Gå til innhold

Bør man ta telemarkkurs ofte i starten?


DawnDusk

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Startet med telemark i fjor, og det er det beste valget jeg har gjort så langt i livet, he he :) Utrolig artig, og jeg fikk faktisk teken på det fort følte jeg.

 

Tok et telemarkkurs i Rocky Mountains, og instruktøren var veldig fornøyd med meg. Kjører derfor nå selv, og klarer meg godt i nysnøen. Men spørsmålet er: bør man følge opp f.eks. neste sesong med et nytt kurs - da for litt mer videregående? Bør man stadig utvikle seg ved å ta kurs, eller synes dere at man lærer mye bare ved å se på andre og kjøre mye selv?

 

Lærte meg slalåm meget godt selv, og det sammen med mye langrenn tror jeg har gitt meg et godt grunnlag. Men er interessert i å høre hva dere har å si.

 

Let the fun begin! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ikke poenget med å ta oppfølgingskurs om det grunnleggende sitter. Da er det jo bare å teste med brattere bakker, større fart osv.

 

Er i hvert fall slik jeg har lært meg Telemark. Har ikke tatt annet kurs enn det at pappa viste meg høgre og venstresving når jeg var liten og så tatt det derifra selv.

 

Denne vinteren har jeg twintip for første gang så tanken er å lære meg baklengs.

 

Ellers er det jo å studere litt de som kommer susende som om de ikke har gjort annet for å se om det er noe en gjør totalt feil.

Lenke til kommentar

Å ta fleire kurs vil nok føre til raskare utvikling; då vil du kanskje bli obs på feil du gjer som du ikkje er klar over sånn at du lærer deg teknikken riktig og fortare.

Eg hadde eit lite kurs for nokre år sidan når eg var heilt ny i telemark, etter det har eg fått tips frå folk som kan å renne telemark, men eg skal kanskje få meg litt skikkeleg instruksjon i juleferien :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...