Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Irriterende piping i det ene øret.


Papirkurven

Anbefalte innlegg

Jeg har nå hatt en veldig plagsom pipelyd i mitt venstre øre. Har hatt det i ca. 5 dager nå. Den er veldig lav, så jeg hører den bare vist det er stille irundt meg. Og det går egentlig bra så lenge jeg klare å la være å tenke på det, men det kan å plage meg noe voldsomt, da spessielt når jeg prøver og sove :p

 

Noen som har erfaring med dette? Hva det kommer av og om det i hele tatt kommer bort? :O

 

Pipe lyden er akkurat det samme som "flash-bang lyden" i CS vist noen lurer på det :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får nå værtfall håpe dette ikke varer permanent da :omg:

Jeg har ikke hatt noe som helst "hardkjør" i det siste, så tviler det kommer ifra det =/

Har og hørt at det er mange som blir gal av denne Tinnitius greia, men de har vell det langt værre enn det jeg har. Vist det ikke kommer bort denne uka tror jeg at jeg tar meg en tur innom legen :p

Lenke til kommentar

Har hatt en del problemer med piping i øret. Var helt ekstremt en periode, måtte alltid høre på musikk for å unngå stillhet. Dette kom av bandøving, konserter osv. Må bare konsentrere seg på noe annet helt til man blir vant med det. Snakket med legen min om det, men han gjorde fint lite.

Lenke til kommentar

Som nevnt ovenfor så kan det være stress som har utløst dette. Er selv plaget med det, men jeg er bare plaget i enkelte perioder. Høst/tidlig-vinter er den værste perioden. Ellers så er jeg ikke noe særlig plaget.

 

Det er på venstre øret jeg har pipingen jeg også. Kan komme med ett par tips: Vask/skyll øret, bruk lue når det er kaldt ute, styr unna paracetamol og stress ned. Sistnevnte er det beste rådet jeg kan gi.

Lenke til kommentar

Du har ikke vært utsatt for veldig høye lyder i det siste? Tenker da på lyder som børseskudd/pistolskudd, konserter uten øreplugger osv... Konserter er somregel ikke så ille, men plutselige høye lyder som øret ikke er forberedt på vil gjøre at det ikke rekker å "gjøre seg mindre sensitivt", og kan da skade hørehårene.

 

Øret fungerer ved at masse små hår ligger å føler på bevegelsene stortromma setter igang på mekanismene innover. Hvis noen hår blir skadet, fex av høye lyder, så kan de slutte å virke, altså man hører dårligere, eller de kan gi nervesignaler hele tiden, og da oppfattes som øresus eller lignende.

 

 

Men det kan også som det sies over her, forårsakes av stress.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Gjest Guest_Jones_*

Har hatt piping i det ene øret nå i 3 dager. Merket det når jeg våknet opp etter sist bytur. Var helt forferdelig i begynnelsen, slet med å sove, men det har roet seg litt nå, og legen sa det burde gå vekk etter en stund.

Noen andre som har opplevd lignende?

Lenke til kommentar
Har hatt piping i det ene øret nå i 3 dager. Merket det når jeg våknet opp etter sist bytur. Var helt forferdelig i begynnelsen, slet med å sove, men det har roet seg litt nå, og legen sa det burde gå vekk etter en stund.

Noen andre som har opplevd lignende?

Jeg var på konsert på Fredag, og stå ca i midten av begge PA anleggene. Helt siden det har jeg en konstant svær høy lyd i begge ørene. Jeg har sovet kanskje 5 timer i det siste 2 dager, og det gjør meg gale. Jeg har lest at det kan forsvinne etter noen dager, opptil en uke faktisk til ørene har roet seg ned igjen. Men hvis det blir permanent tinnitus så kan man ikke gjøre noe.

 

Vi får satse på at det er bare midlertidig.

 

Hvordan gikk det med deg?

Lenke til kommentar

Tror nok flere har godt av å ta bedre vare på hørselen sin for konserter og bandøvinger uten øreplugger kan sakte men sikkert føre til tinnitus, og har du først fått det ja da må du bare leve med det.

Jeg fikk tinnitus i en alder av 23 etter mye bruk av vinkelsliper og borhammer uten hørselværn.

Lenke til kommentar

Det som skjer ved tinnitus er at flimmerhårene i det indre øret som skal overføre vibrasjoner til nervsignaler blir permament skadet og da står de der og lager en statisk lyd hele tiden.

Men over tid vil du lære deg å leve med det.

 

Til sammenligning fra "vanlig" konsertsus så blir flimmerhårene bare midlertidig skadd og klarer å reparere seg selv men selv der er skaden for stor så blir susingen permanent.

 

Jeg jobba sammen med en elektriker som fikk øresus i sommer på en konsert midt mellom PA anleggene i en idretshall og han har det enda.

Lenke til kommentar

Dersom du er riktig uheldig og dette blir en permanent del av livet ditt så vit at det finnes mestringskurs for dette dersom du sliter tungt med pipelydene inni hodet.

 

Min mor fikk etter 52 år med stillhet tinnitus.

For en kvinne som badet seg selv i stillhet hele livet var dette en katastrofe, men etter et halvt år med terapi og et mestringskurs så ser hun nå lysere på livet og har det blandt annet ikke så stille rundt seg lengere.

 

Som sagt dette er ikke verdens undergang og du kan lkeve med dette i bakgrunnen der du kun hører det om du konsentrerer deg om det.

 

Selv er min tinnitus noe som ligger i bakgrunnen uten å plage meg med unntak av nye situasjoner som den hyundaien men det går over det også.

 

Det er litt sent for deg men for de som har lyst å prøve tinnitus så putt en bommulsbit eller en øreplugg i det ene øret som delvis eller helt blokkerer hørselen på dette øret og ha på i noen minutter.

Nå vil det med stor sansynlighet komme en intens piping inni hodet grunnet forskjell i hørselen på ørene og dette klarer ikke hjernen å kalkulere for til å begynne med, men lar man pluggen stå i noen dager vil hjernen omstille seg og hylingen vil forsvinne

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...