Jump to content
Sign in to follow this  
pcp160

Asus P6T Deluxe tråden!? (X58 -Ci7)

Recommended Posts

Asus P6T Deluxe er et helt nytt kort med sokkel LGA1366, og X58/ICH10R chipset, for de nye Intel Ci7.

 

Regner ikke med at dette er så utbredt enda. Men jeg er tilhenger av samletråder for litt "entusiast-rettede" hovedkort, og har både lært mye, og delt mange erfaringer i slike tråder gjennom noen år på forumet.

Jeg startet "P5K tråden" omtrent på samme måte som denne for ca 1,5 år siden. Den har til slutt blitt på utrolige 140 sider, og forhåpentligvis vært til glede og/eller nytte for mange i løpet av den tiden. :)

 

Likheten mellom P6T Deluxe og P5K Deluxe kan vel sies å være at begge skal være gode etusiast-kort, uten å være helt ekstreme, og begge var (er) også uforholdsmessig dyre helt i starten :whistle:

Jeg ser ikke bort fra at P6T Deluxe kan bli et like "allemannskort" som P5K ble på litt sikt. Og at det vil komme både enklere, og kanskje forbedrede varianter etterhvert?

 

 

Asus P6T skal ha gode klokke-egenskaper, og min første tanke når jeg ser tweaker delen av bios, er at det minner meg litt om de gode gamle DFI Lanpaty Nforce4 kortene. For de som ikke ble noe klokere av det, så betyr det kort og godt at her er det svært mange innstillingsmuligheter, og det finnes reset og av/på knapper onboard, og det har jumpere for de som vil ha de mest ekstreme spenningene V-core for minne og CPU.

Kortet kommer også med en 2 ports SAS kontroller, som betyr mulighet for feks 2x 15.000rpm disker i raid0 (for de som måtte ønske det.)

 

Vel, skal ikke skrive så mye mer om dette nå, da jeg først og fremst bare ønsker å "lodde stemningen", og høre om det er andre som har det, eller har planer om å skaffe dette kortet. Og som dermed kanskje ønsker å dele erfaringer og tips etterhvert?

 

Jeg skal bruke dette med Ci7 920, 3x2GB Corsair DDR3 1600, og håper jo å få til noe klokking også. Først med boxed, og etterhvert med vann (har ikke passende blokk her og nå)

 

Hvis det viser seg å bli noe interesse for det, vil jeg forsøke å oppdatere forsiden med relevant informasjon etterhvert.

I motsatt fall, eller hvis det allerede eksisterer en slik tråd (som jeg ikke har sett), kan jo denne bare dø stille og rolig... :D

 

Noen halv-dårlige bilder er alt jeg har å by på så langt.

 

 

post-56388-1228330520_thumb.jpg

 

post-56388-1228330478_thumb.jpg

Edited by pcp160

Share this post


Link to post

Har og gått til anskaffelse av eit P6T deluxe kort. og må sei at førsteinntrykket e meget bra. Er fortsatt berre i innkøyringa av kortet og har ikkje utforska det så mykje.

Køyrer det ilag med ein i7920,hd4870 1gb, foreløpig 2GB billigminne.

 

kjem til å følge med på denne tråden og vil bidra med mine erfaringar når den tida kjem. blir nok noke overklokking når noctua festa kjem i posten.

 

ps: vil forsovidt ha 3 system med P6T tilgjengeleg :ph34r:

Share this post


Link to post

Jeg var såpass usikker på relasjoner mellom minne og cpu/base- clock på Ci7, og setter også pris på det lille ekstra, så jeg valgte disse Corsair TWIN3X 1600MHz DDR3, 6GB.

Egentlig mest for å være sikker på å ha litt "å gå på" ifht hastigheter.

Nå har jeg bare akkurat fått satt i gang dette her, og har boxed kjøler, så jeg kjører på 3,1Ghz akkurat nå, og har så langt ikke prøvd høyere enn ca 3,4Ghz.

