Gå til innhold

Asus P6T Deluxe tråden!? (X58 -Ci7)


pcp160

Anbefalte innlegg

Heisann ja, og velkommen til Forumet, tråden, og det nye året, Kris/DxO :)

 

Jeg tror for en ting ikke du skal bekymre deg alt for mye over den temperaturen, så lenge det er stabilt. Den er litt høy, men det er jo ingenting her som har vondt av 65 grader.

Når det gjelder kjøleblokk for hovedkortet, så er det med dette kortet (som med de fleste HK), slik at temperatursensorenfor MB-temp ikke sitter på noen av chipene under heatpipen. Så ny/bedre kjøler der vil neppe gi store utslag.

På mitt gamle P5K Deluxe satt sensoren oppe mellom toppen av minnebrikkene, og jeg vil komme tilbake til det når jeg er 100% sikker ifht plassering på P6T, men jeg tror pr i dag at sensoren sitter like over PCI-e 2 sporet, på dette kortet.

 

Det at du nå rapporterer høy temperatur i kombinasjon med at jeg ser at du har noe gode og varme poteter av noen skjermkort (HD4870x2 i PCI-e slot nr 2), gjør at jeg nå er enda sterkere i troen på at det er nettopp der sensoren sitter på P6T.

 

Jeg har enn så lenge bare et 8800GTS-640 i den øverste sloten og dette har en heldekkende vannblokk. Kjører for tiden i7-920 på 3,8Ghz og har bare den originale boxedkjøleren, og Q-fan på medium. Tok en liten test her nå; etter at maskinen har vært på i 6 timer har jeg MB temp som ligger å vaker rundt 49 grader. Etter 10 minutter Prime stresstest går MB temp opp til 52 grader. Så dermed er det liten sammenheng mellom overklokking og høy belastning av CPU/minne og MB temp hos meg, og jeg tror det er dine grafikk-kort som gir deg en høy avlest MB-temperatur.

 

En annen sak er at noe av grunnen til at jeg sier jeg syns du ikke skal bekymre deg, er at jeg har forsøkt å finne denne sensoren ved hjelp av en vifte, og med en romtemperatur på rundt 22 grader, så faller MB-temp fra 45 til 6 grader i løpet av under 10 sekunder med blåsing mot PCI-e port nr 2. Så enten er denne sensoren helt ute å kjøre, eller så er den laget slik at den skal forsøke å fange opp strålevarme fra den nederste chipen under heatpipe (den som lyser Asus) slik at det ikke er overflatetemperatur i celsius den egentlig viser, men et estimat for at hvis det er feks er 70 grader på sensoren, så er det ca 50 på chipen. Jeg vet ikke, men ville ikke latt meg stoppe av dette.

 

Kjenn heller på heatpipen, hvis du klarer å holde på den uten å brenne deg er det ingenting under den som brenner opp heller. Det er i alle fall min mening om denne saken, så langt. ;)

 

takker for svar,fant uansett kjøle blokker til HK, GPU`S og Cpu på http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php så det er i boks:). kan godt vente en uke eller to til jeg peiser opp igjen.

MVH Kris

Endret av DxO
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, hvis man først skal ha vannkjøling på CPU så mister man jo kjøling på heatpipen så da er det jo aldri dumt med ekstra kjøling der. Jeg tipper vannkjøl på dine skjermkort vil få ned den avleste MB-temperaturen.

Har du link, eller nærmere beskrivelse til den blokka du fant?

 

Er litt på utkikk etter dette selv med tanke på mest mulig vifteløst, og hadde egentlig tenkt å kjøpe X58 med kjøleblokk (feks Gigabyte), men det ble P6T, og det ser jo ut som man enkelt kan lage noe. Så si gjerne hvilket du har funnet frem til, eller om du vet om NB blokker for Rampage passer Deluxe også? ;)

Lenke til kommentar

Hei igjen. Det er dette settet jeg hadde tenkt og grabbe til meg, men er nok ikke i hus før medio januar. Jeg er ikke sikker, tror ikke det om hverandre. Ellers er det EK som kommer med fult sett, foreløpig bare mosfet blokker.

http://www.pcgameshardware.com/?menu=brows...8465;_id=949743

 

Men hadde jeg ikke kjøpt dette kortet enda hadde jeg leita litt rundt før jeg bestilte da det kommer med full WaterColling fra asus i butikken om ei uke eller 2 leste jeg på en eller annen side her ene dagen

 

Kris

post-180855-1231006563_thumb.jpg

post-180855-1231006573_thumb.jpg

post-180855-1231006587_thumb.jpg

Endret av DxO
Lenke til kommentar

Kan nå slå til med 3.8ghz stabilt, over det så så det ut til og bli ustabilt.

