Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Jumbo frames betyr mindre pakker per sekund ved høye hastigheter og mindre cpu load. Men dagens nettverkskort har hardware akselerasjon for dette. Unntaket er kanskje Realtek baserte nettverkskort. Eg har 40GbE med vanlige 1500 pakker, ingen problem.

Har testet dette mot Windowsklienter med Realtek nettverkskort på gigabit, og det har aldri vært problem. 10G og 40G er med Mellanox nettverkskort.

Endret av siDDis
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Denne lesingen tente gamle glør fra dagene med hyperkonvergering. Jeg planlegger å kjøre ESXi på en 3950X maskin hvor god passtrough for GPU blir en av mange viktige elementer. En av VMene vil være en Win10 spillmaskin.

Har dere gode tips eller guider for dette? Er ca. 4-5 år siden jeg selv jobbet med vmware, san/nas, fibernett osv.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Endelig skjer det litt på PCIe 4.0

Quote

Lexar hits 7 GB/s with new M.2 PCIe 4.0 SDD

index.php?ct=news&action=thumb&id=34433index.php?ct=news&action=thumb&id=34432

Lexar has been demoing several new memory products at an event in China, however, the SSD performance was something new to observe. Based on pcie 4.0 interface x4 connector and measured with IOMeter it scored 7 GB per second in reading tasks. Lexar mentions that will be the final speed of the product. A CrystalDiskMark screenshot showed a sequential read score of 6,224 MB/s with Sequential writes at 4,246.4 MB per second. 

The SSD will be available in 512 GB, 1 TB, and 2 TB formats and makes use of 96-layer TLC-NAND chips, likely from Toshiba Memory, named Kioxia these days. As of yet market availability, pricing and controller brand is not yet known.

https://www.guru3d.com/news-story/lexar-hits-7-gbs-with-new-m-2-pcie-4-sdd.html

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (1 time siden):

Endelig skjer det litt på PCIe 4.0

De har ikke forbedret den viktigste ytelsen for de fleste : 4K random les/skriv ytelsen. Ikke har jeg noe tro på at den SSD'n klarer å holde 4 GB/s sekvensiell skrivehastighet over tid heller. Flytter du over en 100GB fil f.eks, så dropper nok skriveytelsen ned til ~ 1GB/s tipper jeg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja slikt kan fort være realiteter med SSD-lagring. Så det forundrer meg ikke om så er tilfelle. Men inntil en review foreligger så må man jo forsøke å glede seg over de små utviklingssteg man får lese om enn så lenge.

Endret av G
Lenke til kommentar
1 hour ago, Thor. said:

Tips til kjøling av M.2 SSD? Har 1 stk 970 EVO og 1 stk 660M. Ønsker litt mindre throttling. De er plassert på hver sin side av hovedkortet på grunn av hovedkortets størrelse. Har lest at noen kjølere faktisk øker temperaturen.

Ingen kjøling trengs, med mindre man har 0 airflow i kabinettet, samtidig som man kjører Anvil Endurance test 24/7 ;)

 

Det du tror er "throtteling" er nok fordi du ikkje har 960/970pro, som faktisk kan skrive i samme hastighet Hele tiden :)

 

PS: Jeg brukte en EK kjøleribbe på en Samsung 960pro 1TB for at den skulle se finere ut :p Svart kjøleribbe i stedenfor grønn pcb.

 

https://www.aquatuning.no/luftkjoeler/passiv-kjoeler/26412/ek-water-blocks-ek-m.2-nvme-heatsink-black?sPartner=googleshoppingno&gclid=CjwKCAiA__HvBRACEiwAbViuUz193bv5vI7cf_WG3mEGpgZd4k8-hrOy7hXcmvJV4PPCR_TgwI7IdBoC5z8QAvD_BwE

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

Eg elsker Tsjekkia!