 

Jeg har fortsatt mye å lære når det gjelder "bus'er" og relasjoner på X58, og man kan vel si det er mer i bios jeg IKKE forstår, enn hva jeg faktisk forstår, her og nå. :blush:

Vil nok ta noen dager før jeg har klart for meg sammenhengene her.

Jeg tør dermed ikke si noe for sikkert enda, men inntrykket jeg har så langt, er at du vil greie deg fint med DDR3 1333. Minneytelsen er jo vanvittig bra uansett, så dersom det ikke er en flaskehals for overklokking, er det neppe noen flaskehals noe annet sted heller.

 

Men, andre får si det sikkert, eller så vil jeg også komme tilbake til det når jeg har høstet litt mer erfaring.

 

Er det forresten noen som vet hvordan jeg kan la vær å laste Express Gate, eller hva det nå het, dette Linux OS'et som ligger på SSD. Syns i og for seg det er kult, men dette, sammen med Raid0 oppsett gir fryktelig lang boot-tid. Er det noe jeg kan skru av, eller må man installere programvaren for dette å gjøre endringer i Windows...? (hvis noen har erfaring med dette fra andre kort enn X58 er det sikkert det samme, så hører gjerne om det ;) )

Share this post


Link to post

splashtop'en kan du skru av i bios ;) samme med sas-kontrolleren. sparer mykje tid på oppstarten ved å gjere det. har fortsatt tilgode å teste systemet grundig. men har merka at 2GB minne faktisk ikkje held som midlertidig løysing ein gang ;P

Share this post


Link to post

Takk for tipset Skibbe10. Raid config siden må jeg bare finne meg i å vente på, siden jeg bruker raid, og har allerede skrudd av SAS og IDE kontrollere.

Men etter at du bekreftet at man kan skru av Express Gate i bios lette jeg litt mer, og ser nå at de har "gjemt" dette valget i Tools menyen, så fikk skrudd det av nå takk. ;)

 

2GB minne blir som du nevner fort for lite, hvis det er Vista vi snakker om. Men hadde du 2GB DDR3 fra før av, eller var det budsjettet som stoppet deg Skibbe?

Edited by pcp160

Share this post


Link to post

det var nok budsjettet som stoppa meg. so tok sjangsen på å kjøpe den billigaste 2GB brikka for og so vente på litt prisfall i ddr3-sjikte. Men blir vel til å kjøpe meg ein finfin julepresang ala dominator-serien ;)

 

Køyrer Vista 64-bit og til no fornøgd med da. Har greidd meg med 2GB på vista på gamle maskina i 2 år. Men ser at det ikkje nyttar lengre. Gledar meg no til monteringssetta til Noctua NH-U12P kjølarane :D Då blir det bedre kjøling, stillare maskin og meir rydding i kabinettet.

 

Kva temperaturar du opplever med stock-kjølaren? Har sjøl ikkje vå over 46grader på cpu. Hovedkortet held seg under 35grader. Men reknar med at begge synk ein del med ny kjølar og eg koblar til sidedørsvifta(230mm)

 

Mats

Share this post


Link to post

Jeg skjønner Skibbe10, og hvis du altså bare har en minnebrikke er det jo ikke bare minnemengden som er problemet, ytelsesmessig blir det jo singlechannel og ikke særlig bra.

 

Men må jo si at så langt er det et strålende klokke-oppsett dette her, og jeg har så langt mye mindre varmeproblemer her, enn med den gamle Q6600.

Kjører nå Ci7 920 på 4,01Ghz og 3x2GB minnet på 1600Mhz effektivt, og med standard kjøler har jeg da litt under 60 grader i FSX, (som er det av mine programmer som unytter quacore mest i praksis).

Med Prime blir det fort rundt 70 grader, men har da ikke kjørt lenge, og tror heller ikke det er stabilt over tid.