 

Så blir nok den nye 24/7 klokken min, nå er det starte med og redusere strømmen litt hver dag for og se hvor langt jeg kommer ned fra 1.35v som jeg kjøre nå.

 

men jeg har ikke helt roen enda på denne klokkinga på i7, så har nok mer og experiementere og lese rundt.

 

Er åpen for tips vist noen har noen som kansje kunne fått meg til og kjørt 4ghz, kjekt med runde tall.

 

kjøre multiplier på 20x

bus speed 190

1.35v core

1.64v dram

 

Kan tilføye mer info vist det kan hjelpe.

Lenke til kommentar

Jeg endte opp med dette kortet (sammen med 920 og 6GB DDR-1600), og foreløpig er jeg godt fornøyd. Jeg har ikke overklokket noe enda, men har en kommentar til layouten på kortet.

 

De fleste kabeltilkoblingene (SATA, SAS, IDE) går inn på siden av kortet, ikke på selve kortet. Det er derfor lurt å sjekke at ikke harddiskene kolliderer med kabeltilkoblingene på hovedkortet. (Det gjorde de i mitt Lian-Li kabinett, og jeg måtte flytte dem opp til 5,25-brønnen) Jeg vet ikke om dette er vanlig på x58-kort, men det ble et irritasjonsmoment for meg.

 

Ellers har kortet en god manual, og godt oppbygd bios. Power/reset-knapp på selve hk er også et pluss dersom man kjører kortet åpent i forbindelse med overklokking etc.

Lenke til kommentar

Etter litt mer lesing på tester rundt på nettet så har jeg kommet frem til at jeg kunne ha

auto på volten på det meste utenom core og dram.

 

i7 920 er veldig lett og overklokke, volten er nå satt ned til 1.4v.

Det va alt som skulle til og nå 3.8ghz på denne med luft.

 

Må si meg temmelig fornøyd med dette og merker jeg har mer FPS i spill med mitt

XFX GTX 280 xxx oc, en det jeg hadde på min Core 2 duo E6600 @ 3.4ghz.

 

men det er vel det man burde forvente når man smeller opp 8 lapper for ny oppgradering :whistle:

Endret av Digidice
Lenke til kommentar
Er det noen her?

 

Lite liv syns jeg.. :cry:

 

Hehe rene kirkegåren her syns jeg og, regne med fleste henger på di utlanske sidene.

 

Ellers så er det få folk med dette kortet og som drive overklokking med det.

Hadde egentlig tenkt og gå for MSI x58 platinum, da det slo meg at man kan ikke starte med dritt i begynnelsen og få futt i slutten.

 

Jeg satt meg ned og tenkte, "her må jeg ha det beste. Helt fra starten"

Så da ble P6T uten OC-Palm kjøpt, og istedet for og lure på om jeg kan stille VRAM frekvensen, fjernet P6T all tvil.

 

Kjempekort. Gamere bør kjøpe det. Anbefales. :thumbup:

Lenke til kommentar

Da har jeg også bestilt dette hovedkortet med i920 cpu og 3gb 1375mhz cl7 minnne.

 

Håper det er mulig og bruke den gamle vannblokka mi, men det er vel tvilsomt. Hvilken vannblokk bør jeg gå for? og må hovedkortet også kjøles med vann når man ikke har luftkjølt cpu?

Lenke til kommentar
Ja din jævla fittekuk, det ligger i skapet, skal jeg ta bilder med fuck-fingeren så du kan se? :mad:

Hehe, jeg vet ikke riktig hvem som flipper ut her jeg?

"Det ligger i skapet" - Så du har altså ikke testet kortet, men kun sett på det?

Får jeg ikke lov og anbefale kortet ut ifra alle de reviews som er gjort? :cry:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=388713

7 reviews er gjort og alle har gitt award. ;)

 

Anbefales! :thumbup:

Lenke til kommentar

Huff og atter Huff, denne diskusjonen har blitt tatt et titals ganger før. Stort sett alle X58-hovedkort får anbefalt, hvorfor? Jo fordi X58 er Intel sitt toppkort. Men om kortet har den forskjellen vs et eldre Socket 775-hovedkort er for å si det mildt, diskuterbart :)

 

Som du sikkert vet, personangrep er ikke lov, kanskje det var det på ITavisen, men det er ikke lov her etter hva jeg vet. Men det er kos at folk reagerer. (Og Nei, jeg har ikke rapportert deg og kommer heller ikke til å gjøre det) :)

Endret av Giallorossi
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...