Kvart på 10 i kveld bestemte eg meg for å kjøpe en Intel 660p 2tb.
40min etter var budbilen på døren med den!
Så nå blir det endelig M.2 lagring på meg :D

Kunne kjøpt en raskere ssd fra et annet merke, men tviler veldig på at eg ville merket forskjell.
Kjøpte ny mus for pengene eg sparte på å ikke kjøpe en fra samsung feks.

Endret av Netrum
Rettskriving hva er det for noe smart?
Lenke til kommentar
Nizzen skrev (På 20.12.2019 den 22.35):

Det du tror er "throtteling" er nok fordi du ikkje har 960/970pro, som faktisk kan skrive i samme hastighet Hele tiden

Hva slags bruksområde / brukerkrav må man ha for å trenge en 970 Pro vs 970 EVO (Plus)?

Etter en annen tråd jeg har oppe så har jeg bestemt meg for å kjøpe en NVMe PCIe M.2 SSD som OS disk, og valget står nå mellom disse:
Samsung 970 EVO Plus 500GB
https://www.komplett.no/product/1120735/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-970-evo-plus-500gb-ssd

Samsung 970 PRO 512GB
https://www.komplett.no/product/1004640/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-970-pro-512gb-m2-ssd

Med mindre noen kan snakke varmt om WD Black SN750 eller Corsair MP510.

Alt jeg skal ha på den er OS og programmer. Spill og alt annet skal være på egne SSDer og HDDer. Men en kjøleplate er også noe jeg undres over ikke er nødvendig, selv om jeg leser flere steder at det ikke trengs.

I mitt tilfelle så vil M.2 disken bli liggende under skjermkort PCIe-sporet så jeg er skeptisk om varmen fra M.2 disken vil påvirke GPUen, om det vil være luftgjennomstrømming under der i det hele tatt fra kabinettviftene, og om det vil være plass til en kjøleplate uten at den kommer i konflikt med GPUen.

Sikkert bare aluminiumsfolieprat fra meg vedrørende dette, men jeg har aldri hatt en M.2 SSD før og jeg vil gjerne være sikker først enn å måtte ta ting ut igjen etterpå.

Lenke til kommentar
7 minutes ago, PaladinNO said:

Raskeste (generelt) forbruker ssd per dags dato :)

Desidert raskeste på 4k random read @QD=1 av m.2 nvme ssdene.

I tillegg er den billig.

 

Ca 1500kr for 1TB

 

https://www.prisjakt.no/product.php?p=4975275

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

Og hvordan er holdbarheten? Ikke at jeg tror jeg kommer til å slite den ut. Har brukt nåværende Intel 540s 240 GB siden 2014 og den oppgir fortsatt 98 % gjenværende driftstid - eller oppgitt drøye 40 år (noe jeg såklart tar med et tonn salt).

Men 1 TB er fullstendig overkill. Har klart meg med 240 GB lenge, og har forsatt 104 GB ledig på overnenvte SSD. Så 512 GB versjonen får klare seg. Men jeg tar holdbarhet fremfor både ytelse og pris.

Er det forresten noe man må passe på når man skal installere OSet på en PCIe M.2 disk? Mtp. BIOS oppdateringer, innstillinger etc.? Sitter fortsatt på et Z77 hovedkort fra Asus med en 3770K fra 2013, så alt er 6 år nyere for meg nå.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar
2 minutes ago, PaladinNO said:

Og hvordan er holdbarheten? Ikke at jeg tror jeg kommer til å slite den ut. Har brukt nåværende Intel 540s 240 GB siden 2014 og den oppgir fortsatt 98 % gjenværende driftstid - eller oppgitt drøye 40 år (noe jeg såklart tar med et tonn salt).

Men 1 TB er fullstendig overkill. Har klart meg med 240 GB lenge, og har forsatt 104 GB ledig på overnenvte SSD. Så 512 GB versjonen får klare seg.

Men jeg tar holdbarhet fremfor både ytelse og pris.

Holdbarhet er et ikkje-tema ;)

Du har ikkje sjans til å slite den ut på 20 år med ditt bruksmønster :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...