 

post-56388-1229042561_thumb.jpg

 

Har riktignok disablet HT, noe som tydeligvis også gjør klokking lettere og kjøligere. Det er vel ikke stort mer enn SuperPi stabilt med HT på, og med den spenningen jeg bruker akkurat nå.

Men det lover jo veldig godt for hva som skal bli mulig med vannblokk på plass. :)

Edited by pcp160

Share this post


Link to post

Hmm vet ikke om noen gode kjølere/vifte til dette kortet? Sliter litt med og finne noen til cpu'en her hehe. Nå er liksom kjøler/vifte det eneste jeg mangler :p

Share this post


Link to post

PCP160: Ja med singlechannel går ytelsen ned.. menmen det skal nok komme seg med tida ;)

Bra klokk på stock-kjøler det der. Blir kanskje litt klokking på meg i helga, så skal komme med resultater.

 

Halky: Eg har gått til innkjøp av Noctua NH-U12P kjølar og "bestilt" monteringssett direkte frå noctua. Noko som er gratis. Får og kjøpt samme kjølar hos Komplett for rundt 660kr meina eg da va.

Share this post


Link to post

den veier som ein god kjølar skal ;)

770gram så skal gå fint det og aldri høyrt om noken som har hatt problem med da.. er berre å ha det i bakhode når ein skal flytte på pc'en ;)

 

Link til prisguide

 

link til å få monteringssettet tilsendt ligg inne i Core I7 tråden under prosessor-delen av forumet.

Share this post


Link to post

Jeg lurer på noe her. :)

 

Det er jo angivelig slik, med Ci7, at DDR3 som krever over 1,65V i følge diverse advarseler kan gi permanente skader på prosessoren.

Siden jeg har 3x2GB Corsair DDR1600 skulle jeg egentlig være trygg. Dette er jo minne som i følge Corsairs datablad skal være spesielt testet og laget for X58, og det er jo derfor de selges i pakke på 3 også.

 

Men det jeg da finner litt snodig er at hvis jeg setter de til sin standard performance profil XMP (9.9.9.24@1,65Volt) så blir Dram Bus Voltage automatisk satt til 1,66Volt, og det skrikes og bæres advarsler om død og fordervelse.

Det jeg ikke skjønner er at jeg ikke får lov å sette 1,65V manuelt, jeg må velge mellom 1.64Volt, eller 1.66Volt... Kjører på DDR3 1523Mhz, så 1,66V burde være overkill og helt undøvendig.

 

Er ikke det litt sprøtt, og er det slik hos alle andre også, eller har jeg kanskje en uegnet bios-versjon eller noe sånt?

Share this post


Link to post

Har fått installert nytt system med dette kortet jeg også, nå :) Får melde meg på denne tråden litt. Noen generelle tips angående kortet?

Share this post


Link to post

for raskere boot kan du skru av splashtop'en og sas raid kontrollaren i bios.. noko som kutter ned boot tiden med halv-minuttet. Utanom det er det å prøve seg fram og eksperimentere med ulike funksjonar.

 

God jul

Share this post


Link to post

Det er godt å se det er fler enn meg som finner det litt snodig at man ikke kan sette 1.65V V-dimm, men av hva jeg har klart å finne ut er det sånn det er på X58, og jeg velger å tro at den 0.01 Volten ikke betyr stort i praksis.

Med minnefart på ca 1520Mhz som jeg også bruker (920@3,8Ghz) virker det forøvrig stabilt med 1,64V V-dimm også, men har ikke kjørt langvarige tester på dette.

 

Vet ikke egentlig om noe spesielt annet enn dette vanlige, med å skru av alt du ikke bruker som Skibbe10 nevner Mr.SS. Jeg kjørte raid0 med noen Raptorer, og hvis man da har på Express Gate, SAS-kontroller, IDE-kontroller, sammen med Intel Raid, bruker det fryktelig lang tid på å boote.

