare fortsette til evig tid.

 

Jeg har ikke tall på hvor mange konsollkriger jeg har lest på dette forumet.

Du har all rett til å være glad over servicen du fikk. Det er dessverre ikke vanlig med bra service lenger så det er fint at MS prøver å sette en standard.

Likevel så ga du bare blod på tann til diverse Xbots (måtte bare bruke det ordet en gang :p ). Plutselig har du gitt dem en legitim grunn til å hakke på alle andre konsoller. Nå kan de bare si: "Se, til og med en skribent på Gamer.no er MS fanboy."

Dette vil bringe ut de hardcore Sony fansene, og krigen er i gang.

 

Det interessante er hvordan jeg fortsatt husker at en annen skribent skrev en artikkel om hvor dumt det var å være fanboy.

Jeg vet at skribenter er forskjellige, men burde ikke redaksjonen holde en mer konsekvent linje når det kommer til ting som dette.

Vil dere ha flame wars på dette forumet eller ikke?

Kan være ganske underholdende når alt kommer til alt, men moderatorer flest har alltid sett på det som en negativ ting.

-----------------------------------------------------------------

Til resten av dere. Kos dere for all del med konsollen dere har.

Jeg kjøpte en PS3 fordi jeg følte at den utfylte min spill-PC bedre (siden mange 360 spill eventuelt kommer til PC), men jeg misunner likevel 360 eiere for en del eksklusive spill.

Jeg irriterer meg over Sony sin manglende handlekraft når det kommer til ekslusive spill og innhold, og jeg syns konsollen gjerne kunne vært billigere.

Jeg er likevel fornøyd med mitt valg og synes det er en flott konsoll.

Ingen fanboys av andre konsoller skal få meg til å angre på mitt valg.

Jeg vil heller ikke prøve å få andre til å angre på sitt valg ettersom jeg godt kan se at de andre konsollene er veldig bra de og.

Har faktisk hatt lyst på en 360 lenge, men kan ikke forsvare kjøpet enda når jeg kan bruke den såpass lite (den ville måtte konkurrere med PS2 og PS3, mens PCen min har ingen konkurranse store deler av året).

 

Og la nå krangelen med MagnarP ligge død. Jeg tror han skjønner at han er nedstemt, og vi vil ikke la denne diskusjonen bli for personlig vil vi vel?

Denne tråden var i hvert fall god underholdning på søndags kvelden, om ikke annet.

Lenke til kommentar

- PS3 kjøpte jeg pga. den meget gode gjennomføringen og et helhetsmessig fokus på å være en nextgen underholdnings konsoll. Samt ikke minst en haug av brilliante og ekslusive titler. Den er i tillegg stille som en mus, har aldri varmeproblemer selv med folding@home 24/7 som hadde vært russisk rulett med en 360.

 

- Xbox360 kjøper jeg snart(jasper) utelukkende kun fordi 2-3 spill har vekket min interesse, men derimot har jeg ikke villet kjøpe den på mange år pga. mange håpløse designfeil og mangler i boksen. De ekslusive titlene jeg har lyst på er i tillegg meget gode, akkurat som PS3 sine. Det er også noen som utvikler med 360 som hovedfokus men porter til andre, derfor vil jeg ha begge boksene så jeg kan velge hvilken boks jeg kjøper hvilket spill til.

 

- Wii kjøpte jeg fordi den har et unikt konsept og design over spillene sine som ingen andre bokser har. Wii er i en egen klasse selv om den ikke er like avansert som de to større boksene. Samt at her fikk jeg unike muligheter til å spille sammen med dattern som ingen av de andre boksene ga i like stor grad.

 

Jeg forsvarer ingen bokser, jeg blir dog helt oppgitt over hvordan enkelt forsøker å vri på fakta for å fremme "sin boks". Jeg liker i utgangspunktet alle boksene, men klarer fint å se deres svakheter og styrker.