 

Er det noen her som har fått til å lagre profiler i bios?

Jeg tror ikke jeg skjønner opplegget helt. Jeg har brukt liknende på diverse andre Asus HK, men her, når jeg prøver å skrive inn et eget navn på en profil, så endres det bare tilbake til "default" :hmm:

Share this post


Link to post

Heisann

 

Jeg kjører ASUS P6T og er ikke helt fornøyd pga av varme men temperaturen i kabinettet er nok ganske høy pga skjermkortene. I følge PC probe2 ligger tempen på hovedkort på 65 grader ved belastning. Uten belastning ligger tempen på ca 42 grader. Så jeg leiter etter kjøleblokk til hovedkortet nå :cry: Ellers fungerer kortet bra. Har stilt ned klokker til default også inntil videre. :dontgetit:

 

Cpu: i7 920 cpu

Hk: p6t deluxe

Minne: OCZ 6GB Intel® i7 Triple Channel 1600

Skjermkort: 2x Club3D HD4870X2

HDD: 4x raptor 74GB raid-0

 

Kris

Share this post


Link to post

Heisann ja, og velkommen til Forumet, tråden, og det nye året, Kris/DxO :)

 

Jeg tror for en ting ikke du skal bekymre deg alt for mye over den temperaturen, så lenge det er stabilt. Den er litt høy, men det er jo ingenting her som har vondt av 65 grader.

Når det gjelder kjøleblokk for hovedkortet, så er det med dette kortet (som med de fleste HK), slik at temperatursensorenfor MB-temp ikke sitter på noen av chipene under heatpipen. Så ny/bedre kjøler der vil neppe gi store utslag.

På mitt gamle P5K Deluxe satt sensoren oppe mellom toppen av minnebrikkene, og jeg vil komme tilbake til det når jeg er 100% sikker ifht plassering på P6T, men jeg tror pr i dag at sensoren sitter like over PCI-e 2 sporet, på dette kortet.

 

Det at du nå rapporterer høy temperatur i kombinasjon med at jeg ser at du har noe gode og varme poteter av noen skjermkort (HD4870x2 i PCI-e slot nr 2), gjør at jeg nå er enda sterkere i troen på at det er nettopp der sensoren sitter på P6T.

 

Jeg har enn så lenge bare et 8800GTS-640 i den øverste sloten og dette har en heldekkende vannblokk. Kjører for tiden i7-920 på 3,8Ghz og har bare den originale boxedkjøleren, og Q-fan på medium. Tok en liten test her nå; etter at maskinen har vært på i 6 timer har jeg MB temp som ligger å vaker rundt 49 grader. Etter 10 minutter Prime stresstest går MB temp opp til 52 grader. Så dermed er det liten sammenheng mellom overklokking og høy belastning av CPU/minne og MB temp hos meg, og jeg tror det er dine grafikk-kort som gir deg en høy avlest MB-temperatur.

 

En annen sak er at noe av grunnen til at jeg sier jeg syns du ikke skal bekymre deg, er at jeg har forsøkt å finne denne sensoren ved hjelp av en vifte, og med en romtemperatur på rundt 22 grader, så faller MB-temp fra 45 til 6 grader i løpet av under 10 sekunder med blåsing mot PCI-e port nr 2. Så enten er denne sensoren helt ute å kjøre, eller så er den laget slik at den skal forsøke å fange opp strålevarme fra den nederste chipen under heatpipe (den som lyser Asus) slik at det ikke er overflatetemperatur i celsius den egentlig viser, men et estimat for at hvis det er feks er 70 grader på sensoren, så er det ca 50 på chipen. Jeg vet ikke, men ville ikke latt meg stoppe av dette.

 

Kjenn heller på heatpipen, hvis du klarer å holde på den uten å brenne deg er det ingenting under den som brenner opp heller. Det er i alle fall min mening om denne saken, så langt. ;)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...