 

Noen her oppfører seg dog som fullblods fanboys og biter seg med nebb og klør fast i kun en boks og det er helt utrolig hva de klarer å skvise ut av seg av tullprat om andre systemer, i deres forsvar.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
- PS3 kjøpte jeg pga. den meget gode gjennomføringen og et helhetsmessig fokus på å være en nextgen underholdnings konsoll. Samt ikke minst en haug av brilliante og ekslusive titler.

 

- Xbox360 kjøper jeg utelukkende kun fordi 2-3 spill har vekket min interesse

Der har du begrunnelsen min for akkurat det motsatte. ;)

Lenke til kommentar
ON TOPIC derimot så er jeg helt enig i at MS gir fantastisk service på 360en. Jeg vet ikke om noen andre selskaper eller andre produkter der du får på-døra henting og levering, reparering på under en uke inkl. transport og i tillegg gjør de dette uten å stille noen spørsmål! Min 360 hadde ikke intakt garantisegl da jeg sendte den inn men likevel, etter 5 dager var ny konsoll levert på jobb med DHL. Greit at det er MS feil at mange har problemer med sin 360 og det er klart deres ansvar å gjøre nødvendige reperasjoner men likevel så er servicen de gir på 360en milevis foran alt annet og det er absolutt verd en artikkel på gamer.no.

 

Plextor har samme løsning med DHL. Iallefall som jeg har erfart. Litt Off Topic, men.

Lenke til kommentar
Jeg forsvarer ingen bokser, jeg blir dog helt oppgitt over hvordan enkelt forsøker å vri på fakta for å fremme "sin boks".

 

Jeg vil nok påstå at du fremstår som en som både forsvarer og fremmer PS3 i noen av dine innlegg. Hadde du ikke hatt et sterkt forhold til PS3 tror jeg ikke du hadde brydd deg nok til å la deg irritere.

Lenke til kommentar
- PS3 kjøpte jeg pga. den meget gode gjennomføringen og et helhetsmessig fokus på å være en nextgen underholdnings konsoll. Samt ikke minst en haug av brilliante og ekslusive titler.

 

- Xbox360 kjøper jeg utelukkende kun fordi 2-3 spill har vekket min interesse, men derimot har jeg ikke villet kjøpe den på mange år pga. mange håpløse designfeil og mangler i boksen.

 

- Wii kjøpte jeg fordi den har et unikt konsept og desig over spillene sine som ingen andre bokser har. Wii er i en egen klasse selv om den ikke er like avansert som de to større boksene. Samt at her fikk jeg unike muligheter til å spille sammen med dattern som ingen av de andre boksene ga i særlig grad.

 

Jeg forsvarer ingen bokser, jeg blir dog helt oppgitt over hvordan enkelt forsøker å vri på fakta for å fremme "sin boks". Jeg liker i utgangspunktet alle boksene, men klarer fint å se deres svakheter og styrker.

 

Noen her oppfører seg dog som fullblods fanboys og biter seg med nebb og klør fast i kun en boks og det er helt utrolig hva de klarer å skvise ut av seg av tullprat om andre systemer, i deres forsvar.

 

Du er den siste i denne tråden som bør kalle andre fanboys. Og du har kalt både meg og thklinge det. Hadde du unnskyldt MS like mye hvis de hadde valgt hd-dvd og harddisk som standard og tatt dobbelt pris for den i forhold til PS3 som brukte dvd f.eks? Det tviler jeg på ja.

 

Da hadde jeg kritisert MS like mye som jeg gjør Sony nå.

Lenke til kommentar

Det er rett og slett vanskelig å ta deg alvorlig MagnarP. Veldig vanskelig. Så jeg tar meg ikke nær av at du forsøker å dytte meg som en fanboy fremfor andre soleklare kandidater her ;)

 

DVD er et elendig konsollformat, noe MS smertelig fikk erfare da de var idiotiske nok til å release bokser hvor DVD leseren manglet en gummiforing rund leserdioden som lagde de legendariske ringene i platene som ødela dem. Den samme foringen var tilstede i PC utgaven av den samme DVD leseren.

 

I tillegg er det idiotisk å måtte lete etter spesifike DVD lesere i boksen før man kjøper for å få en leser som ikke høres ut som et jetfly? 360 eiere har gjort DVD leseren til en ting de nevner når de lister opp hvilken boks de har.

 

Jeg kjøpte PS3 delvis pga. BD. Platene er tilnærmet umulig å ripe opp. Så selv om ikke konsollen ødelegger dem for deg som Xbox360 gjorde, så vil du slite med å ødelegge dem selv.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Det er rett og slett vanskelig å ta deg alvorlig MagnarP. Veldig vanskelig. Så jeg tar meg ikke nær av at du forsøker å dytte meg som en faboy fremfor andre soleklare kandidater her ;)

 

DVD er et elendig konsollformat, noe MS smertelig fikk erfare da de var idiotiske nok til å release bokser hvor DVD leseren manglet en gummiforing rund leserdioden som lagde de legendariske ringene i platene som ødela dem. Den samme foringen var tilstede i PC utgaven av den samme DVD leseren.

 

I tillegg er det idiotisk å måtte lete etter spesifike DVD lesere i boksen før man kjøper for å få en leser som ikke høres ut som et jetfly?

 

Jeg kjøpte PS3 delvis pga. BD. Platene er tilnærmet umulig å ripe opp. Så selv om ikke konsollen ødelegger dem for deg som Xbox360 gjorde, så vil du slite med å ødelegge dem selv.

 

Javel.

 

Hadde du unnskyldt MS like mye hvis de hadde valgt hd-dvd og harddisk som standard og tatt dobbelt pris for den i forhold til PS3 som brukte dvd?

Lenke til kommentar
Jeg forsvarer ingen bokser, jeg blir dog helt oppgitt over hvordan enkelt forsøker å vri på fakta for å fremme "sin boks".

 

Jeg vil nok påstå at du fremstår som en som både forsvarer og fremmer PS3 i noen av dine innlegg. Hadde du ikke hatt et sterkt forhold til PS3 tror jeg ikke du hadde brydd deg nok til å la deg irritere.

Jeg reagerer på all uriktighet(bare så vi ikke legger for mye vekt på ordvalget her?) og feilaktighet rundt det jeg ser på som min hobby, hardware og teknologi :). Hadde du fulgt med i forumet så hadde du sett at jeg går på mye tullball som dras mot div. produsenter.

 

Jeg hverken fremmer eller forsvarer PS3, men lar ikke tåpelige påstander og faktavridninger gå som sannhet. Derimot skal det en 360 tilhenger til for å påstå at man da forsvarer og fremmer ;)

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Den bør begrunnes eller forklares ;) Die-Hard promotører for 360 her inne har jo sagt at den kun har et fokus, spill.

Jeg tenkte på at Xbox 360 har en del eksklusiver som interesserer meg, samtidig var jeg ikke interessert i Blu-Ray, trådløst nettverkskort osv. Jeg kjøpte en konsoll for å spille på den, og 360 har mer enn nok spill til å oppfylle det kravet.

 

Samtidig er det nå en del eksklusiver på PS3 som fanger min interesse, for eksempel Uncharted: Drake's Fortune. Jeg skulle tro omtrent dette er tilfellet for deg også, bortsett fra at det er motsatt konsoller.

Lenke til kommentar

Seriøst? Ikke mer seriøst enn man kan ta dette forumet vel? Kommer det håpløse påstander mot Intel, AMD/ATI, Nvidia, PS3, Wii og for den saks skyld 360 som jeg helt klart ser er feil så reagerer jeg på det.

 

Men det er helt klart at enkelte tar dette mye mer seriøst enn meg ja ;)

 

Jeg er opptatt av at ting fremstilles som de er, og er i den måte en av de som minst kan kalles en fanboy i dette forumet siden jeg er i alle "leire" som man så fint kan kalle det.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...